Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Uz ārzemēm devies arī Latvijas izlases volejbolists Renārs Jansons

Agris Suveizda

Uz ārzemēm devies arī Latvijas izlases volejbolists Renārs Jansons
Renārs Jansons (nr. 22) blokā. Foto: RTU/Robežsardze/Jūrmala, LVF

Latvjas izlases volejbolists Renārs Pauls Jansons piektdien dodas uz savu jauno klubu Beļģijā Ālstas "Lindemans", sarunā ar aģentūru LETA apliecināja volejbolists.

Uz Beļģiju Eiropas čempionātā Latviju pārstāvējušais sportists izlido piektdienas pēcpusdienā, lai tālāk dotos uz klubu. Līgums ar beļģiem noslēgts pēc formulas 1+1 ar volejbolista iespēju to pēc pirmās sezonas pagarināt. Klubu izdevās atrast ar ASV aģenta Kristofera Penjas palīdzību, kurš savukārt ir izlases "libero" Ingara Ivanova labs paziņa.

"Braucu uz klubu kā "diagonāle", šogad kā otrā, nevis pamata. Varbūt sezonas laikā kas mainīsies. Ja palikšu vēl uz gadu, redzēsim, kā būs tad," par saviem uzdevumiem klubā saka volejbolists. Pēc sarunas ar komandas treneri Jansonu gaida ideāli treniņu apstākļi ar diviem - trim treniņiem darbadienās un spēlēm sestdienās. Beļģijas čempionāts sākas oktobra beigās, Ālstam klubam pirmo spēli aizvadot 23.oktobrī. Tāpēc laika iekļauties komandā vēl būs gana.

Par Eiropas čempionāta finālturnīru, kurā Latvija trenera Avo Kēla vadībā iekļuva pēc 26 gadu pārtraukuma, Jansons saka, ka "braucām, lai tiktu pēc iespējas tālāk, tikām līdz astotdaļfinālam". "Salīdzinoši labi nospēlējām. Ar Itāliju un Franciju bija grūti, ar pārējiem varējām spēkoties," saka volejbolists, piebilstot, ka zaudētajās spēlēs daudz ko noteica pretinieku individuālā meistarība, kā arī veiksme.

Viņš laukumā nedevās pamatsastāvā, taču pa vienam setam nospēlēja pret grandiem - Franciju un Itāliju. "Ļoti patīkamas sajūtas bija, kaut arī daudz nesanāca spēlēt. Viņiem uzņemšana bija ideāla, un kā pirmajam tempam paspēt līdzi viņu uzbrukumiem blokā bija ļoti grūti," atzinīgi par abām komandām izsakās Jansons.

Jau ziņots, ka Latvijas volejbolisti čempionātā izcīnīja 16.vietu. Grupas turnīrā Tallinā Latvija ar 3-1 pārspēja Igauniju, ar 2-3 piekāpās Horvātijai un Slovākijai, ar 1-3 atzina Vācijas un ar 0-3 - Francijas pārākumu, bet astotdaļfinālā Čehijas pilsētā Ostravā ar 0-3 zaudēja Itālijai. Eiropas čempionāta finālturnīrs notiek Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā, piedaloties 24 izlasēm, kas bija sadalītas četrās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras apakšgrupas četras labākās komandas.

Kopš 2018./2019.gada sezonas Jansons pārstāvēja "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" komandu. Komandas sastāvā volejbolists divreiz ticis pie Latvijas čempionāta sudraba medaļām, kā arī 2019.gada nogalē izcīnījis Latvijas kausu.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2021-09-17 13:46, pirms 3 gadiem
Kā ta nedevās pamatsastāvā? Viņš bija sākumsastāva pirmais temps čempja sākumā

Veiksmi Renāram!

  -2 [+] [-]

, 2021-09-17 13:54, pirms 3 gadiem
Plukata...

     [+] [-]

, 2021-09-17 15:50, pirms 3 gadiem
Gatizz rakstīja: Plukata...
Tu aborta atlieka, savu mordu aiztaisi

pareizi chalis dara, latvijas limenis vietejais nekads, amatieru fabrika. shim chalim citi augstumi , eiropas standarts