Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Es izskatījos noguris"

Porziņģis: "Es izskatījos noguris"
Kristaps Porziņģis
Foto: Bizuayehu Tesfaye

Aizvadītajā naktī pirmo zaudējumu NBA Lasvegasas Vasaras līgā piedzīvoja Kristaps Porziņģis un Ņujorkas "Knicks", kas piekāpās Goldensteitas "Warriors", tādējādi neturpinot cīņu par uzvaru turnīrā. Kristaps Porziņģis sacīja, ka nav pieradis pie tik daudz spēlēm nedēļā, bet galvenais treneris Dereks Fišers izteica varbūtību, ka pēdējā turnīra spēlē latvietis varētu arī nespēlēt.

"Es domāju, ka to var pateikt," Kristaps Porziņģis atzinis, ka enerģijas astotdaļfinālā neesot bijis tik daudz, cik iepriekšējos mačos. "Mēs iesākām labi, bet viņi sāka spēlēt ar lielāku enerģiju un pārņēma spēli. Mums nebija daudz enerģijas. Puiši izskatījās noguruši. Es izskatījos noguris."

Sešu dienu laikā Porziņģis aizvadīja četras spēles, un latvietis atzina, ka tik daudz spēļu iepriekšējā sezonā vienas nedēļas laikā viņam nav bijis. "Man tas ir kaut kas jauns," par spēļu daudzumu saka Porziņģis. "Pagājušās sezonas pirmajā daļā man bija gandrīz divas spēles nedēļā. Otrajā sezonas daļā bija tikai viena spēle nedēļā, un bija laiks atgūt spēkus. Taču tas nav attaisnojums, jo tāds tas NBA kalendārs ir. Man pie tā ir jāpierod, esmu jauns, nedomāju, ka tā būs problēma. Man vienkārši tam ir jāsagatavojas mentāli, jābūt gatavam doties laukumā katru vakaru, jābūt gatavam sacensties un jābūt visu laiku vienādam enerģijas līmenim."

Aizvadītajā naktī Porziņģis pirmo reizi Vasaras līgā trieca bumbu grozā no augšas, kā arī pirmo reizi iemeta tālmetienu. Kā atzinis pats Porziņģis, pilnībā adaptējies ASV basketbolam viņš vēl nav. "Iespējams, ka esmu kādu pārsteidzis. Vēl neesmu par 100% pielāgojies spēlei, taču tad, kad būšu pielāgojies, jutīšos daudz komfortablāk un spēlēšu labāk."

No spēles Porziņģis meta ar 30% precizitāti, un daži no metieniem bija pāri sedzēju rokām. Arī latvietis uzskata, ka ne vienmēr metienu izvēle bija tā labākā. "Daži no metieniem nebija labi metieni, daži bija tā kā pēdējo sekunžu metieni, nebija laba pozīcija, lai mestu. Daži no tiem neiekrita, taču nav iespējams realizēt katru metienu."

Drafta trešais numurs Džalils Okafors Lasvegasas Vasaras līgā ir piedalījies tikai divās no četrām spēlēm. "Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers sacījis, ka klubs, iespējams, neliks Porziņģim spēlēt šonakt turnīra pēdējā spēlē pret "Bucks". "Skatīsimies," sacīja Dereks Fišers. "Iepriekšējā trauma par sevi nav likusi manīt. Nezinu, vai tas (piedalīties spēlē) ir riska vērts."

Fišeram tika uzdots jautājums, vai Porziņģis būs "Knicks" sākumsastāva spēka uzbrucējs, bet galvenais treneris sacīja, ka nekas vēl nav zināms. "Es nevērtēšu nevienu, tikai balstoties uz Vasaras līgu," bilda Fišers. "Mums būs pietiekami daudz laika, lai izveidotu labākos pieciniekus. Mēs vēl esam ļoti tālu no tā. Treniņnometne un pārbaudes spēles to ietekmēs. Kristaps nav spēlējis pret tādiem puišiem, pret kādiem nāksies spēlēt regulārajā sezonā. Viņš šeit nav izdarījis kaut ko tādu, lai jau varētu pareģot nākotni."

Daudzi cilvēki no malas kritizē Porziņģa spēli aizsardzībā, taču Fišers uzslavēja latvieša spēli aizsardzībā. "Ar savu augumu un spēju nosegt grozu viņš papildina citus. Uzbrukumā viņš ir spējīgs izstiept laukumu un spēlēt apkārt grozam. Viņš ir spēlētājs, kurš iederas visos pieciniekos un visos spēles stilos. Vasaras līgā viņa daudzpusība ir acīmredzama."

Kristaps Porziņģis aizvadītās nakts spēli noslēdza ar 12 punktiem (1p. 5/6, 2p. 2/7, 3p. 1/3), kurus sakrāja nospēlētajās 24:04 minūtēs. Latviešu uzbrucējam šī bija gan rezultatīvākā, gan metienu ziņā neprecīzākā spēle Vasaras līgā. Viņš arī savāca četras atlēkušās bumbas, divreiz pārtvēra pretinieku piespēli, bloķēja vienu metienu un vienreiz rezultatīvi piespēlēja, tiesa, arī pieļāva vienu kļūdu un sakrāja trīs piezīmes. Porziņģa +/- rādītājs šajā mačā mīnus septiņi.

Savu pēdējo spēli Vasaras līgā "Knicks" aizvadīs rīt, plkst. 3.30 (pēc Latvijas laika) sākot gandarījuma maču ar Milvoki "Bucks". "Knicks" uzvarēja pirmajās trīs Vasaras līgas spēlēs, taču šodienas zaudējums astotdaļfinālā liedza iespēju pacīnīties par augstām vietā turnīrā.

Izmantotie resursi:
New York Post

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 10:47, pirms 9 gadiem
Sākumā neies, bet savas 15 min stabili pavadīs. Bet man ir nojauta, ka ja nesatraumēsies spēlēs daudz

  -2 [+] [-]

, 2015-07-17 10:50, pirms 9 gadiem
Dažu brīdi bija,ka lēnām pārvietojās,bet dankoja,bloķēja,pārtvēra bumbas un izskatījās labi. Droši vien ir nogurums. Sezonas laikā tomēr sagaidu,ka spēlēs tik vid. 10min.

     [+] [-]

, 2015-07-17 10:50, pirms 9 gadiem
Dažu brīdi bija,ka lēnām pārvietojās,bet dankoja,bloķēja,pārtvēra bumbas un izskatījās labi. Droši vien ir nogurums. Sezonas laikā tomēr sagaidu,ka spēlēs tik vid. 10min.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 10:51, pirms 9 gadiem
Atvainojos par diviem vienādiem komentiem
Slēpts komentārs: Calvin

  +2 [+] [-]

, 2015-07-17 12:24, pirms 9 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Atvainojos par diviem vienādiem komentiem
Nevarēji vienkārši otru izdzēst? Te ir tāda opcija.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-17 13:32, pirms 9 gadiem
Calvin rakstīja: izskatījās tāds ļumīgs, nesavākts. Metieni tikai daži bija pamatoti, pārsvarā zilie, bez loģikas un vajadzības. Jāsaka gan, ka visa komanda izskatījās ļoti vāji. Nedomāju, ka vajag baigi kačāties, drīzāk vairāk domāt ar galvu! Ne vienmēr labākā izvēle ir nepamatots metiens, nav jau hokejs! Ja nedos bumbu ārā, nedabūs arī labu extra piespēli, kā tas bija arī šajā spēlē. Vēl daaaaaaudz jāmācās! patreiz no pamatsastāva ir gaismas gada attālumā!!! Tāds riktīgs junioru basketbola līgas špīleris.
Labi , Derek , viņš to noteikti ņems vērā

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 14:12, pirms 9 gadiem
Atceros, ka vasaras sākumā Latvijas basketbola cilvēki Bullzeye raidījumā spriežot par Porziņģi minēja, ka bez maz vai stabili, ka Porziņģis šosezon praktiski nespēlēs, intensīvi strādājot pie masas audzēšanas. Un ka kopumā būs jāpaiet 1-2 gadiem, kad KP vispār sāks nopietni iekļauties sastāvā.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 16:45, pirms 9 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Atvainojos par diviem vienādiem komentiem
Gaidu vēl vienu komentāru: "Atvainojos, ka atvainojos"

  +3 [+] [-]

, 2015-07-17 23:24, pirms 9 gadiem
Es arī jums visiem gribu atvainoties