Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Kurzemnieku cīņa Talsos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kurzemnieku cīņa Talsos
Irlava/Avant
Foto: Irlava/Avant

Pie maksimāli atļautā skatītāju skaita šovakar Talsos norisināsies Elvi vīriešu florbola līgas cīņa starp "Talsu NSS/Krauzers" un "Irlava/Avant" vienībām. Cīņas sākums pulksten 20:00.

Talsu vienība šo sezonu iesāka jau pagājušajā nedēļas nogalē, kad savā laukumā parūpējās par īstu trilleri, mača sākumā nonākot iedzinējos ar rezultātu 0:5, taču spēja lauzt cīņas gaitu, līdz pamatlaika beigām panākot līdzsvaru, bet papildlaikā 17 gadus jaunais virslīgas debitants Dilants Kronentāls, gūstot savus otros vārtus mačā, izrāva talsiniekiem uzvaru ar rezultātu 10:9. Spilgtu maču aizvadīja Latvijas izlases florbolista Jāņa Ragovska brālis Roberts Armands Ragovskis, kurš tika pie diviem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm, tādējādi pašlaik izvirzoties rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī.

Ja talsinieki jau ir ieskrējušies, tad Irlavas komandai priekšā sezonas pirmā oficiālā spēle vēl priekšā, jo irlavnieki bija viena no vienībām, kas pirmajā nedēļas nogalē atteicās doties laukumā, kā rezultātā viņu izbraukuma mačs pret "Lielvārde/FatPipe" pārcelts uz vēlāku laiku. Irlavas komanda sagatavošanās periodā nepiedalījās nevienā no pirmssezonas turnīriem, kā rezultātā par komandas varēšanu varēsim spriest vien šīs cīņas laikā. Pagājušajā sezonā komanda pēc daudzu gadu pārtraukuma atgriezās spēcīgāko sabiedrībā un ilgstoši atradās starp astoņām labākajām vienībām, taču beigās sliktākas kopējās vārtu attiecības dēļ bija spiesti samierināties ar devīto vietu un palikšanu bez izslēgšanas turnīra mačiem. Play-out turnīrā par vietas saglabāšanu virslīgā komanda gana pārliecinoši tika galā ar baušķeniekiem.

Pērn abās savstarpējās spēlēs pie uzvarām izdevās tikt Talsu komandai, kas novembra vidū savās mājās tika pie pārliecinošas 8:3 uzvaras, bet februārī spēja pārvest 6:4 uzvaru arī no netālās Irlavas. Iespējams, ka tieši mačos pret talsiniekiem "Irlava/Avant" atstāja pārāk daudz punktu cīņā par vietu astotniekā. Jāpiezīmē, ka Irlavas komanda pret Talsu komandu virslīgā nav spējusi uzvarēt, jo 2010./11. gada sezonā Talsu komanda savās mājās bija pārāka ar 10:5, bet izbraukumā uzvarēja ar 5:4.

Abu komandu Facebook profilos parādījusies informācija, ka visas pieejamās biļetes uz spēli klātienē esot izpārdotas, tādēļ pārējiem interesentiem spēli būs iespējams vērot Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā. Savukārt irlavnieki ziņo, ka otrdien treniņā komanda veikusi Covid-19 testus visiem spēlētājiem un pārstāvjiem un ir arī saņemta atbilde, ka vīruss nevienam no dalībniekiem nav konstatēts, kā rezultātā spēles aizvadīšanai šovakar ar sākuma laiku pulksten 20:00 vairs nav nekādu šķēršļu.