Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makdeivida piecu punktu spēle ļauj "Oilers" atgriezties uz uzvaru takas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Makdeivida piecu punktu spēle ļauj "Oilers" atgriezties uz uzvaru takas
Konors Makdeivids. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas līdervienība Edmontonas "Oilers" izcīnījusi sesto uzvaru šosezon aizvadītajās septiņās spēlēs. Savā laukumā izdevās ar 6:3 pieveikt Filadelfijas "Flyers", un par mača galveno varoni kļuva komandas kapteinis Konors Makdeivids.

Makdeivids guva "Oilers" komandas trešos vārtus, spēles vidū dubultojot pārsvaru – 3:1. Viņa kontā arī četras piespēles, un centra uzbrucējs ir līgas rezultatīvākais hokejists – septiņos mačos viņam izdevies izcelties ar 17 punktiem. Turklāt Makdeivida tuvākais sekotājs ir viņa maiņas partneris Leons Draizaitls, kurš guvis par diviem punktiem mazāk. NHL ir vēl tikai četri hokejisti, kuriem šobrīd izdevies savākt vairāk par desmit punktiem.

Vācietis Draizaitls uzvarā pret "Flyers" izcēlās ar diviem vārtiem un vienu piespēli, kamēr Edmontonas vārtsargs Miko Koskinens tika galā ar 49 metieniem, un somam tas bija NHL karjeras rekords. "Oilers" ir sešas uzvaras un viens zaudējums, atrodoties Rietumu konferences vadībā. Tiesa, aiz muguras esošā Kolorado "Avalanche" ir aizvadījusi par vienu spēli mazāk un ir līgas vienīgā komanda bez zaudējumiem pamatlaikā – vienīgā neveiksme piedzīvota pagarinājumā.

Šonakt zaudējumu piedzīvoja Austrumu konferences līdere Karolīnas "Hurricanes", kas izbraukumā ar 2:5 bija spiesta atzīt Sanhosē "Sharks" pārākumu. Uzvarētāju rindās jau pirmajā trešdaļā pie hat-trick tika uzbrucējs Evanders Keins, kurš divus vārtus guva, "Sharks" spēlējot vairākumā. Keinam tas bija otrais hat-trick karjerā – pagājušā gada martā pret Kalgari "Flames" viņš pamanījās gūt pat četrus vārtus.

17. oktobris

SpēleRez.
Penguins – Avalanche3:2 P
Capitals – Maple Leafs4:3
Blue Jackets – Stars3:2
Oilers – Flyers6:3
Ducks – Sabres5:2
Sharks – Hurricanes5:2

  +1 [+] [-]

, 2019-10-17 10:40, pirms 5 gadiem
Oilers ļoti labs sezonas sākums. Makdeivids un Draizaitls izcili izjūt viens otru laukumā, un abi divi izteikti komandas līderi.