Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai neveiksme Vimbldonas kvalifikācijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai neveiksme Vimbldonas kvalifikācijā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Diāna Marcinkeviča arī ar trešo mēģinājumu nav spējusi pārvarēt "Grand Slam" kvalifikācijas 1. kārtu, Vimbldonas priekšsacīkstēs ar 4:6, 2:6 piekāpjoties Kazahstānas sportistei Sesilai Karatančevai.

Marcinkevičai zaudējums Vimbldonas kvalifikācijā

Diāna Marcinkeviča ar 24 gadus veco Karatančevu, kura dzimusi Bulgārijā, bet kopš 2009. gada pārstāv Kazahstānu, iepriekš nebija tikusies. Karatančeva pašreiz rangā ieņem tikai 171. vietu, bet 2005. gadā, kad viņa 15 gadu vecumā sasniedza "French Open" ceturtdaļfinālu, Sesila reitingā tika līdz 35. vietai.

Marcinkeviča "Grand Slam" kvalifikācijā spēlēja trešo reizi. Divos setos zaudēti arī abi iepriekšējie mači – janvārī "Australian Open" 4:6, 0:6 pret Anu Konjuhu un maijā "French Open" pret Marinu Zaņevsku.

Diāna "Grand Slam" priekšsacīkstēs bija zaudējusi 19 geimus pēc kārtas, bet šodienas mačā uzvarēja jau pirmo geimu, kas bija ar pašas servi. Marcinkeviča pēc mirkļa bija vadībā ar 3:1, taču veiksmīgākais sākums drīz vien pārvērtās kārtējā zaudējumā – 4:6, 2:6. Marcinkeviča zaudējusi četras no pēdējām piecām spēlēm.

Marcinkeviča, kura iepriekš uz zāliena nebija spēlējusi, par piedalīšanos Vimbldonas kvalifikācijā Diāna saņems divus reitinga punktus un 3375 mārciņas.

Ostapenko sasniedz 2. kārtu Zviedrijā

Aļona Ostapenko šodien trešo reizi tikpat mačos apspēlēja Itālijas tenisisti Alisi Balduči (WTA 371.), iekļūstot Īstadas (Zviedrija) ITF 25 000 turnīra 2. kārtā – 6:7(10), 6:1, 6:0. Aļona 1. setā divreiz atspēlēja breiku, neļāva pretiniecei pie 6:5 izservēt setu un vēlāk izglābās arī taibreikā, taču uzvarēt nebija lemts. Ostapenko taibreikā atspēlējās no 1:5, kopumā novērsa četras setbumbas (divas uzņemšanā), taču pati nespēja realizēt divas (viena ar servi) un zaudēja ar 10:12.

Aļonas garākā taibreika rekords ir 28 punktu taibreiks (13:15), kuru viņa februārī Tallinā zaudēja pret Nīderlandes tenisisti Evu Vakano – 6:2, 6:7(13), 3:6. Toreiz pēc neveiksmes garajā taibreikā tika zaudēts arī viss mačs. Šoreiz Aļona spēja saņemties, pie tam atspēlējās ļoti iespaidīgi – uzvarēti 12 no nākamajiem 13 geimiem. Vienīgais geims zaudēts ar savu servi.

Ostapenko trešo reizi sasniegusi ITF 25 000 sērijas sacensību 2. kārtu (tālāk tikt nav izdevies). Ieskaitot kvalifikāciju, Zviedrijā nopelnīti seši reitinga punkti. Latvijas otrās raketes nākamā pretiniece būs Beļģijas sportiste Isalīne Bonaventūra (WTA 265.). Sacensības Zviedrijā notiek uz māla seguma.