Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Video: ''Warriors'' emocionālās svinības pēc izcīnītā NBA čempiones titula

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Video: ''Warriors'' emocionālās svinības pēc izcīnītā NBA čempiones titula
NBA finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Stefens Karijs ar komandas biedriem. Foto: AP/Scanpix

Pagājušajā naktī par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 75. sezonas čempioni tika kronēta Goldensteitas ''Warriors''. Klubs Bostonā ar 103:90 pieveica ''Celtics'', triumfējot sērijā ar 4:2. Kareivju gaviles un svinības bija ne vien ļoti skaļas, bet arī emocionālas.

''Warriors'' šis bija jau ceturtais tituls astoņu sezonu laikā, kā arī septītais franšīzes pastāvēšanas laikā.

Pirmo reizi par fināla vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Stefens Karijs. Viņš lika ''Celtics'' faniem noprast, ka nevar sagaidīt brīdi, kad savu kolekciju varēs papildināt ar jau ceturto NBA čempiones gredzenu.

Vairākus komandas darbiniekus un spēlētājus pārņēma ne vien prieks, bet arī asaras.

Arī fināla vērtīgākais spēlētājs izplūda asarās. Šis bija viens no retajiem apbalvojumiem, kuru Karijs iepriekš vēl nebija ieguvis.

Iespēju nosvinēt kārtējo titulu nelaida garām arī komandas galvenais treneris Stīvs Kers. Viņam šis bija jau devītais tituls - piecus viņš izcīnījis kā spēlētājs, bet četrus kā galvenais treneris.

Svinībās dalību ņēma arī ''Warriors'' līdzjutēji no Sanfrancisko, kuri bija sapulcējušies vienuviet - kluba arēnā ''Chase Center''. Liela daļa skatītāju bija arī ārpus halles.

Komandai šis ir liels notikums. Pirms divām sezonām ''Warriors'' bija vājākā komanda visā līgā, izcīnot vien 15 panākumus 65 mačos. Pērn klubs finišēja devītajā vietā Rietumu konferencē un izstājās ''play-in'' turnīrā. Komandu vajāja arī traumas, taču nu vienība atkal ir basketbola pasaules augšgalā.