Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Vuškāne: ''Pārejot uz pieaugušo izlasi, ir jāpierod pie spēles ātruma''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vuškāne: ''Pārejot uz pieaugušo izlasi, ir jāpierod pie spēles ātruma''
Santa Sanija Vuškāne. Foto: FS Metta

LETA. Latvijas sieviešu futbola izlases uzbrucējai Santai Sanijai Vuškānei, no jaunatnes līmeņa pārejot uz pieaugušo valstsvienību, bija jāpierod pie spēles ātruma, sarunā ar aģentūru LETA atzina futboliste.

Latvijas futbolistes otrdien noslēdza Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, Rīgā ar rezultātu 2:1 pārspējot Moldovu. Vuškāne nāca uz maiņu 23 minūtes pirms finālsvilpes un spēlēja savā trešajā mačā, bet debiju pieaugušo izlasē 18 gadus vecā futboliste piedzīvoja jūnija sākumā spēlē Slokā.

"Pārejot no jaunatnes izlases uz nacionālo valstsvienību, ir jāpierod pie ātruma un vairāk jāstrādā ar korpusu, jo ir stiprākas pretinieces. Bija prieks debitēt iepriekšējā mājas spēlē," stāstīja Vuškāne.

"Vispirms vajag sevi parādīt no labās puses treniņos, un tad tās minūtes krāsies. Domāju, ka drīzumā jau varēšu spēlēt sākumsastāvā," turpināja uzbrucēja.

Ar 11 gūtiem vārtiem Vuškāne ir Sieviešu Futbola līgas (SFL) šīs sezonas pārliecinoši rezultatīvākā spēlētāja. Sezonas pirmajā pusē viņu ar piespēlēm apgādāja komandas biedrenes "Metta" rindās, bet tagad futboliste pievienojusies RFS.

"Komanda man palīdz būt rezultatīvākajai. Cerams, ka pārejot uz RFS, man būs vēl vairāk iespēju gūt vārtus. Pati mēģinu atdot labas piespēles uz malu un pēc tam doties vārtu virzienā, atrodot vislabāko pozīciju," par savu rezultativitāti stāstīja Vuškāne, kura pērn, pārstāvot "Iecavu", bija turnīra ceturtā labākā "bombardiere".

Vuškāne ir pārliecināta, ka RFS būs veiksmīgs starpsolis, lai sasniegtu nākamo mērķi - spēlētu futbolu ārvalstīs.

"Vēlos sākt no apakšas, piemēram, tāda līmeņa čempionāta, kāds ir Islandē. Ja tur mani sāktu ievērot, tad pavērtos iespējas spēlēt vēl augstāka līmeņa klubos," uzsvēra Vuškāne.

Latvijas izlase kvalifikācijas turnīru aizvadīja C līgā un savā grupā ieņēma otro vietu.

Izmantotie resursi:
LETA