Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Polija kļūst par vienu no "Eurobasket 2025" uzņemošajām valstīm

Emils Ozerinskis

Polija kļūst par vienu no "Eurobasket 2025" uzņemošajām valstīm
Polijas līdzjutēji varēs savus mīluļus atbalstīt savās mājās pēc trīs gadiem. Foto: FIBA

"Eurobasket 2025" turnīra vienu no grupām uzņems Polija, kuras izlase šajā Eiropas čempionātā aizcīnījusies līdz bronzas medaļu cīņai.

"Eurobasket 2025" finālturnīra grupas sākotnēji uzņemt paredzēts Latvijai, Somijai, Kiprai un Ukrainai. Tomēr Krievijas militārā iebrukuma dēļ Ukraina no turnīra uzņēmējām atsaukta. Ukrainas vietu ieņems kaimiņzeme Polija, kura notiks viena no turnīra grupām.

Tā būs trešā reize, kad Polija uzņems Eiropas čempionāta finālturnīru. Iepriekš tas notika 1963. un 2009. gadā. Starp sešām potenciālajām pilsētām, kas varētu uzņemt "Eurobasket 2025" spēles nosauktas divas - Krakova un Glevice.

Polijas izlase bijusi viena no lielākā pārsteiguma autorēm "Eurobasket 2022" turnīrā. Poļi ceturtdaļfinālā izsita iepriekšējo Eiropas čempioni Slovēniju, bet spēka pusfinālā Polijas basketbolistiem pietrūka, piekāpjoties Francijai. Rītdien Polijas komanda sacentīsies ar Vāciju par Eiropas čempionāta bronzu.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/euroba...