Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģim divi danki, 12 punkti un pirmais zaudējums

Rolands Eliņš

Porziņģim divi danki, 12 punkti un pirmais zaudējums
Kristaps Porziņģis
Foto: NBA.com

Lasvegasas Vasaras līgā Kristaps Porziņģis atzīmējās ar 12 punktiem pret „Warriors”, taču viņa Ņujorkas „Knicks” cieta sakāvi (54:76) un neiekļuva līgas ceturtdaļfinālā. Tā vietā rīt Porziņģis un „Knicks” piedalīsies gandarījuma kārtā.

Lasvegasas Vasaras līgas astotdaļfinālu pret „Warriors” Ņujorkas komanda iesāka iespaidīgi, trāpot piecus no astoņiem metieniem no spēles. Ar precīzu tālmetienu un diviem soda metieniem piecus punktus ātri sakrāja arī Kristaps Porziņģis, taču drīz tika nomainīts un sākās Ņujorkas melnais periods – garām aizmesti 20 no 22 metieniem no spēles. „Knicks” nokļuva krietnos iedzinējos un pirmo puslaiku noslēdza ar 22:33.

Porziņģim neveicās uzbrukumā arī trešajā ceturtdaļā, kad viņš pāris reizes nenotvēra partneru piespēles un nerealizēja sarežģītus metienus, taču tika pie soda metieniem (trāpot vienu no diviem) un viegla danka. Ja spēles sākumā latvietis centās pats uzbrukt grozam, kad vien radās iespēja, otrajā puslaikā viņš metienus izdarīja retāk, bet izcēlās ar veiksmīgu darbību aizsardzībā, efektīvi bloķējot pretinieku un pēc auta pārtverot piespēli, kas noveda pie diviem viegliem punktiem uzbrukumā, triecot bumbu grozā no augšas. Viņa komandu gan tas neglāba, un tika ciesta visai bezcerīga sakāve ar 54:76.

Porziņģis spēli noslēdza ar 12 punktiem (1p. 5/6, 2p. 2/7, 3p. 1/3), kurus sakrāja nospēlētajās 24:04 minūtēs. Latviešu uzbrucējam šī bija gan rezultatīvākā, gan metienu ziņā neprecīzākā spēle Vasaras līgā. Viņš arī savāca četras atlēkušās bumbas, divreiz pārtvēra pretinieku piespēli, bloķēja vienu metienu un vienreiz rezultatīvi piespēlēja, tiesa, arī pieļāva vienu kļūdu un sakrāja trīs piezīmes. Porziņģa +/- rādītājs šajā mačā mīnus septiņi.

Savu pēdējo spēli Vasaras līgā „Knicks” aizvadīs rīt, 3:00 (pēc Latvijas laika) sākot gandarījuma maču ar Milvoki „Bucks”. „Knicks” uzvarēja pirmajās trīs Vasaras līgas spēlēs, taču šodienas zaudējums astotdaļfinālā liedza iespēju pacīnīties par augstām vietā turnīrā.

Vasaras līgas spēļu rezultāti

SpēleRezultāts
Bucks - Suns80:106
Warriors - Knicks76:54
Mavericks - D-līgas izlase104:88
Nets - Spurs71:74
Wizards - Pelicans81:97
Hawks - Nuggets82:73
Bulls - Raptors84:80
Trail Blazers - Celtics83:83

Izmantotie resursi:
NBA.com

1 2 41 komentārs

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 01:40, pirms 9 gadiem
Spēli neskatījos, neko nevaru itkā pārmest, bet tā precizitāte tāda pašvaka. Būs labi tāpastās ar laiku....tā jācer visamz...

  +2 [+] [-]

, 2015-07-17 01:47, pirms 9 gadiem
Spēle bij ok. Patika kā laukumā izskatās Porziņģis. Punkti varēja būt vairāk ja pāris momentos komandas biedri nebūtu skopojušies ar piespēli. Kā nogāja pirmajā nost Porziņģis tā aizgāja GSW spēle un Knicks vairs netika līdz (tas tik mans novērojums).
Precizitāte gan švaka šodien, bet tas kliboja visai Knicks komandai šodien Brīžiem jau palika kaitinoši ka tik daudz garām. Ja nemaldos pie 20 pēc kārtas garām aizmestiem metieniem bij vienā brīdī Kāds plēvi pāri grozam pārvilcis
Slēpts komentārs: jezups17

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 01:57, pirms 9 gadiem
KazahsLV rakstīja: Spēli neskatījos, neko nevaru itkā pārmest, bet tā precizitāte tāda pašvaka. Būs labi tāpastās ar laiku....tā jācer visamz...
Ja neskatījies, tad arī nemurgo.

Viņam bez maz labākais procents vidēji un tagad pēc vienas "it kā neveiksmīgas" spēles d...isi. Tipisks letiņš, ko lai saka

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 01:58, pirms 9 gadiem
Un piedevām viņš nav Kobe, kas izmeta 30 metienus, bet gan, cik redzam 7.

  -3 [+] [-]

, 2015-07-17 02:04, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Un piedevām viņš nav Kobe, kas izmeta 30 metienus, bet gan, cik redzam 7.
jaa, Kobe ir vieniigaa superzvaigzne liigas veesturee, kurs regulaari metis 30 metienus...

  -1 [+] [-]

, 2015-07-17 02:05, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifan, tu gadījumā neesi Jānis?

  +7 [+] [-]

, 2015-07-17 02:05, pirms 9 gadiem
Visa komanda spēlēja slikti. Sākums bija labs, taču no sākumsastāva un rezervju piecinieka milzīga atšķirība. 5 minūtes rezervisti taisa s*dus, un pēc tam sākumsastāvam jāmēģina kaut kā izrauties. Baigi nesabalansēti sastāvi Knicks laukumā.

Cīņā par atlēkušajām bumbām Kristapam nebija izredžu, ja nu vienīgi tad, kad bumba atlēca pie viņa. Aizsardzībā vēl atbloķē spēlētāju, ok, bet uzbrukumā bezcerīgi. Vismaz viņam vēl ir daudz kur pielikt spēka ziņā, līdz oktobrim, ņemot vērā, cik viņš salīzinoši maz ir cilājis zālē, jau varētu būt redzams progress.

     [+] [-]

, 2015-07-17 02:07, pirms 9 gadiem
Tādā normālā pārbraucienā devās, kad ielika otro danku.

  -2 [+] [-]

, 2015-07-17 02:15, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: jaa, Kobe ir vieniigaa superzvaigzne liigas veesturee, kurs regulaari metis 30 metienus...
Nu pasauc viņus visus un pie reizes procentus. Melo, Kobe... citus īsti nezinu.

  -3 [+] [-]

, 2015-07-17 02:15, pirms 9 gadiem
mavaans rakstīja: LA-BOS antifan, tu gadījumā neesi Jānis?
Jānis, Igors vai Pēteris. Kāda šķirba?!?!

 +12 [+] [-]

, 2015-07-17 02:33, pirms 9 gadiem
Nevareeju saprast kapeec KP nav neviena danka vai skaistu epizozhu kaa Spaanijaa. Skatoties sho speeli, sapratu. Taa vietaa lai prieksh KP uztaisiitu kaadu highlight epizodi, komandas biedri labaak notizlosies vai ir vnk akli. KP paarkjer bumbu, aizmet uz priekshu mellajiem, un pats smuki otrajaa tempaa skrien ieksha pa vidu. Tikmeer Earlijs, taa vietaa lai iedotu KP uz suliigu danku, no uusinjas lido iekshaa warrioraa. 4Q peec izciiniitas bumbas knicks aiziet uzbrukumaa, warrioriem pajuuk defs, un KP pilniigi viens pats pa labo malu ieskrien iekshaa uz alley-opu, tikmeer antekumpo driblaa padirsh bumbu. Peec shiis epizodes vareeja redzeet. ka KP ir neapmierinaats, ka vinjam neuzmeta. Par pashu speeli? Tie pashi plusi un tie pashi miinusi pie kaa jaastraadaa visiem bija aciimredzami.

  +3 [+] [-]

, 2015-07-17 03:37, pirms 9 gadiem
Noskatījos no A līdz Z. Ko tur daudz piebilst pie iepriekš teiktā - komanda šodien bija bez olām, nespēja trāpīt visi iepriekšējie snaiperi. KP darīja, ko varēja, dažas lietas skatāmi, dažas epizodes arī aizsardzībā efektīvas, bet viens nav karotājs. Turklāt viņa komandas biedri vairākās epizodēs izlikās viņu neredzam... Man vislabāk patika ātrais trīnītis un pārķertā bumba ar sekojošo skrējienu pār laukumu un danku.
Bet Knicks rezerve ir galīgi mēsli... 1.cet.pēc Porziņģa un vēl dažu nomaiņas no +8 uztaisīja ~-10... Treneris ar - ja bija gatavs zaudēt pārbaudes dēļ, nu skaidrs, bet, ja gribēja ar tiem kaut ko panākt, tad dulburis.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-17 07:22, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Ja neskatījies, tad arī nemurgo.

Viņam bez maz labākais procents vidēji un tagad pēc vienas "it kā neveiksmīgas" spēles d...isi. Tipisks letiņš, ko lai saka
Nedari sev kaunu, izklausies pēc 12 gadīga bērna. Kazahs komentārā nevienu dir*** neuztaisīja. Drīzāk tu te sprēgā kaut ko pilnīgi bez provokācijām un iemesliem.

 +10 [+] [-]

, 2015-07-17 07:41, pirms 9 gadiem
Es arī noskatījos spēli un jāsaka, ka mans viedoklis nav tik saudzīgs pret KP, piekrītu, ka komanda bija ļoti vāja un KP daudzās epizodēs nespēja palīdzēt jo kāds cits vienkārši truli norakās aizsardzībā, taču arī pats Kristaps spēles sākumā vairākos uzbrukumos pēc kārtas vāji nospēlēja groza tuvumā aizmetot garām 1 pret 1, varēja izteikti redzēt, ka nespēj postā apspēlēt tāpēc jāmet saspīlēts metiens apgriezienā pāri aizsargam, protams, ja attīstīs šadu metienu par stabilu ieroci tas būs liels pluss, tomēr jamācās labāk apspēlēt postā, vai arī jāstradā aktīvak bez bumbas, lai nokārtotu sev brīvaku pozīciju. Pietrūka arī pozīcijas izvēles stājoties pēc rebiem, bieži vienkārši palika aiz pretspēlētājiem bez jebkādas iespējas savakt bumbu. Cerams, ka gan spēja cīnīties ar muguru pret grozu, gan spēja cīnīties par pozīciju uz rebiem nāks ar jau pārmērīgi pieminēto vajadzību pēc spēka pielikšanas. Gribētos vēl atgādināt, ka vasaras līgā spēlē spēlētāji, kuri pamata komandā visdrīzāk nekad netiks ar 2 vai 3 spēlētāju izņēmumu, tā ka sezonas laikā nāksies cīnīties ar vēl, garākiem, spēcīgākiem, ātrākiem un meistarīgakiem spēlētājiem (no otras puses arī palīdzēs spēlētāji, kas ir meistarīgāki un kuri, cerams, spēlēs nesavtīgāk). Protams Kristaps ir jauns un izņemot acīmredzamos trumpjus, kas visiem tā pat ir zināmi, līdz šim ir parādījis, ka labi lasa un saprot spēli, kas manuprāt, ir viena no svarīgākajām iemaņām. Nekur jau nepazudīs.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 08:10, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Ja neskatījies, tad arī nemurgo.

Viņam bez maz labākais procents vidēji un tagad pēc vienas "it kā neveiksmīgas" spēles d...isi. Tipisks letiņš, ko lai saka
Nu nav jau ko īsti atbildēt tādam dvieļu galvai kā Jums. Nekur pēc Jūsu domām nenoliku Porziņģi.
Tā vien šķiet, ka Jūs esat kārtējais pumpu karalis.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-17 08:29, pirms 9 gadiem
Vienīgais labums no vasaras līgas ir iespēja konkrētāk saskatīt pie kurām niansēm ir operatīvi jāpiestrādā, jo lielos vilcienos tāpat viss ir zināms. Līdz sezonas sākumam ir vēl trīs ar pusi mēneši un tajos var paveikt daudz. Mani pārņem ar vien lielāka pārliecība, ka Porziņģis dabūs gana daudz spēlēt, jo gluži vienkārši savā pozīcijā būs pirmais un +/- arī vienīgais, kurš nāks uz maiņu.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-17 08:37, pirms 9 gadiem
Godigi sakot es neizprotu Fishera lomu komanda vispar.Speletajiem tiek atlauts darit ko grib.Komandas spele tuvu nullei.Bumbas tiek dotas kam pagadas.Spilkti piemeri-Kristaps uzliek screenu diviem speletajiem,uztaisa kustibu un ir no viniem prom jau kadus divus metrus,bet ta vieta lai pg atmestu vinam bumbu vins dodas pilnigi preteja virzienu,un megina hz ko izdarit.Galloways ka saspelnieks ir auzas.Laukumu vispar neredz.Spele tika zaudeta jau pirmas ceturdalas beigas.Kristapu nomaina pec minutem 6 speletam pie 4:13.Ceturdalas beigas jau 13:15,bet nu otra ceturdala vnk dir.saaa.Met visu ko var garam.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 08:40, pirms 9 gadiem
Komentētājs vienubrīd teica 'Porzingis is new Lambeer'. Kaut nu tā būtu

  +4 [+] [-]

, 2015-07-17 08:41, pirms 9 gadiem
Kristapam ir ļoti jāpieliek spēkā, lai nebūtu šosezon 2-5 min spēlētājs (lai gan, cik saprotu, NYK ir tikai 2,8 miljoni brīvie līdzekļi un viņiem nav īsti 4.numura aizstājējs).
Par vakardienas spēli - protams, var vainot vasaras līgas individuālismu, bet es redzēju kaut ko citu. Jo sevišķi Grants centās pēc iespējas spēlēt uz Porziņģi, bet Kristaps nevarēja (viņam neļāva) ieņemt vietu. Uzbrukumā ir pazīmes, ka viņam ir plašs arsenāls, bet viņa ķermenis "neļauj" nospēlēt kvalitatīvi. Aizsardzībā, kas labi, atbloķēja, bet kas slikti, negāja pēc bumbām, uzbrukumā viņu atbloķēja īsie un viņš netika īsti garām nevienam pēc bumbām. Uzbrukumā gandrīz visi metieni neērti pēc kontakta.
Rezumē - Kristapam ir ļoti manāmas laba spēlētāja kvalitātes un, šķiet, izpratne par spēli, bet ļoti trūkst fiziskais.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-17 08:54, pirms 9 gadiem
Šis ir bomba
Nē ... šis ir bombām bomba!!!
Trail Blazers - Celtics 83:83
83:83

     [+] [-]

, 2015-07-17 09:15, pirms 9 gadiem
kons rakstīja: Šis ir bomba
Nē ... šis ir bombām bomba!!!
Trail Blazers - Celtics 83:83
83:83
Boston Celtics 91-85 Portland Trail Blazers

  +7 [+] [-]

, 2015-07-17 09:17, pirms 9 gadiem
Klau, eksperti! Visi šeit baigi spriež, ka KP ir labs uzbrukuma arsenāls, taču nav fiziskais. KO JŪS NETEIKSIET!!! To zina visi. Domājiet, ka nedēļas laikā būs krasas izmaiņas? Šī putra nav jāmaļ katru spēli. To visi jau sen zina. Viņam vēl ir tikai 19 gadi! Viņa ķermenis nenobriest tik ātri kā melnajiem. Personīgi man ļoti patīk viņa attieksme. Protams, ir epizodes, kur var redzēt viņa uz doto mirkli vājumu, taču viņš neatkarīgi turpina spēlēt savu spēli. Iet uz kontaktiem, met metienus utt. Tas ir pats galvenais. Paliks spēcīgāks tad tas būs pavisam citā līmenī. Pacietību jums ekspertiem, ibio! Galvenais ir tas, ka viņa acīs var redzēt degsmi un ir savs raksturs. Vakar brīžiem pārmeta saviem komandas biedriem par neizdarību, kas raksturo viņa pārliecību un basketbola izpratni. Tādēļ, lūdzu, paklusējiet ar savu žults gāšanu, ekspertu banda. Viss būs kārtībā!

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 09:20, pirms 9 gadiem
Jāsaka godīgi - Porziņģis izdarīja maksiumumu ko varēja no šīs spēles vispār izvilkt, jo kmanda kopumā spēja gūt tikai 54 punktus, bet Porziņģis bija Knicks rezultatīvākais spēlētājs ar 12 pts.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 09:27, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: Jāsaka godīgi - Porziņģis izdarīja maksiumumu ko varēja no šīs spēles vispār izvilkt, jo kmanda kopumā spēja gūt tikai 54 punktus, bet Porziņģis bija Knicks rezultatīvākais spēlētājs ar 12 pts.
Grantam 14p. Bet nu labi, nevar jau cerēt samest vairāk, ja komanda met ar 20% precizitāti.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 09:29, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: Jāsaka godīgi - Porziņģis izdarīja maksiumumu ko varēja no šīs spēles vispār izvilkt, jo kmanda kopumā spēja gūt tikai 54 punktus, bet Porziņģis bija Knicks rezultatīvākais spēlētājs ar 12 pts.
Grantam 14

     [+] [-]

, 2015-07-17 09:36, pirms 9 gadiem
KaKts rakstīja: tāpēc jāmet saspīlēts metiens apgriezienā pāri aizsargam, protams, ja attīstīs šadu metienu par stabilu ieroci tas būs liels pluss,
Dunkans tā vislaik met

  +5 [+] [-]

, 2015-07-17 09:39, pirms 9 gadiem
Tranquillo rakstīja: Klau, eksperti! Visi šeit baigi spriež, ka KP ir labs uzbrukuma arsenāls, taču nav fiziskais. KO JŪS NETEIKSIET!!! To zina visi. Domājiet, ka nedēļas laikā būs krasas izmaiņas? Šī putra nav jāmaļ katru spēli. To visi jau sen zina. Viņam vēl ir tikai 19 gadi! Viņa ķermenis nenobriest tik ātri kā melnajiem. Personīgi man ļoti patīk viņa attieksme. Protams, ir epizodes, kur var redzēt viņa uz doto mirkli vājumu, taču viņš neatkarīgi turpina spēlēt savu spēli. Iet uz kontaktiem, met metienus utt. Tas ir pats galvenais. Paliks spēcīgāks tad tas būs pavisam citā līmenī. Pacietību jums ekspertiem, ibio! Galvenais ir tas, ka viņa acīs var redzēt degsmi un ir savs raksturs. Vakar brīžiem pārmeta saviem komandas biedriem par neizdarību, kas raksturo viņa pārliecību un basketbola izpratni. Tādēļ, lūdzu, paklusējiet ar savu žults gāšanu, ekspertu banda. Viss būs kārtībā!
Vai jūs paši, pieauguši būdami, esat spēlējuši pret 18-19 gadīgiem čaļiem? Kad man tā pirmoreiz bija, ļoti izbrīnījos, cik ļoti fiziski viņi ir vājāki. Gari ir, ātri ir, bet būdas nav. Ko maļat vislaik par Kristapa fizisko.... viss būs. Paaugsies

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 10:04, pirms 9 gadiem
Cik bija knicks pamata pg asisti? 0 vai 1 ? Ko viņš dara NBA?

     [+] [-]

, 2015-07-17 10:08, pirms 9 gadiem
Nenormāli nostaigāja tajā pārtvertās bumbas epizodē.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 10:22, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Cik bija knicks pamata pg asisti? 0 vai 1 ? Ko viņš dara NBA?
Komandai kopā par spēli 5 AST. Wow.

     [+] [-]

, 2015-07-17 10:26, pirms 9 gadiem
Onslovs rakstīja: Nenormāli nostaigāja tajā pārtvertās bumbas epizodē.
vovo, es tajā epizodē pat neredzēju danku, acis izkrita jau pie 8 soļiem.
vai tā ir nba specifika, ka neko par nostaigāšanu nesaka?

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 10:30, pirms 9 gadiem
Arprats 5 passi pa speeli komandai Sakums jau likas ceriigs, 1.trulis, liels parsvars, uznak otrs 5nieks un visu nojaaj, un pec tam skiet 22metieni pec kartas garam Kristaps precizitate ar vareja but labaka, bet kopuma visas speles samera stabilas ap 10pt un 3-4 rebiem, lidzigi stati ka vinam ACB.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 10:38, pirms 9 gadiem
akna rakstīja: vovo, es tajā epizodē pat neredzēju danku, acis izkrita jau pie 8 soļiem.
vai tā ir nba specifika, ka neko par nostaigāšanu nesaka?
Galu galā tā ir vasaras līga.. Anyway, puisis bišku saminstinājās un sanāca tipināšana.

Kā domājat, Zingis pārspēs Biedra pirmās sezonas status? 3.6 + 3.9, 12 min per game?

     [+] [-]

, 2015-07-17 11:00, pirms 9 gadiem
Sākas atkal slavas dziesmas, vienīgais spēlētājs, kurš kko darīja
Ko tad viņš darīja?
Dzāmšūters...
Iemeta vienu truli spēles sākumā un pēc tam divi danki...
Pirmajā puslaikā, kad vajadzēja iemest, lai vēl ko saglābtu visi bija garām pat pātris klusie...

Bet plus beidzot par danku, kur zem groza bumbu saņēma..
Labi ieskrēja, noķēra un fiksi iesprauda no augšas... Tas ir tas, kas zem groza vajadzīgs.
1 2 41 komentārs