Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Neieskaitītajā golā VAR nav devis 100% skaidrību, ka bumba šķērsojusi vārtu līniju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Neieskaitītajā golā VAR nav devis 100% skaidrību, ka bumba šķērsojusi vārtu līniju
Andrejs Cigaņiks pret Turciju. Foto: LFF

Vakar 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē zaudējumu pret Turciju piedzīvoja Latvijas futbola izlase. Otrā puslaikā laikā pie rezultāta 1:1 potenciāli netika ieskaitīts Latvijas izlases vārtu guvums. Tiesneši pēc spēles to skaidrojuši ar faktu, ka VAR no sava atkārtojuma rakursa nav devis 100% skaidrību, ka bumba bija šķērsojusi vārtu līniju.

Vakar Latvijas futbola izlase 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē dramatiskā cīņā ar 2:3 piekāpās Turcijai, trešos vārtus ielaižot pašā mača izskaņā.

Pēc spēles sociālajos tīklos sākusi izplatīties fotogrāfija ar potenciālu Latvijas izlases vārtu guvumu, kad rezultāts vēl bija 1:1. 57. minūtē Andrejs Cigaņiks sita, pēc kā šķita, ka bumba varēja būt nonākusi vārtos. Tiesneši vairākas minūtes caurskatīja epizodi ar VAR palīdzību, taču nespēja ieraudzīt, ka bumba tik tiešām bijusi pāri līnijai.

Kā portālam ''Sportacentrs.com'' atzina Latvijas Futbola federācijas komunikācijas speciālists Iļja Poļakovs, tad pēc spēles tiesneši skaidrojuši šo situāciju ar faktu, ka VAR sniegtais video rakurss nav devis 100% pārliecību, ka bumba ir šķērsojusi vārtu līniju. Tikai pie 100% pārliecības tiesneši var pieņemt lēmumu par gūtiem vārtiem, un šajā gadījumā var pat teikt, ka VAR sistēmā ir savas nepilnības.

Ja VAR sistēma ir ieviesta visās kvalifikācijas spēlēs, tad tā saucamā vārtu līnijas tehnoloģija šādos mačos nepastāv. Ja, piemēram, spēlē tā būtu, tad visdrīzāk ar tās palīdzību Andreja Cigaņika sitiens tiktu ieskaitīts kā precīzs vārtu guvums. Pagaidām vārtu līnijas tehnoloģija palīdz noteikt līdzvērtīgu situāciju risinājumus lielākajos finālturnīros.

Pēc spēles Latvijas futbola izlase nav domājusi par potenciālo protesta iesniegšanu, bet galvenais treneris Dainis Kazakevičs vairāk fokusējies uz Latvijas demonstrēto spēli laukumā nevis kādām tiesnešu darba nepilnībām. Viņš pēc mača klāstīja, ka šī bijusi viena no labākajām izlases spēlēm.

  -3 [+] [-]

, 2023-06-17 12:30, pirms 11 mēnešiem
Varu tikai iedomāties, kas darītos Vācijā, ja spēlē pret turkiem neieskaitītu šadu golu.
Bet mēs jau mazie cinīši, sagremosim. Mums savas maziņo eiforijas — Eirovīzija, Škoda un burgeru festivāls.
Nav ko līst pie lielajiem kungiem, vai ne.

Bēdīgi.

  +5 [+] [-]

, 2023-06-17 13:18, pirms 11 mēnešiem
Vairāk gan jautājums, kas atbildīgs par kameru novietojumu spēles laikā. Tiešām nevar atļauties divas papildus kameras tieši pie vārtu līnijas?

  +3 [+] [-]

, 2023-06-17 15:14, pirms 11 mēnešiem
Kad redzēju 1 atkārtojumu, es skaļu nopriecājos, ka ir vārti. Atkārtojumu vairāk nerādīja un beigās vārtus neieskaitīja. Tagad var redzēt cik augsts līmenis ir tiesāšanai, ka ar visu atkārtojumu neredz gūtus vārtus, ko daudzi pēc 1 atkārtojuma redzēja.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-17 20:04, pirms 11 mēnešiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Kad redzēju 1 atkārtojumu, es skaļu nopriecājos, ka ir vārti. Atkārtojumu vairāk nerādīja un beigās vārtus neieskaitīja. Tagad var redzēt cik augsts līmenis ir tiesāšanai, ka ar visu atkārtojumu neredz gūtus vārtus, ko daudzi pēc 1 atkārtojuma redzēja.
Tur es Tev piekrītu. Mūsu izlasei tika nozagts vārtu guvums un iespējams pat uzvara tika nozagta.
Tie bija tīri vārti. Šā mača tiesneši tik tiešām bija debīli un futbola pamatnoteikumus nezinoši muļķi.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-17 20:34, pirms 11 mēnešiem
Atkārtojumu rādot redzēju bij vārti pēc tam neradīja atkārtojumu domāju, ka nav VAR nozaga vārtus iespējams pat uzvaru. 300k parādā Latvijas izlasei.

     [+] [-]

, 2023-06-17 20:43, pirms 11 mēnešiem
pilna pasaule ar p.i.d.a.r.i.e.m.. Tā kā futenē jau tā maz gūst vārtus, tad bij jāpieņem noteikumos, ka šaubu (vai petuhaino tiesnešu acu stulbuma dēļ) gadījumā- vārti ir jāieskaita!

     [+] [-]

, 2023-06-17 21:13, pirms 11 mēnešiem
Īsti nesaprotu. Šādi gadījumi reizēm parādās gadījumos ar VAR. Parāda atkārtojumu, kurā skaidri var redzēt, kas un kā ir noticis. Kad pasauc tiesnesi, izvēlas parādīt visneskaidrāko kameras rakursu no visiem pieejamiem un sākotnējo atkārtojumu vairs nerāda. Nekādi citādi nevaru to izskaidrot kā tikai ar to, ka to dara, jo objektīva lēmuma pieņemšana nav vēlama. Ja atkārtojumā bija skaidri redzams, ka bumba ir vārtos, kur tad tas rakurss palika? Kamera taču tur bija.

  -2 [+] [-]

, 2023-06-17 21:23, pirms 11 mēnešiem
Mīkstais Dainis, tam poh ka neieskaita vārtus.

     [+] [-]

, 2023-06-18 00:36, pirms 11 mēnešiem
yankeezulu rakstīja: Īsti nesaprotu. Šādi gadījumi reizēm parādās gadījumos ar VAR. Parāda atkārtojumu, kurā skaidri var redzēt, kas un kā ir noticis. Kad pasauc tiesnesi, izvēlas parādīt visneskaidrāko kameras rakursu no visiem pieejamiem un sākotnējo atkārtojumu vairs nerāda. Nekādi citādi nevaru to izskaidrot kā tikai ar to, ka to dara, jo objektīva lēmuma pieņemšana nav vēlama. Ja atkārtojumā bija skaidri redzams, ka bumba ir vārtos, kur tad tas rakurss palika? Kamera taču tur bija.
Jup, neticēt savām acīm un spriestpējai ir jaunais normālais, experti tev pateiks ko domāt un kā domāt futbolā un ārpus tā