Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ševļakovs: "Šis punkts mums ir zelta vērtē"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Ševļakovs: "Šis punkts mums ir zelta vērtē"
Jurijs Ševļakovs
Foto: lff.lv

Šodien "SynotTip" Virslīgas spēlē starp diviem debitantiem "Riga" FC un "RFS" tika fiksēts bezvārtu neizšķirts. Piedāvājam "Riga" FC galvenā trenera Dmitrija Homuhas un "RFS" galvenā trenera amata pienākumu izpildītāja Jurija Ševļakova komentārus pēc spēles.

Jurijs Ševļakovs, "RFS" galvenā trenera amata pienākumu izpildītājs: "Pēc manām domām šī spēle bija ļoti svarīga abām komandām. Jau no pirmajām minūtēm komandas spēlēja ļoti piesardzīgi. Es uzskatu, ka pēc momentiem spēle bija diezgan līdzīga. Labākā vārtu gūšanas iespēja bija pretiniekam spēles galotnē, kad mūsu vārtsargs Germans (Māliņš) izglāba komandu. Pēc maniem pierakstiem sanāk, ka tas bija vienīgais sitiens vārtu rāmī. Mēs esam ļoti apmierināti, ka izcīnījām vienu punktu. Šis punkts ir ļoti svarīgs komandas veidošanā. Manuprāt, komanda tikai pieliks klāt."

Dmitrijs Homuha, "Riga" FC galvenais treneris: "Spēles rezultāts labi atspoguļo spēku samērus starp abām komandām. Satikās divas līdzvērtīgas komandas. Mača izskaņā mums nedaudz nepaveicās, bet kopumā rezultāts ir likumsakarīgs. Izanalizējot pēdējās spēles, varu secināt, ka tieši uzbrukumu noslēgums ir tas komponents, kurā ir jāpieliek. Tāpēc arī komanda dotajā etapā negūst tik daudz punktu."

Jauna valsts, jauna komanda, jauns čempionāts. Kādi ir secinājumi un pirmie iespaidi?
Homuha: "Jāveic konkrētu darbu komandā, jo visām 90 minūtēm puiši nav funkcionāli gatavi. Spēles izskaņā viņi nosēžas un var just, ka fiziski komanda nav labi gatava. Kopumā apliecinājās manas gaidas no Latvijas čempionāta. Visi spēlē līdzīgi, vienas komandas dominances šeit nav. Spēles mēdz būt dažādas - vakar, piemēram, divas komandas uzvarēja diezgan pārliecinoši. Viss liecina par to, ka turnīrs ir ļoti līdzvērtīgs, bez izteiktiem favorītiem."

Cik treniņus novadījāt un cik spēles redzējāt ierakstā?
Homuha: "Noskatījāmies divas spēles. Tāpat mums ir bijuši četri treniņi."

Kāpēc nebija Kozlovs un Jermolajevs?
Ševļakovs: "Šie divi spēlētāji ir savainoti. Viņi vēl pastiprinās mūsu komandu. Viņiem ir pieredze, tāpat jāatzīmē, ka spēlēja svarīgu lomu "Skonto" komandā. Viņi varētu būt sastāvā jau nākamajā spēlē."

Cik gatavs ir Germans Māliņš? Varēja redzēt, ka reti izpilda atsitienus no vārtiem...
Ševļakovs: "Risks vienmēr pastāv. Pirmajās spēlēs vārtsarga pozīcija mums nebija tā veiksmīgākā. Negribās, protams, vārtsargu Kristapu Dzelmi vainot zaudējumos. Neskatoties uz to, ka Germanu varbūt ne līdz galam vēl izārstēja, viņš iedod pārliecību aizsardzībai. Viņam ir pieredze arī izlasē. No viņa iziet pozitīva informācija aizsardzībai un visai komandai. Viņš kā vīrietis teica, ka var spēlēt, un mēs viņam uzticamies."

Dmitrij, salīdzinot ar iepriekšējo spēli veicāt trīs maiņas, viena no kurām gan bija piespiedu kārtā (Jevgēnija Šerenkova vietā Sergejs Vorobjovs). Pētersons šodien palika malā, Šadčins iesaistījās otrajā puslaikā. Kā varat izskaidrot?
Homuha (Par Iļjas Šadčina iesaistīšanos spēlē): "Mēs gribējām pastiprināt mūsu uzbrukuma potenciālu, jo redzējām, ka abas komandas ir pagurušas un parādās brīvās zonas. Diemžēl nepaspējām gūt vārtus."

Vai varat kādu izcelt savas komandas rindās?
Homuha: "Tas nav manos principos izcelt spēlētājus. Tā ir komanda, kura pašlaik atrodas veidošanas posmā. Ģērbtuvē pateicos katram spēlētājam un teicu, ka mūs gaida apjomīgs darbs priekšā."

Jurij, vai varat izstāstīt, kas komandā pašlaik notiek ar treneriem? Kurš īsti vada komandu - jūs vai Andrejs Kaļīnins?
Ševļakovs: "Oficiāli galvenais treneris esmu es. Mums ir duets, kur Kaļīnins ir jauns un emocionāls, bet es ar pieredzi un mierīgs. Mēs papildinām viens otru un strādājam kopā. Mēs kopā gatavojam komandu."

Vai ir jau jūtams kāds pienesums no Staņislava Olijara?
Ševļakovs: "Viņš noteikti palīdzēs komandai. Viņam ir pieredze trenera darba, kura ļaus mums labi spēlēt. Olijars ļoti harmoniski iekļāvās kolektīvā, un esam priecīgi par viņa pievienošanos komandai."

Intervijā "Riga" FC lapai minējāt par uzdevumu būt trijniekā. Cik tas ir reāli, jo pagaidām komandai neizdodas izcīnīt uzvaru?
Homuha: "Es ļoti ceru, ka periodā, kad varēs pieteikt jaunos spēlētājus, mēs iegādāsimies tādus futbolistus, kuri ļaus mums izpildīt šo uzdevumu."

Tie varētu būt pieredzējušie spēlētāji, vai arī kāds no jauniešiem, ar kuriem esat strādājis?
Homuha: "Pagaidām grūti kaut ko paredzēt. Varu pateikt, ka mēs neorientēsimies pēc vecuma, bet skatīsimies uz to, kā spēlētājs varēs pastiprināt mūsu komandu. Prioritāte, protams, būs jauniešiem, kuri varēs progresēt. Ja būs iespēja paņemt kādu pieredzējušo spēlētāju, to izmantosim.

Šodien spēlē bija skolas stadionā. Treniņi jums notiek "RTU" stadionā... Kādu iespaidu atstāj infrastruktūra Latvijā?
Homuha: "Protams, infrastruktūra atpaliek no tās, kāda tā ir Krievijā. Krievijas otrajā divīzijā (pēc spēka trešajā) tā arī nav laba, bet kopumā ir labāka par Latvijas. Šajā virzienā Latvijā ir jāstrādā, lai arī skatītāji sāktu vairāk apmeklēt spēles."

Jurij, kuri spēlētāji pirmajos mačos ir attaisnojoši cerības, kuri varbūt nē?
Ševļakovs: "Sezonai gatavojās viena komanda, bet tagad, kā redzat, komanda ir nomainījusies par 100% procentiem. Pagaidām ir sarežģīti pirmajās kārtās pārkārtoties un veidot jaunu komandu. Kā ir, tā ir. Katrs punkts mums ir zelta vērtē. It īpaši šajā spēlē. Turpināsim virzīties uz priekšu un veidot komandu. Tas nav tik vienkārši tik īsajā laika posmā."

Kas notika šo divu nedēļu laikā pēc Popkova atlaišanas? Vai ir kādas izmaiņas treniņprocesā, kā jūtās komanda?
Ševļakovs: "Jurijam var tikai pateikt paldies, jo viņš savāca šo komandu. Vadība, domājams, arī pateicās Popkovam, bet komanda iet tālāk. Vadība nolēma nomainīt komandas attīstības vektoru. Mums tas ir jāpieņem. Es ar Popkovu sazvanos. Cik zinu, arī daži spēlētāji to dara. Tomēr ilgi ir strādāts kopā."

Kad jūs uzrunāja "Riga" FC un kurš tieši to izdarīja?
Homuha: "Tas notika nedēļu atpakaļ, un uzrunāja mani Aleksandrs Romašins ("Riga" FC sporta speciālists), ar kuru arī notika pārrunas."

Ilgi domājāt?
Homuha: "Nē. Es nolēmu, ka tas ir tāds projekts, kurš atrodas savā sākumposmā. Tā teikt, Start Up. Plānojas veikt apjomīgu darbu un tiks darīts maksimāli daudz, lai komanda risinātu tos uzdevumus, kuri jau tagad tiek uzstādīti. Man tas ir interesanti."

Cik jums tas ir svarīgi, ka tieši šeit jūs debitējat kā klubu treneris?
Homuha: "Tas ir ļoti svarīgi manā trenera karjerā, jo specifika darbā ar izlasēm stipri atšķiras no tā, kas notiek klubos. Man tā ir pirmā pieredze, un esmu ļoti priecīgs, ka mani uzaicināja uz šo klubu. Centīšos attaisnot uz mani liktās cerības."

Varat pateikt dažus vārdus arī par saviem palīgiem?
Homuha: "Vladimirs Skokovs - ar viņu mēs kopā strādājām arī Krievijas jauniešu izlasē. Otrs treneris, Daniils Drevsjanņikovs, atbild par fizisko sagatavotību. Jauns speciālists, kurš vēlas progresēt."

Starp citu, protokolā viņi ir ierakstīti kā menedžeri. Kāpēc tā?
Homuha: "Latvijas Futbola federācija aizsargā savu tirgu. Lai piedalītos futbola mačā, treneriem ir jābūt attiecīgām licencēm. Pagaidām šis jautājums līdz galam vēl nav atrisināts."

     [+] [-]

, 2016-04-17 22:08, pirms 8 gadiem
Pēdējais jautājums un atbilde viela pārdomām...

     [+] [-]

, 2016-04-18 00:41, pirms 8 gadiem
Īsti nesapratu atbildi uz pēdējo jautājumu. Labi, Drevsajņņikovam kā jaunam fiziskās sagatavotības trenerim, varbūt nav UEFA Pro licences un tā varbūt arī nav tik nepieciešama. Bet kā ar asistentiem pēc nolikuma? Arī Pro licencei jābūt? Un šaubos, ka, ja Skokovs, ja ir strādājis Krievijas jauniešu izlasē, ir bez UEFA A licences.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-18 00:42, pirms 8 gadiem
Varbūt vēl vienīgi iemesls tāds, ka treneri tikko ieradušies Latvijā un vēl nav visi reģistrācijas dokumenti iesniegti, lai gan licence kā tāda principā ir.