Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

U16 Latvijas volejbola čempionātā uzvar ādažnieces un daugavpilieši

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

U16 Latvijas volejbola čempionātā uzvar ādažnieces un daugavpilieši
U16 čempionāta uzvarētājas. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Kuldīgā un Rīgā tika aizvadīts U16 Latvijas čempionāta fināli, kuros noskaidrojās šī gada spēcīgākās jauniešu volejbola komandas, informē federācija. Zeltu nopelnīja Ādažu novada Bērnu un jaunatnes sporta skola un Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skola.

U16 meiteņu fināla sešas komandas uzņēma Kuldīgas novada Sporta skola, kur par spēcīgāko šajā vecuma grupā kļuva Ādažu novada Bērnu un jaunatnes sporta skola ar trenerēm Jeļenu Smirnovu un Ainu Jermacāni, fināla spēlē piecu setu cīņā pieveicot Rīgas Volejbola skolas Natālijas Deveikusas un Viktorijas Korbutas trenēto komandu. Ādažu novada BJSS komandā par labāko spēlētāju atzina Katrīnu Struku, turpretī Rīgas Volejbola skolas meitenēm labākā bija Elizabete Barone.

Zelta medaļas ieguvēja Katrīna Struka ir ļoti priecīga par iegūto uzvaru, jo tieši Ādažu komandai tas ir izdevies pirmo reizi. “Braucot uz finālu domāju, ka būs grūti, bet redzot kā komanda ir uztrenējusies, zināju, ka mums ir iespēja cīnīties par pirmo vietu. Negāja viegli, bet kopā mēs tomēr to paveicām,” priecājas Ādažu komandas labākā spēlētāja, kura ir arī Murjāņu Sporta ģimnāzijas audzēkne un Latvijas jauniešu izlases kandidāte. Viņa atzīst, ka pašai ne tik labi padevās servju uzņemšana, bet vislabāk tieši veicās uzbrukumā.

Trešās vietas ieguvēja meiteņu konkurencē bija Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolas komanda ar treneri Žannu Žaņeginu. Starp spēlētājām par labāko tik izraudzīta Viktorija Moroza.

U16 zēnu čempionāta spēcīgākās komandas titulu un zelta medaļas izcīnīja Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skola ar treneri Franci Naidjonoku, fināla cīņā pārspējot Rīgas Volejbola skolas komandu, kuru trenē Māris Vensbergs. Bronzas medaļas ieguva Jēkabpils Sporta skolas un Aizkraukles novada Sporta skolas apvienotā komanda ar treneriem Raivi Obrumani un Ivaru Māliņu. Zelta medaļnieku labākais spēlētājs bija Danils Mironovs, sudraba komandai jeb RVS labākais spēlētājs bija Ralfs Andrejevs, taču bronzas ieguvējiem par labāko tika atzīts Norberts Sils.

Lielu paldies Latvijas Volejbola federācija saka Kuldīgas novada Sporta skolai un Rīgas Volejbola skolai par fināla sacensību organizēšanu un laipno dalībnieku uzņemšanu. Tāpat arī paldies jāsaka jauniešu sacensību atbalstītājam "Joma", kas parūpējās par iespēju apbalvot labākās komandas, spēlētājus un trenerus.

Jau šajā nedēļā fināla sacensības turpinās ar U17 zēnu komandām Jēkabpilī un U12 vecuma grupas meitenēm Rīgā, kurām finālā pavisam kopā sacentīsies 16 komandas.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv