Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džordana dzimšanas dienā NBA izcilnieki aizvadīs Zvaigžņu spēli

Džordana dzimšanas dienā NBA izcilnieki aizvadīs Zvaigžņu spēli
Foto: AFP

Šonakt pulksten 3.00 pēc Latvija laika Hjūstonā, "Toyota Center" basketbola arēnā, tiks aizvadīta 62. Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) Visu Zvaigžņu spēle, kurā, kā ierasts, savā starpā sacentīsies Rietumu un Austrumu konferences komandas. Hjūstonā Visu Zvaigžņu spēle kopumā notiks jau trešo reizi un otro reizi pēdējo septiņu gadu laikā.

Pirms septiņiem gadiem, 2006.gadā, kad Hjūstonā pēdējo reizi norisinājās Visu Zvaigžņu spēle, Lebrons Džeimss guva 29 punktus un tika atzīts par spēles MVP. Tikmēr Džeimsa pašreizējais komandas biedrs Maiami "Heat" vienībā Dveins Veids tajā spēlē Austrumu labā guva 20 punktus, realizēdams izšķirošo metienu spēles izskaņā, kas atnesa Austrumu konferences vienībai uzvaru ar 122:120.

Džeimss jau tovakar bija labākais spēlētājs Austrumu komandas rindās, taču tad viņš nebija vēl ne tuvu tik labs spēlētājs, kāds viņš ir šobrīd. "Es esmu labāks spēlētājs. Tobrīd es nebiju daudzpusīgs spēlētājs. Es nebiju tik labs metienu realizētājs kā šobrīd, es toreiz nepiekopu spēli ar muguru pret grozu," izteicās Džeimss. "Vairāk spēļu, vairāk "play-off" spēļu, vairāk zināšanu. Tev jāturpina mācīties katru dienu, tas tevi padara par labāku spēlētāju. Tas ir tas, ko tu vēlies - kļūt par labāku spēlētāju. Tas ir tas, ko es vēlos. Es vēlos būt visu laiku visizcilākais. Es daru visu, kas man varētu palīdzēt nokļūt tajā pozīcijā. Septiņus gadus esmu centies kļūt labāks no gada uz gadu."

2006.gada Zvaigžņu spēle bija pirmā, kurā vienas un tās pašas komandas uniformās spēlēja pašreizējais Maiami "lielais trio" - Džeimss, Veids un Kriss Bošs. Nu, septiņus gadus vēlāk, šos trīs basketbolistus kopā saista ne tikai viena komanda, bet arī kopīgi izcīnīts NBA čempionu tituls.

Kobe Braients un Dvaits Hovards pirms gaidāmās spēles nebūt nav tik labā noskaņojumā kā Maiami trio, jo sezona Losandželosas "Lakers" (bilance 25-29, 10.vieta Rietumos) vienībai nav izvērtusies tāda, kā pirms sezonas tika cerēts. Šie abi basketbolisti šīs trīs nedēļas nogales dienas var izmantot atpūtai un labai laika pavadīšanai, un vismaz uz dažām dienām aizmirst to, cik neizdevusies līdz šim bijusi 2012./2013.gada sezona.

Veids ļoti labi zina, ko nozīmē ierasties uz Visu Zvaigžņu spēli pēc tam, ka sezonas pirmā daļa ir bijusi absolūta neveiksme. "Heat" ar Veidu priekšgalā pirms 2008.gada Zvaigžņu spēles bija iekrājusi 9-43 bilanci bez jebkādām izredzēm kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Jāatceras, ka divus gadus iepriekš - 2006.gadā - Maiami vienība bija tikusi pie kluba pirmā NBA čempionu titulu, pateicoties Veidam un Šakilam O'Nīlam.

Šodien "Heat" ir viena no līgas labākajām vienībām (36-14), lēniem, bet pamatīgiem soļiem soļojot pretī uzvarai Austrumu konferences regulārajā turnīrā. Ceturtdien, Valentīna dienā, Maiami vienība pieveica Oklahomsitijas "Thunder" ar 110:100. Tā bija Floridas kluba septītā uzvara pēc kārtas, un visas septiņas uzvaras ir kaldinājis Lebrons, kura rekordsērija mačā pret "Thunder" gan pārtrūka. Līdz ceturtdienas spēlei Džeimss sešos mačos pēc kārtas bija guvis vismaz 30 punktus, metienus no spēles realizējot ar vismaz 60% precizitāti.

Austrumu konferences pamatpieciniekā šonakt dosies ne tikai Džeimss un Veids, bet arī Bošs, kurš pamatsastāvā nomainīs pirms neilga laika labā ceļgala krustenisko saišu plīsumu pārdzīvojušo Bostonas "Celtics" saspēles vadītāju Reižonu Rondo. Tāpat pamatpieciniekā laukumā dosies Rondo komandas biedrs Kevins Gārnets, kurš nesen kļuva par 16.spēlētāju līgas vēsturē, kas karjerā guvis vismaz 25 000 punktu. Ņujorkas "Knicks" vienība Austrumu sākumu pieciniekā tiks pārstāvēta Karmelo Entonija personā, kas šobrīd ar vidēji mačā gūtiem 28,6 punktiem ir otrais labākais punktu guvējs līgā.

Savukārt Rietumu pamatpieciniekā ieraudzīsim ne tikai Braientu un Hovardu, bet arī divus otras Losandželosas vienības spēlētājus. "Clippers" pārstāvji pamatsastāvā būs saspēles vadītājs Kriss Pols un spēka uzbrucējs Bleiks Grifins. Tieši "Clippers" Valentīna dienā pārliecinoši ar 125:101 pieveica "Lakers" vienību, nostiprinoties pārliecinošā vadībā Klusā okeāna divīzijā.

Piektais spēlētājs Rietumu konferences pamatpieciniekā būs Oklahomsitijas "Thunder" uzbrucējs, pašreiz labākais punktu guvējs līgā (29,2) Kevins Durants. Durants, kuram šī būs ceturtā Visu Zvaigžņu spēle, tika atzīts par 2012.gada Zvaigžņu spēles MVP, kad Rietumi ar 153:149 pieveica Austrumus.

Ja runājama par MVP balvām, Kobe līdz šai NBA Zvaigžņu spēlei ir spējis iekrāt četrus MVP titulus. Tikpat Zvaigžņu spēļu MVP titulu ir leģendārajam Bobam Petitam, tādēļ pastāv jautājums - vai Kobe mēģinās iegūt savu piekto MVP titulu un pārspēt Petitu?

Austrumu konferences komandas sastāvs

SpēlētājsKlubs
Carmelo AnthonyKnicks
LeBron JamesHeat
Kevin GarnettCeltics
Dwyane WadeHeat
Chris BoshHeat
Tyson Chandler*Knicks
Luol DengBulls
Paul George*Pacers
Jrue Holiday*76ers
Kyrie Irving*Cavaliers
Brook Lopez*Nets
Joakim Noah*Bulls

Galvenais treneris: Eriks Spoelstra, Maiami "Heat"

Rietumu konferences komandas sastāvs

SpēlētājsKlubs
Kevin DurantThunder
Blake GriffinClippers
Dwight HowardLakers
Kobe BryantLakers
Chris PaulClippers
LaMarcus AldridgeTrail Blazers
Tim DuncanSpurs
James Harden*Rockets
David LeeWarriors
Tony ParkerSpurs
Zach RandolphGrizzlies
Russell WestbrookThunder

Galvenais treneris: Gregs Popovičs, Sanantonio "Spurs"

* - pirmo reizi piedalās Visu Zvaigžņu spēlē

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kuras konferences komanda izcīnīs uzvaru šī gada Zvaigžņu spēlē?

  • 42

  • 45


  +1 [+] [-]

, 2013-02-17 19:40, pirms 11 gadiem
Austrumiem labs pamatsastāvs pēc Rondo izkrišanas
PG: Veids
SG: Džeimss
SF: Entonijs
PF: Bošs
C: Gārnets
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-17 19:55, pirms 11 gadiem
Kur var redzet zvaigznu speli ludzu iedodiet linku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-17 20:24, pirms 11 gadiem
Cerams Kobe noraus MVP un Rietumi uzvarēs.... LeBrons ar saviem izteikumiem par visu laiku labāko gāž no kātiem. Jordan=>Kobe>Magic Johnson>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>LeBron. Pagaidām viņš ir tālu, bet nenoliedzu, ka viņšto var izdarīt...

     [+] [-]

, 2013-02-17 20:33, pirms 11 gadiem
Būtu fantastiski uztaisīt pārsteigumu un uzlaizot laukuma Maiklu zvaigņu spēlē!

     [+] [-]

, 2013-02-17 22:07, pirms 11 gadiem
jarka100 rakstīja: Kur var redzet zvaigznu speli ludzu iedodiet linku
Прямые спортивные видео трансляции, футбол,...

     [+] [-]

, 2013-02-18 00:54, pirms 11 gadiem
Kāds var iemest linku, būšu 3 augšā! Ceru, ka kāds atsauksies!

     [+] [-]

, 2013-02-18 01:35, pirms 11 gadiem
NBA Live Streaming | NBA LIVE ONLINE
Sport89.NET - Live Watch Basketball
basketball
Takeithard rakstīja: Kāds var iemest linku, būšu 3 augšā! Ceru, ka kāds atsauksies!

     [+] [-]

, 2013-02-18 01:42, pirms 11 gadiem
Ideali Sky HD rada

     [+] [-]

, 2013-02-18 01:49, pirms 11 gadiem
Par austrumiem.
Kobem 15x All-Star un pagaidām 271pts.
Maiklam bija 13x un 262pts.
Ja Kobe dabūs MVP,tad kļūs par pirmo un vienīgo kam ir 5 MVP!

     [+] [-]

, 2013-02-18 01:55, pirms 11 gadiem
Takeithard rakstīja: Kāds var iemest linku, būšu 3 augšā! Ceru, ka kāds atsauksies!
Ja nu neviens no The_bosss piedāvātajiem linkiem nestrādās, šeit arī var meklēt: Basketball
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-18 04:29, pirms 11 gadiem
Vispār nesaprotu, kāda jēga Lattelecom'am piedāvāt NBA TV, ja tur nerāda vienu no lielākajiem basketbola notikumiem gadā + rāda labi ja vienu spēli garajās NBA naktīs un tad nākamajā dienā 3x rāda atkārtojumu... Kāpēc nevarētu būt tāda programma, kā Amerikā, eh...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-18 05:55, pirms 11 gadiem
Nē, nu ir jau ir, taču mums ir daudz savādāka programma, nekā pašā Amerikas NBA TV
kobe.james rakstīja: Vai tad tas nav Amerikas kanāls?

     [+] [-]

, 2013-02-18 11:51, pirms 11 gadiem
Jā,pagājušajā gadā NBA TV rādīja.
Ar nesaprotu,kapēc dienā jārāda 3 atkārtojumi.
Retajās reizēs naktī parāda 2 tiešraides.
Un vēl tie studiju atkārtojumi.