Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Aģents: Mozgovs gatavojas spēlēt Eiropas čempionātā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aģents: Mozgovs gatavojas spēlēt Eiropas čempionātā
Timofejs Mozgovs 2017. gada 5. martā cīņā ar "Pelicans" centra spēlētāju Demarkusu Kazinsu
Foto: EPA/Scanpix

"Los Angeles Lakers" centra spēlētājs Timofejs Mozgovs izstrādā sagatavošanās plānu 2017. gada Eiropas čempionātam, piektdien, 17. martā, "R-Sport" žurnālistam Semjonam Gaļkevičam pavēstīja basketbolista aģents Maksims Šarifjanovs.

ESPN 14. martā ziņoja, ka Mozgovs pēc “Lakers” vadības lēmuma šosezon vairāk nepiedalīsies NBA spēlēs. Tā vietā spēlētājs nolēmis sākt gatavošanos Eiropas čempionātam, kas no 31. augusta līdz 17. septembrim risināsies Izraēlā, Rumānijā, Somijā un Turcijā.

“Situācija klubā ir pilnībā skaidra, tāpēc var sākt runāt par Mozgova piedalīšanos Eiropas čempionātā,” teica Šarifjanovs. “Šobrīd Timofejs izstrādā sagatavošanās plānu. Mozgovam šī būs ļoti svarīga starpsezona, jo pirmo reizi vairāku gadu laikā viņam nav jāpiedalās izslēgšanas spēlēs.”

Aģents norāda, ka Mozgovam ir grūti filozofiski pieņemt "Lakers" notikušo. "Sportista psiholoģija liek tiekties vienmēr uzvarēt, īpaši pēc tam, kad divus gadus esi cīnījies par augstāko virsotni profesionālajā basketbolā. Sarežģīti lasīt par sevi nesaprotamas piezīmes no līdzjutējiem, kuri vēl nesen priecājās par tavu trofeju, bet tagad tevi vairs nemīl."

“Vēl neesam runājuši ar Krievijas valstsvienības galveno treneri Sergeju Bazareviču. Sazinājāmies ar izlases ģenerālmenedžeri Oļegu Ušakovu, kurš informēja, ka gatavošanās sāksies jūlija divdesmitajos datumos, bet precīzs plāns vēl nav zināms. Mozgovs orientējas uz sezonas beigām 13. aprīlī, bet līdz jūlijam pārmaiņus atpūtīsies un trenēsies,” turpināja Šarifjanovs.

“Timofejs dzīvo pēc principa “dari, kas jādara, un, lai notiek, kas notiks”. Galvenais, ka viņš turpina strādāt neatkarīgi ne no kā. Šī iemesla dēļ jaunajiem spēlētājiem vienmēr nosaucu Mozgovu par paraugu – nevis viņa unikālo parametru dēļ, bet tāpēc, ka viņš jebkurā situācijā turpina neatlaidīgi strādāt. Un tas viss atmaksājas,” noslēdza Šarifjanovs.

Maskavas apgabala “Himki” līderis Aleksejs Šveds par savu ieceri piedalīties Eiropas čempionātā paziņoja 2016. gada 23. novembrī, tiesa, negarantēja 100% līdzdalību. “Sarežģīti runāt par izlasi novembrī. Precīzi pateikt var sezonas beigās vai pēc atvaļinājuma, taču plāns spēlēt man ir.”

Zināms, ka Krievija pirms čempionāta rīkos divus pārbaudes turnīrus. No 4. līdz 6. augustam Sanktpēterburgā viesosies Somijas un Izraēlas basketbolisti, savukārt 11.-13. augustā Kazaņu apmeklēs Vācijas, Ungārijas un Islandes komandas.

Latvijas valstsvienība D grupā Stambulā sacentīsies pret Beļģiju, Krieviju, Lielbritāniju, Serbiju un Turciju. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies četras spēcīgākās komandas.

Izmantotie resursi:
Чемпионат Европы по баскетболу | Р-Спорт. Все...
Швед заявил, что игра за сборную России на...
Главное, чтобы ситуация с Мозговым не...