Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" jau trešais neizšķirts pēc kārtas, šoreiz pret "Latgolu"

Andrejs Siliņš

"Tenax" jau trešais neizšķirts pēc kārtas, šoreiz pret "Latgolu"
"Tenax" handbolisti. Foto: Latvijas Handbola federācija

Svētdien "SynotTip" Virslīgā handbolā "Latgols" savā laukumā Ludzā cīnījās neizšķirti 28:28 pret Dobeles "Tenax", kam tas bija trešais neizšķirts pēc kārtas.

"Latgols" spēli sāka labāk, pēc četrām minūtēm esot vadībā ar 3:0. Nākamajās minūtēs mājinieki tikai palielināja pārsvaru. Piecas minūtes pirms pirmā puslaika beigām Normunds Seņkāns panāca pat sešu vārtu pārsvaru (13:7). Puslaika izskaņā gan viesi nedaudz pietuvojās (10:14), bet otrajā puslaikā pamazām lauza spēles gaitu. Andis Ērmanis 45. minūtē panāca 21:21, bet pēc "Latgola" pieprasītā pārtraukuma Oskars Arājs pirmo reizi izvirzīja vadībā viesus.

Atlikušajās minūtēs cīņa turpinājās bez lieliem izrāvieniem, bet Seņkāns ar diviem vārtiem pusotras minūtes laikā četras minūtes pirms beigām atjaunoja divu vārtu pārsvaru mājiniekiem (28:26). "Tenax" atbildēja ar Ērmaņa un Arāja vārtiem, un uzvarētājs palika nenoskaidrots - 28:28.

"Latgolam" ar deviņiem vārtiem atzīmējās Normunds Seņkāns, bet astoņus pievienoja Endijs Kušners. Viesiem no Dobeles rezultatīvākais ar sešiem vārtiem bija Andis Ērmanis, bet pa pieciem vārtiem Ņikitas Pančenko, Nila Miķelsona un Oskara Arāja kontos. "Tenax" šis bija trešais neizšķirts pēc kārtas, iepriekšējos divus piedzīvojot pret principiālo konkurenti Rīgas "Celtnieku".

Citā spēlē "Ogre" izcīnīja kārtējo panākumu, ar 42:29 izbraukumā sakaujot "Vaiņodi". 13 vārti uzvarētāju rindās Arvim Laganovskim, bet astoņi Artim Laganovskim. Zaudētājiem desmit vārtus guva Oskars Pāvils.

Sieviešu virslīgā "Latgols" savā laukumā Ludzā ar rezultātu 31:25 pieveica LSPA handbolistes, revanšējoties par pirms nedēļas piedzīvoto zaudējumu Rīgā. Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākā ar astoņiem vārtiem bija Agnese Sidorova, septiņas reizes pretinieču vārtsardzi pārspēja Madara Cibuļska, bet piecus vārtus pievienoja Inese Strogonova. LSPA rindās šajā spēlē ar septiņiem vārtiem izcēlās Anna Pudovska.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv