Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Romas finālā ranga līderu duelis - Nadals pret Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Romas finālā ranga līderu duelis - Nadals pret Džokoviču
Novaks Džokovičs
Foto: La Presse/Scanpix

Romas "Masters 1000" finālā svētdien būs pasaules divu labāko tenisistu duelis – Rafaels Nadals pret Novaku Džokoviču. Spānis pusfinālā divos setos apspēlēja Grigoru Dimitrovu (6:2, 6:2), bet Serbijas tenisa līderis daudz saspringtākā mačā uzveica Milošu Raoniču – 6:7(5), 7:6(4), 6:3.

Pirmo reizi spēlējot "Masters 1000" pusfinālā, Grigors Dimitrovs izvēlējās servēšanu, taču šāds solis neattaisnojās. Pirmajā geimā bulgāra spēlē bija jūtams manāms uztraukums, un Grigors servi zaudēja "sausā". Seta turpinājumā Dimitrova spēle mazliet uzlabojās, taču arvien bija tālu no viņa labākā tenisa, kā rezultātā Rafaels Nadals 1. setā uzvarēja samērā viegli – 6:2.

Dimitrova spēle 2. setā uzlabojās – šoreiz viņš pirmajā serves geimā spēja uzvarēt vienā izpspēlē. Nadals otrajā geimā atspēlēja divas breikbumbas, nostiprinot pārsvaru. Nadals turpināja spēlēt stabili, bet Dimitrovam periodiski gadījās rupjas kļūdas, ko pret Nadalu atļauties reti kad var. Šī nebija tā reize, un iepriekšējos trīs mačos trīs setu cīņas uzvarējušais Nadals šoreiz tika pie ļoti vieglas uzvaras – 6:2, 6:2. Dimitrovs pirmo reizi piecos mačos Nadalam nespēja atņemt setu.

Novaks Džokovičs trešajā mačā pēc kārtas uzvarēja trīs setos, ļoti smagā cīņā tiekot galā ar Kanādas pirmo numuru Milošu Raoniču – 6:7(5), 7:6(4), 6:3. Raoničs tikai otro reizi šogad (13-2) zaudēja maču, kurā viņš uzvarēja 1. setā. Pirmā bija Maiami "Masters 1000" turnīrā pret Nadalu – 6:4, 2:6, 4:6.

Raoničs šodien 1. setu kopumā aizvadīja labāk un jau pašā sākumā varēja iegūt breiku, taču Džokovičam izdevās atspēlēt divas breikbumbas. Raoničs 1. setā atspēlēja visas četras breikbumbas, pie tam ne vienmēr viņu glāba lielā serve. Vienu no breikbumbām Milošs devītajā geimā atspēlēja ar sarežģītu sitienu no gaisa. Džokovičam šajā geimā pēc kārtējās zaudētās izspēles neizturēja nervi, un viņš dusmās trieca pret zemi raketi.

Raoničs pie 5:4 uzņemšanā ar stūrī trāpītu "bekhendu" ieguva setbumbu, kuru viņam bija iespēja realizēt, taču Kanādas pirmais numurs vienkāršā situācijā izsita autā. Seta uzvarētājs noskaidrojās taibreikā, kurā Džokovičs izlaida 3:0 pārsvaru. Novaks divās izspēlēs pēc kārtās rupji kļūdījās, izsitot autā. Raoničs iegūto minibreiku neatdeva un beigās ar ceturto setbumbu pielika punktu (vēl divas setbumbas Džokovičs atspēlēja ar savu servi pie rezultāta 3:6) – 7:6(5).

Arī 2. setā tika spēlēts taibreiks, bet pirms tā bija divi breiki. Džokovičs pēc Raoniča sitiena autā izvirzījās vadībā ar 3:1, taču Milošs momentā atspēlējās. Raoničs ar veiksmīgu "dropšotu" ieguva breikbumbu, kuras izspēlē labi atsita Džokoviča servi, bet pēc tam sekoja Novaka sitiens tīklā. Džokovičs arī otrajā taibreikā ar kļūdām izsēja startā iegūto pārsvaru, taču šoreiz to nenācās nožēlot, jo Raoničs no 4:3 ar neprecīzu tenisu zaudēja četrus punktus pēc kārtas – otrais taibreiks Novakam ar rezultātu 7:6(4).

Džokovičs 3. setā breiku nokārtoja jau pirmajā geimā, kurā Raoniču sodīja ar apvedošo sitienu. Raoničs atspēlēties nespēja, tāpat viņam nebija pa spēkam likt Džokovičam servēt par uzvaru mačā – Milošs pie 3:5 nenoturēja servi.

Nadals ar Džokoviču sadalījuši pēdējos deviņus Romas titulus, Rafam tiekot pie lauvas tiesas jeb šajā gadījumā septiņiem. Abiem pasaules labākajiem tenisistiem svētdien plkst. 17:00 būs 41. tikšanās. Savstarpējos mačos ar 22-18 priekšā Nadals, taču Novaks strauji tuvojas un ir uzvarējis pēdējās trīs spēles. Visas divos setos, pēdējo no tām šogad Maiami finālā ar 6:3, 6:3. Uz māla Nadalam pret Džokoviču iespaidīga 13-3 bilance. Vienu no savām trim māla uzvarām Džokovičs guva 2011. gadā Romas finālā (6:4, 6:4).

     [+] [-]

, 2014-05-17 23:06, pirms 10 gadiem
Auts par labu Nolem 2. seta 3. geimā pie vienādi varbūt bij izšķirošais.
Katrā ziņā gaidam kad Gulbis pietuvosies Raoniča stabilitātei, tad arī varēs tik cerēt uz lielām uzvarām.

Beibi Federers attaisnoja savu statusu, jo uz māla nekad nav bijis konkurents Rafam.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-18 02:30, pirms 10 gadiem
Nolem visi mači šai turnīrā bijuši ļoti smagi, redzēju 3.kārtas maču ar Kolšreiberu - tur 1.setā vispār viņu pazīt nevarēja.cik noprotams , ar Fereru arī gāja grūti .Redzēju šodienas 1/2 fin. pret Raoniču - atkal tas pats.Laikam sāp plaukstas locītava.