Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dubra: "Ja atslābsim, mūs uzreiz noķers"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Dubra: "Ja atslābsim, mūs uzreiz noķers"
Kaspars Dubra
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc SMScredit.lv Virslīgas spēles starp Rīgas "Daugavu" un "Ventspili" (0:4) Sportacentrs.com aprunājās ar vienu spēlētāju no katras komandas - Lietuvas izlases dalībnieku Valdemaru Borovski un Kasparu Dubru.

Kaspars Dubra ("Ventspils")

Vai šī bija viegla uzvara?
Viegli nekad nav, jo visas komandas pret mums īpaši noskaņojas. Katrā mačā jāspēlē 90 minūtes, un katrs mačs sākas ar 0:0, tāpēc nebija viegli. Mūsu gadījumā visu laiku notiek arī laukuma seguma maiņa - uz zaļā laukuma [dabiskais segums - aut.piez.] spēlējam mājās un uz tā arī trenējamies, bet šeit... [spēle pret Rīgas "Daugavu" notika uz mākslīgā laukuma - aut.piez.]. Taču esam profesionāļi un ar to jātiek galā.

Svarīgākais šodien laikam bija pirmie vārti...
Domāju, ka jā. Protams, gribējās tos gūt ātrāk [ventspilnieki rezultātu atklāja 35. minūtē - aut.], bet - kā izdevās, tā izdevās.

Ja runājam par tevis paša attīstību - nav tā, ka daudzās spēlēs (kā, piemēram, šodien) ir maz darba un nelielais skaits saspringto spēļu kavē paša progresu?
Nē, nu kāpēc... Nogurums krājas, arī pretinieku uzbrucēji katru reizi kaut ko veido, un galu galā komandas aizsardzībā jāpiedalās ikvienam - tā sākas no uzbrucējiem. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc mums, centra aizsargiem, dažreiz nesanāk jūtams darba apjoms.

Pašam nav nojucis, cik jums pēc kārtas uzvaru Virslīgā?
Nē, nē, nē. Mums katrā spēlē jāuzvar, tāpēc skaitu zinām.

Bet vai zini, kāds ir absolūtais rekords uzvaru skaita ziņā, sākot Virslīgas turnīru?
Tā, tā, tā... 13 vai 14?

Rekords ir 15 uzvaras, ko 1993. gadā sasniedza "Skonto". Kā domā - vai "Ventspilij" ir iespējas šo rekordu labot?
Domāju, ka jā.

Tevi laikam jau sauc uz sapulci, bet pēdējais jautājums - vai izjūti konkurenci no citu komandu puses šosezon, ņemot vērā, ka jums ir 11 uzvaras 11 spēlēs?
Mēs nedrīkstam atslābināties. Ja atslābināsimies, mūs uzreiz noķers. Tieši tāpēc katru spēli aizvadām ar 100% pašatdevi.

Komentārs: šo rindu autors labprāt aprunātos ar Dubru ilgāk, taču gandrīz uzreiz pēc spēles visiem "Ventspils" futbolistiem bija jāierodas uz pēcmača sapulci trenera Jurģa Pučinska vadībā. Dubra tika pasaukts sarunas vidū...

Valdemars Borovskis (Rīgas "Daugava")

Kāpēc spēle neizdevās?
Nezinu... Šķiet, noskaņojāmies īstai cīņai - treneris lika spēlēt no aizsardzības. Sanāca kā sanāca - divi tādi vārti pēc rupjām kļūdām centrā... Viņi to izmantoja.

Ja ierindā būtu visi labākie, Savenu ieskaitot...
Ziniet, domāju, trūka gan Manta [Savena - aut.], gan Tada [Markeviča - aut.]... Mums ir daudz traumu - arī Edijs [Joksts - aut.], Kristaps [Blanks - aut.]...

Šodien reāli varējāt cīnīties par punktiem vai ar šādu sastāvu jebkurā gadījumā būtu grūti?
Domāju, ja mēs reāli "savāktos", tad ar jebkuru komandu varētu cīnīties par punktiem.

Šodien savā malā spēlēji pret Ignatānu. Kā bija?
Principā viņiem visa komanda labi spēlē. Ir grūti - viņiem piespēle pēc piespēles, uzbrūk ļoti ātri. Domāju, jebkurai komandai Virslīgā pret viņiem klājas grūti.

Esi izsaukts uz Lietuvas izlasi Baltijas kausā un esi vienīgais "izlašnieks" savā komandā. Vai nebaidies, ka komandas slikto rezultātu dēļ interese par tevi var apsīkt?
Protams, baidos. Taču domāju, ka mēs vēl "parādīsim" un gūsim uzvaras. Spēļu netrūks un mēģināsim tikt augstāk.

Visbeidzot - nereti Virslīgas sakarā ir runas par algu kavēšanos. Vai šai ziņā Rīgas "Daugavā" viss ir kārtībā?
Domāju, ka mums ir kā visos klubos - gadās visādi. Mums pagaidām viss ir labi.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-17 23:41, pirms 10 gadiem
Skonta noķers