Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Briedis: "Labāk nedaudz nokrist tagad nekā nākotnē..."

Jānis Pārums

Briedis: "Labāk nedaudz nokrist tagad nekā nākotnē..."
Mairis Briedis (pa kreisi) vienā no savām cīņām
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas bokseris Mairis Briedis (8-1, 6KO), kurš vakar "Bigger's Better" boksa turnīra pirmās sezonas noslēdzošajās sacensībās izstājās pusfinālā, piedzīvojot pirmo zaudējumu profesionālajā karjerā (pret horvātu Ivicu Bacurinu), atzina, ka pats bijis vainīgs šādā iznākumā... Taču viņš uzsvēra, ka piedzīvotā neveiksme būs laba mācība nākotnei.

"Viss sākās jau pirms turnīra. Principā pats biju vainīgs, ka lasīju intervijas un komentārus "Bigger's Better" sakarā. Galvā par daudz bija sasēdušās domas nevis par to, kā boksēties, bet kā uzvarēt. Tā bija viena no lielākajām kļūdām. Jā, bija arī man angīna un pāris dienas pirms sacensībām saķēru Rota vīrusu, kā rezultātā ringā ātrāk noguru. Par cīņu? Zināju, ka vajadzēs viņu nokautēt, ja neuzvarēšu pārliecinoši pēc punktiem. Gribēju pēc iespējas spēcīgāk iesist, nebija ātruma, nebija aizsardzības, nekā... Galvā sēdēja tikai tas, ka viņu nokautēt. Tā boksā nenotiek, vajag boksēt taktiski. Vajag darīt to, ko proti darīt, nevis to, ko gaida citi. Apzinājos, ka uz mani skatās ļoti daudz cilvēku. Salīdzinājumam – karstā ūdenī roku uzreiz ir grūti ielikt, vajag palēnām, tāpat ir arī ar publikas uzmanību – pirms tam tās tik daudz nebija, bet tagad pēkšņi uzreiz... Es tajā pārāk iedziļinājos," sacīja Mairis Briedis.

"Viņa cimdi bija diezgan nenormāli. Jau pirmajā raundā viņš man pārsita degunu, domāju – kas notiek?! Izrādījās, ka viņam cimdi bija galīgi veci, apkārt tikai paralons, bet apakšā uzreiz dūre. Sanāk, ka gandrīz ar plikām dūrām sitās," piebilda Briedis. "Tieši tāpēc man tik viegli tika pārsists deguns. Taču man bija iespējas viņu nokautēt. Trīsreiz pēc maniem sitieniem viņš peldēja, bet mana kļūda bija tā, ka ar vienu sitienu gribēju viņu piebeigt. Es biju sasprindzis, pretinieks redzēja, ka tūlīt būs spēcīgs sitiens... Otra lieta, kas mani tracināja, ka tiesnesis neko neteica par to, ka viņš līda man padusē, ienira kā strauss smiltīs (smejas). Tas bija viņa vienīgais glābiņš [lai izvairītos no nokautējošā sitiena]. Grūti gan ir nokautēt bokseri, kas visu laiku no tevis bēg..."

"Pašpārliecināts? Nē, vienkārši domāju tikai par to, kā nokautēt Bacurinu. Ja būtu strādājis tehniski, taktiski, būtu pavisam savādāk," atzina Briedis. "Jā, un patiesībā horvāts neuzvarēja ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu – amerikāņu tiesnesis uzvaru atdeva man, vēlāk viņš arī izteica pretenzijas – kāpēc viņa lēmums tika sagrozīts.... "

Latvijas bokseris uzsvēra, ka zaudējums noteikti būs laba mācība: "Nekas, nākamreiz sagatavošos trīsreiz nopietnāk. Nebūs man pamata visu pārāk idealizēt. Labāk tagad nokrist no tronīša nekā tad, kad jau esi uzkāpis pašā virsotnē. Nedomāju, ka zaudētā cīņa varētu negatīvi ietekmēt manu nākotni profesionālajā boksā. Cilvēki jau arī redzēja, kāda cīņa bija, nezaudēju jau tīri... Mēģināju dominēt, kontrolēt situāciju, vismaz visu laiku uzbrukt. Jā, varbūt tagad šis ir neliels kritums, bet pēc tam – tikai uz augšu. Tagad motivācija ir krietni lielāka, ir par ko padomāt, ir ko izlabot. Lai vai kā – tas, kas vakar bija ringā, tas nebiju es (smejas). Liels paldies tiem cilvēkiem, kas mani atbalstīja un juta līdzi."

Nākamgad "Bigger's Better" posms arī Latvijā?

Briedis atzina, ka tagad paņems nelielu atpūtu, lai varētu mierīgi nosvinēt gan Ziemassvētkus, gan Jauno gadu. Viņš arī atklāja, ka, iespējams, viens no "Bigger's Better" posmiem nākamgad varētu notikt arī Latvijā: "Dzirdēju tādu informāciju. Protams, ja tā patiešām būs, es piedalīšos."

 +26 [+] [-]

, 2011-12-17 20:51, pirms 13 gadiem
Veiksmi Mairi turpmākajā karjerā

 +10 [+] [-]

, 2011-12-17 20:52, pirms 13 gadiem
nja tie horvāta strausa gājieni bija uzkrītoši, tik novilcināja laiku kaut kā, lai nedabūtu pa galvu :/

  -1 [+] [-]

, 2011-12-17 20:58, pirms 13 gadiem
nedaudz uzjautrinaja raksts

  +3 [+] [-]

, 2011-12-17 20:59, pirms 13 gadiem
Blaviens tik loti zheel.. kad iedeva zagji vakar sajuta bija , ka sudu butu rokas panjemis

  +3 [+] [-]

, 2011-12-17 21:05, pirms 13 gadiem
Man arī gribās piekrist Briedim,ka ringā nebija īstais viņš,tādam fiziski viņam jābūt 40 gados.

  +6 [+] [-]

, 2011-12-17 21:13, pirms 13 gadiem
Briedis labākais un to viņš vēl pierādīs..

 +24 [+] [-]

, 2011-12-17 21:20, pirms 13 gadiem
aizkorkis rakstīja: gailis
Cik labi būt anonīman, ne?

 +22 [+] [-]

, 2011-12-17 21:24, pirms 13 gadiem
Ir ok. Cilvēks atzīst savas kļūdas un apņemas tās labot - viss, kas vajadzīgs, lai gūtu panākumus. Tā ka par Mairi mēs vēl dzirdēsim.

  +3 [+] [-]

, 2011-12-17 21:27, pirms 13 gadiem
Viss ok, tas ir tikai sākums!

  +9 [+] [-]

, 2011-12-17 21:28, pirms 13 gadiem
Ja paskatās kā pirms pusotra gada Mairis pret Žuravļovu boksējas un kā vakar pat neticas, pilnībā bez taktikas (pret Bacurinu) tikai mauca viņam nu un arī uzrāvās, varēja redzēt, ka pārsistais deguns arī traucēja, tiešām nav ko lasīt komentārus un rakstus tā tikai zvaigžņu slimību var piebiedēt, tad domas novirzās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2011-12-17 22:18, pirms 13 gadiem
aizkorkis rakstīja: gailis
Prieks, ka arī Morads Reids lasa sportacentru
';

     [+] [-]

, 2011-12-17 22:19, pirms 13 gadiem
Patiesībā Briedis bija daudz labāks par horvātu,kurš savukārt bija viltīgāks,kā Briedis iet virsū tas uzreiz lien padusē un + na haļavu iesit pāris reizes,vajadzēja vairāk domāt bet kas bijis bijis,veiksmi turpmāk!

     [+] [-]

, 2011-12-17 23:07, pirms 13 gadiem
Pat es to maču skatījos (bokss vispār neinteresē, bet sportancetrs bija nedaudz uzsildījis...). Kā redzams, tas nepalīdzēja Mairim uzvarēt pretinieku un turnīru.

Ar neprofesionāla aci izskatījās, ka Mairis jau domā par finālu un nepacietīgi gaidīja, kad tad pretinieks beidzot gāzīsies pats. Varbūt iepriekšējā cīņa pārāk ātri beidzās, kad pretienieku izdevās nolikt jau pirmajā raudnā...

Lai veicas turpmāk!

     [+] [-]

, 2011-12-17 23:09, pirms 13 gadiem
Šajā cīņā es dotu uzvaru Mairim, bet tālāk finālā ar šādu stilu, uzskatu, ka Mairis Būtu uz dēļiem un tas jau būtu nepatīkamāk! Patīkams cilvēks un sportists izklausās, viņam vēl viss priekšā.....

  +2 [+] [-]

, 2011-12-17 23:32, pirms 13 gadiem
vakar skatoties kā uzvaru piešķir horvātam likās ka esmu nokautēts
jutu līdzi no sirds un no rajona, jo īsts letiņš tomēr nevis kaut kāds Aleksandrs Bezrukovs vai Igors Bļinovs kurš pārstāv LV !
Iepazīstinājis ar sevi esi un savs fanu pulks jau ir, tagad gaidam nopietnas cīņas un veiksmi karjerā!
Un tā zaudēt nav kauns, vienīgi žēl ka tik sviestainas 3 raundu cīņas dēļ tagad ir tas -1 pie statiem nevis 7KO

     [+] [-]

, 2011-12-17 23:45, pirms 13 gadiem
anjo rakstīja: Prieks, ka arī Morads Reids lasa sportacentru
Tomēr akcents nav tas

  +1 [+] [-]

, 2011-12-17 23:50, pirms 13 gadiem
Man taa sirds sitaas skatoties Maira cīņas vakar - veeel vairaak jo viņu pats paziistu .... Loti paliku beediigs , kad pacēla Bacurina roku tiesnesis - Protams bacurins netiiri bokseja un tiesnesis bija vinja pusee ....

Tas to4 bija cits cilveeks ringaa pret Bacurinu nevis Mairis - tas nebija vina stils - bet nu nervi paliek nervi - saka trakot , buus maaciiba un naakoshreiz, kad nokauteejoshaa taktika neies cauri tad pamainiis to uz taktisko ...

Es neticu , ka bacurins bija labaaks pa Zhuravljovu ....

Bet gan jau V.Čerņigova Kungs ar Mairi no sirds izrunaajās pēc cīņas

  -1 [+] [-]

, 2011-12-18 00:10, pirms 13 gadiem
mosh treneri citu vajag

  +1 [+] [-]

, 2011-12-18 00:14, pirms 13 gadiem
shooter94 rakstīja: Patiesībā Briedis bija daudz labāks par horvātu,kurš savukārt bija viltīgāks,kā Briedis iet virsū tas uzreiz lien padusē un + na haļavu iesit pāris reizes,vajadzēja vairāk domāt bet kas bijis bijis,veiksmi turpmāk!
Nu nebija gan viņš daudz labāks un iesita uz nahaļavu - vispār stulbums! Objektīvi,tad horvāts bija labāks,jo Briedis slikti boksēja un tas ,ka viņš līda padusē tikai loģiski - taktika!

  -1 [+] [-]

, 2011-12-18 00:29, pirms 13 gadiem
jureks rakstīja: Nu nebija gan viņš daudz labāks un iesita uz nahaļavu - vispār stulbums! Objektīvi,tad horvāts bija labāks,jo Briedis slikti boksēja un tas ,ka viņš līda padusē tikai loģiski - taktika!
manuprat vins ar ironiju rakstija

  -1 [+] [-]

, 2011-12-18 00:49, pirms 13 gadiem
Izskatijas pec ritiga amatieru limena . bet tas ta .. Mairis bija sliktaks, pret horvatu jo horvats vairak izsava

  +1 [+] [-]

, 2011-12-18 01:08, pirms 13 gadiem
Priecīgus svētkus Mairi...Veiksmi turpmāk

  +3 [+] [-]

, 2011-12-18 01:09, pirms 13 gadiem
Uzskatu, ka Mairis uzvarēja to cīņu, taču viņš cīnījās kā izteikts head hunter'is. Pirmais raunds bija 50/50 raunds, otrs bija tīri Maira, trešais vairāk sliecās uz Maira raundu, jo viņš bija agresords, vairāk izmeta, vairāk trāpīja, taču to ko viņš tur meta, es biju šokā. Tie overhand right, es nesaprotu kāpēc. Viņš tak tam čalim ķermeni bija jau atņēmis, vajadzēja tikai turpināt. Ok, boksā visādi gadās un tas viens zaudējums neko nenozīmē. Taču esmu jau vienmēr teicis, ka latvieši savējos pārvērtē ļoti daudz. Pietika vien uzzināt, ka viņš sparingo ar Kļičko un visi te jau sāka mūsējo likt vienā plauktā ar čempioniem. Mairim ir labs movements, labs sitiens, savā ziņā labi refleksi (priekš baltā ), taču tā iešana pēc galvas pie nekā laba nenoved nevienu augstas klases bokseri. Personīgi man, tā galvas ķeršana un tas labais airis ļoti nepatika. Pārējais bija solīdi. Es tikai ieteiktu latviešiem savējos atbalstīt, vienkārši kas notiek sportacentrā, tas īsti nav atbalsts. Neticu, ka Mairis lasa šitos komentārus, bet viņš noteikti no kāda apkērtājā dzird, ko par viņu domā, protams, tas viņam dod motivāciju sevi pierādīt, bet no otras puses mēs nezinam, ko tas dara ar viņa galvu. Viņš var sākt domāt, ka tiešām ir nākamais divu divīziju čempions un boksa Slavas zāles loceklis.

No sākuma likās, ka ja Mairis paņems šito turnīru, tad nekad uz divīziju līdz 91kg neatgriezīsies, taču pēc šī negaidītā un apbēdinošā zāģa, domājams, ka viņam labāk tur būtu. Katrā ziņā par čempionu viņam izredzes ir kļūt.

     [+] [-]

, 2011-12-18 01:10, pirms 13 gadiem
python rakstīja: Man taa sirds sitaas skatoties Maira cīņas vakar - veeel vairaak jo viņu pats paziistu .... Loti paliku beediigs , kad pacēla Bacurina roku tiesnesis - Protams bacurins netiiri bokseja un tiesnesis bija vinja pusee ....

Tas to4 bija cits cilveeks ringaa pret Bacurinu nevis Mairis - tas nebija vina stils - bet nu nervi paliek nervi - saka trakot , buus maaciiba un naakoshreiz, kad nokauteejoshaa taktika neies cauri tad pamainiis to uz taktisko ...

Es neticu , ka bacurins bija labaaks pa Zhuravljovu ....

Bet gan jau V.Čerņigova Kungs ar Mairi no sirds izrunaajās pēc cīņas
Mairis arī boksējās netīri, spieda uz pleciem un sita pa pakausi. Nevaidzēja viņam tik pārgalvigi iet uz priekšu ar to izslēdzošo un vairāk piedomāt pie aizsardzīvas tad nebūtu noķēris no horvāta tos dažus kontra sitienus un uzvara būtu rokā pēc punktiem jo horvāts bija pasīvāks, to tikai darīja kā atkāpās un gaidīja kad noķers. Viņam ir jāstrādā pie aizsardzībs.

  +5 [+] [-]

, 2011-12-18 01:16, pirms 13 gadiem
Amerikāņi normāli džeki! Ja cīņa līdzīga, tad gandrīz vienmēr uzvara tiek atdota agresoram un aktīvistam, bet Eiropā tiek kultivēts mīzēju stils, tas jau ir skaidrs un viscaur redzams!

  +8 [+] [-]

, 2011-12-18 02:24, pirms 13 gadiem
Izklausas, ka chalim ar domaashanu viss kartiibaa. Jaturpina stradaat un panaakumi nekur nepazudiis!

     [+] [-]

, 2011-12-18 12:18, pirms 13 gadiem
Beidz lasīt sportacentru! Mēs tev tāpat ticam!

  +1 [+] [-]

, 2011-12-18 13:02, pirms 13 gadiem
pistol rakstīja: Uzskatu, ka Mairis uzvarēja to cīņu, taču viņš cīnījās kā izteikts head hunter'is. Pirmais raunds bija 50/50 raunds, otrs bija tīri Maira, trešais vairāk sliecās uz Maira raundu, jo viņš bija agresords, vairāk izmeta, vairāk trāpīja, taču to ko viņš tur meta, es biju šokā. Tie overhand right, es nesaprotu kāpēc. Viņš tak tam čalim ķermeni bija jau atņēmis, vajadzēja tikai turpināt. Ok, boksā visādi gadās un tas viens zaudējums neko nenozīmē. Taču esmu jau vienmēr teicis, ka latvieši savējos pārvērtē ļoti daudz. Pietika vien uzzināt, ka viņš sparingo ar Kļičko un visi te jau sāka mūsējo likt vienā plauktā ar čempioniem. Mairim ir labs movements, labs sitiens, savā ziņā labi refleksi (priekš baltā ), taču tā iešana pēc galvas pie nekā laba nenoved nevienu augstas klases bokseri. Personīgi man, tā galvas ķeršana un tas labais airis ļoti nepatika. Pārējais bija solīdi. Es tikai ieteiktu latviešiem savējos atbalstīt, vienkārši kas notiek sportacentrā, tas īsti nav atbalsts. Neticu, ka Mairis lasa šitos komentārus, bet viņš noteikti no kāda apkērtājā dzird, ko par viņu domā, protams, tas viņam dod motivāciju sevi pierādīt, bet no otras puses mēs nezinam, ko tas dara ar viņa galvu. Viņš var sākt domāt, ka tiešām ir nākamais divu divīziju čempions un boksa Slavas zāles loceklis.

No sākuma likās, ka ja Mairis paņems šito turnīru, tad nekad uz divīziju līdz 91kg neatgriezīsies, taču pēc šī negaidītā un apbēdinošā zāģa, domājams, ka viņam labāk tur būtu. Katrā ziņā par čempionu viņam izredzes ir kļūt.
principā piekrītu visam, ko raksti par cīņu. Tas milzu labais svings bija neefektīvs un tā bratana Vitālija stāja a ļa rokas gar sāniem un galva uz priekšu, bez 2 m auguma, džeba, džeba , džeba un atbilstoši teleskopiskām ķetnām, diez vai dos ko labu ! Mairis katrā cīņā izlaiž pāris pamatīgu šķīlienu, no kārtīga pančera var pietikt arī ar vienu tādu, lai......nu bet man simpatizē tas, ka dabūjis sejā viņš vienmēr, un bez kavēšanās, liek atpakaļ, nereti ĻOTI veiksmīgi.
Bokss, domāju, lielā mērā ir cīņa pašam ar sevi, ja iziesi pareizi noskaņojies, uzvara būs, ja galvā šaudās 101 doma, tas noteikti traucē....nu un panikai nedrīkst padoties, ir jāmauc līdz galam !
Vēl man šķiet, ka tīri fiziski Briedis var pamatīgi pielikt kā spēkā un ātrumā, tā izturībā, pēdējās redzami pietrūka, varbūt vainīga tā slimība
Arī aizsardzība būtu uzlabojama, manuprāt.
Nu un jā, taktikas ziņā vajadzētu pielikt, bet te jau prasās pēc laba līmeņa trenera...
Es ticu, ka Briedis var paveikt visu augšminēto un arī krietni vairāk.
Tā ka veselību, enerģiju un veiksmi

     [+] [-]

, 2011-12-18 15:55, pirms 13 gadiem
vareja redzet ka otraja cina notika kautkas,jo ari komentators to pamanija...bet malacis vienalga...

  +1 [+] [-]

, 2011-12-18 21:26, pirms 13 gadiem
Mairis ir talantīgs un turu īkšķus, lai viņam veiktos nākotnē. Bet kas ir daudz svarīgāk, viņam ir reālas iespējas boksu atdzīvināt latviešu vidū. Pēdējo reizi, kad man bija tāds lepnums kā tagad, skatoties kad Mairis boksējas, bija vērojot Raimondu Bergmani spēkavīru sacīkstēs...

     [+] [-]

, 2012-01-09 00:07, pirms 13 gadiem
"Viņa cimdi bija diezgan nenormāli. Jau pirmajā raundā viņš man pārsita degunu, domāju – kas notiek?! Izrādījās, ka viņam cimdi bija galīgi veci, apkārt tikai paralons,...."

Pēc cīņas pārbaudīji, ka tik augstprātīgi var tā teikt? It kā kkas nereāls parsist degunu tew (ož pēc zvaigžņu slimības) LV jā, varētu būt, ka nevar atrast pretinieku tikai mums tie sportisti uz pirkstiem saskaitāmi