Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

A grupa: Rūnijs iesit divus, "Manchester United" neatstāj variantus "Bayer"

A grupa: Rūnijs iesit divus, "Manchester United" neatstāj variantus "Bayer"
Veins Rūnijs
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas A grupas spēlē "Manchester United" ar 4:2 pārspēja "Bayer" komandu. Divus vārtus angļu kluba labā guva Veins Rūnijs, bet vēl pa vieniem vārtiem pievienoja Robins van Pērsijs un Antonio Valensija. Otrajā grupas spēlē Doņeckas "Shakhtar" ar 2:0 izbraukumā pārspēja "Real Sociedad".

Jau no pirmajām minūtēm bumbu vairāk kontrolēja mājinieki, pamazām meklējot ceļu cauri "Bayer" aizsardzībai. Pirmie trauksmes signāli parādījās jau pēc nepilnām 10 minūtēm, kad Rūnija sitienu no soda laukuma robežas bloķēja "Bayer" aizsargs Spahičs, bet Robina van Pērsija mēģinājums lidoja gar vārtu apakšējo stūri. Tomēr "Bayer" nebija mierā tikai ar spēli aizsardzībā – drīz pēc van Pērsija sitiena viesi aplenca Davida de Heas sargātos vārtus un īsā laikā tika pie diviem stūra sitieniem, ar kuriem gan Mančestras aizsardzība spēja tikt galā.

Mājinieki pēc viesu brīdinājuma atgriezās pie uzbrukumiem – 20.minūtē Smolings pēc Rūnija iespēles soda laukumā raidīja bumbu pāri vārtu pārliktnim, bet jau pēc divām minūtēm Patrisa Evras centrējums atrada nepieskatīto Rūniju, kurš atklāja mača rezultātu – 1:0. Pamazām "Bayer" pārņēma bumbas kontroli, tomēr līdz patiešām bīstamām vārtu gūšanas iespējām netika. Viesi atkal tika pie vairākiem stūra sitieniem, kā arī no tālienes uzšaut mēģināja Donati, tomēr mājinieku aizsardzība tika galā ar šiem pārbaudījumiem.

Puslaika izskaņā "Manchester United" atgriezās pie pretinieku vārtu aplenkuma – 43.minūtē van Pērsijs izprovocēja uz noteikumu pārkāpumu pie soda laukuma robežas, un Rūnija izpildītais sitiens lidoja tikai nedaudz garām tuvējam, apakšējam vārtu stūrim. Jau nākamajā minūtē lielisks Valensijas centrējums atrada Kagavu, kura sitiens pēc rikošeta lidoja gar tālo vārtu stūri.

Otrajā puslaikā komandas turpināja meklēt variantus pretinieku vārtu tuvumā. 51.minūtē pēc aizsargu nesaprašanās savā soda laukumā mājiniekus nācās glābt De Heam, bet jau pēc minūtes rupja "Bayer" futbolistu kļūda aizsardzībā ļāva Rūnijam aizmukt vienam pret vārtsargu Leno. Anglis tika galā ar "Bayer" vārtsargu, tomēr no diezgan asa leņķa raidīja bumbu garām vārtiem. Iespējas pielabot sitienu bija arī van Pērsijam, tomēr ar abu uzbrucēju pūliņiem šoreiz bija par maz.

Jau pēc divām minūtēm Mančestras futbolisti vēl vairāk nožēloja neizmantoto epizodi – Mančestras soda laukumā bumbu saņēmušais Sons izspēlē pa sitienam "Bayer" kapteinim Rolfesam, kurš savu iespēju izmantoja. Mājinieki gan nesamulsa no šāda notikumu pavērsiena. Jau pēc piecām minūtēm Valensijas centrējumu vārtu guvumā pārvērta van Pērsijs, bet 70.minūtē Rūnijs pretuzbrukumā guva savos otros vārtos šodien.

"Manchester United" īpaši riskēt vairs necentās, tomēr "Bayer" uzbrukuma mēģinājumi radīja lieliskas iespējas mājinieku prettriecieniem. 79.minūtē Veins Rūnijs ar labu piespēli izvirzīja sitiena pozīcijā Valensiju, kurš savu iespēju izmantoja, panākot jau 4:1.

Ja uzbrukumā mājiniekiem izdevās radīt daudzus momentus, tad aizsardzība šajā spēlē bija diezgan pasīva, īpaši mača izskaņā. 88.minūtē to izmantoja Omers Topraks, pēc stūra sitiena izspēles pārspējot de Heu. Jau nākamajā minūtē Valensijas spēcīga piespēle pa zemi izurbās cauri "Bayer" soda laukumam, tomēr van Pērsijs no ļoti tuvas distances pamanījās vārtos netrāpīt. Neskatoties uz neizmantotajām iespējām, "Manchester United" UEFA Čempionu līgas grupu turnīru sāka ar pārliecinošu uzvaru – 4:2.

Doņeckas "Shakhtar" sāk ar uzvaru izbraukumā

Mājinieki "Real Sociedad" sāka spēli nedaudz aktīvāk, jau no pirmajām minūtēm cenšoties pārspēt Doņeckas vārtsargu Andriju Pjatovu. Grjezmans un Prjeto pārbaudīja vārtsarga modrību trešajā un ceturtajā minūtē, tomēr rezultāts atklāts netika. Pamazām ieskrējās arī "Shakhtar", tomēr viņu uzbrukumi regulāri atdūrās pret spēlētāju atrašanos aizmugures stāvoklī. Mājinieki turpināja testēt viesu aizsardzību, bet pirmajā puslaikā abas komandas pie vārtu guvumiem netika.

Otrajā puslaikā abas vienības ilgi negaidīja un jau no pirmajām minūtēm centās atklāt mača rezultātu. Tas izdevās viesiem – 65.minūtē čīlieti Klaudio Bravo "Real Sociedad" vārtos pārspēja "Shakhtar" brazīlietis Alekss Teišeira. Lai gan mājiniekiem vēl bija pietiekami daudz laika izglābt spēli, tomēr "Shakhtar" ar laipnībām neatbildēja, un Teišeira 87.minūtē guva arī otros vārtus, nodrošinot uzvaru viesiem ar 2:0.

UEFA Čempionu līga, A grupa, 1.kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Manchester United – Bayer4:2 (1:0)Rūnijs 22' 70'; Van Pērsijs 59'; Valensija 79' – Rolfess 54'; Topraks 88'
Real Sociedad – Shakhtar0:2 (0:0)Alekss Teišeira 65' 87'

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2013-09-17 23:54, pirms 11 gadiem
Tik pat caurs kā "Galatasaray" aizsardzības "siets" šovakar bija arī "Bayer" vārtu vīrs Leno.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-18 00:54, pirms 11 gadiem
Bet kā Rūnijs nopūdelēja piespēli RVP tukšos un kā pats RVP neiesita tukšos no metra. Bet United labi nospieda bundeslīgu, nekādu variantu. Valensija šodienas kings.
, 2013-09-18 08:48, pirms 11 gadiem
NIPEM rakstīja: Bet kā Rūnijs nopūdelēja piespēli RVP tukšos un kā pats RVP neiesita tukšos no metra. Bet United labi nospieda bundeslīgu, nekādu variantu. Valensija šodienas kings.
Bundeslīgas trešo komandu? Nu jā
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.