Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Emsis: "Ar šādu spēli varam uzvarēt jebkuru pretinieku"

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Emsis: "Ar šādu spēli varam uzvarēt jebkuru pretinieku"
Eduards Emsis. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF

LETA. Latvijas vīriešu futbola izlase, aizvadot tikpat veiksmīgu maču kā pret Turciju, var uzvarēt jebkuru pretinieku, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas valstsvienības futbolists Eduards Emsis.

Jau ziņots, ka piektdien Latvija Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā savā laukumā ar rezultātu 2:3 piekāpās Turcijai, kas uzvaru nesošos vārtus guva tikai kompensācijas laika izskaņā.

"Šodien aizvadījām labu spēli, viss ir jāsaglabā uz nākamo. Ar tādu spēli mēs varam uzvarēt jebkuru pretinieku, jo īpaši Armēniju. Es tam ticu," pēc neveiksmes secināja Emsis.

"Domāju, ka viss spēles plāns, ko mēs plānojām pret turkiem spēlēt, izdevās. Arī mačā to varēja redzēt, ka bija iespēja apspēlēt šo komandu. Mēs esam tāda komanda, kurai patīk skriet pretuzbrukumos un dažreiz tā spēle aiziet no vieniem vārtiem uz otriem," viņš turpināja.

Latvija panāca izlīdzinājumu 51.minūtē, kad pretuzbrukumā Vladislavs Gutkovskis piesaistīja triju turku spēlētāju uzmanību, bet pēc viņa centrējuma pirmais pie bumbas bija Emsis, triecot to vārtos un gūstot savus otros vārtus izlasē.

"Viss sākās ar augstu presingu, kurā tika izprovocēta kļūda, un Gutkovskis aizskrēja pa malu. Es ticēju, ka viņš mani tur kaut kā atradīs, vienkārši skrēju līdz galam, cik man bija spēka. Viņš tiešām tur mani ieraudzīja un iedeva perfektu piespēli. Man bija tikai jāpieliek galva," savu vārtu guvumu raksturoja futbolists.

83. minūtē Emsis nopelnīja otro dzelteno kartīti un atstāja Latvijas izlasi mazākumā, taču viņa komandas biedri spēja gūt vārtus un otro reizi mačā izlīdzināt rezultātu.

"Pēc sarkanās aizgāju uz ģērbtuvi, nedaudz apdomāju, kas tur vispār notika, un izgāju atpakaļ pie laukuma un tieši tad guvām vārtus. Tās bija vēl lielākas emocijas nekā pēc saviem vārtiem," atklāja futbolists. "Bet pēc tam redzēt atkal kā turki atspēlējas - sajūtas bija it kā kāds salauztu sirdi. Ļoti grūti aptvert."

Emsis skaidroja, ka pirmo dzelteno kartīti saņēmis par to, ka pēc savu vārtu guvuma pieskrējis pie Turcijas līdzjutēju tribīnes, ko tiesneši skaidroja kā pretinieku atbalstītāju provokāciju.

"Šodien bija nedaudz pārāk spēcīgas emocijas, tas pievīla mani un komandu, taču arī pēc sarkanās kartiņas tomēr vēl guvām vārtus," viņš piebilda.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turpinājumā šajā logā Latvijas futbolisti 19.jūnijā izbraukumā spēlēs ar Armēniju.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2023-06-17 12:00, pirms 11 mēnešiem
Varēt jau var, bet neko labāku par Lihtenšteinu neuzvarat

  -1 [+] [-]

, 2023-06-17 12:07, pirms 11 mēnešiem
Ar kādu spēli, kur entās iespējas izniekojāt???

     [+] [-]

, 2023-06-17 13:24, pirms 11 mēnešiem
Taisnība, ar tik motivētu spēli var cīnīties pret visiem. Redz ko nozīmē, ka visi spēlētāji dzied himnu pirms spēles un ir lepni par savu valsti un valodu.