Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Valmieras derbijs un bijušā kluba divcīņa

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Valmieras derbijs un bijušā kluba divcīņa
Mārtiņš Broks un Ingars Matisons pirms iepriekšējās spēles sākuma, foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu flrobola virslīgā šovakar tiks aizvaītas divas spēles. Vienā no tām savā starpā sacentīsies divas Valmieras novada komandas, savukārt otrā spēlē savā starpā tiksies divi klubi, kas uz dažām sezonām bija apvienojušies zem viena karoga.

“Rubene” – “FBK Valmiera/Betsafe” (pulksten 20:00 Kocēnos un Sportacentrs.com)
Divu Valmieras novada komandu divcīņas allaž gaidāma ar lielu intrigu, neskatoties uz komandu sekmēm vai neveiksmēm turnīra tabulā. Četras kārtas pirms regulārās sezonas beigām krietni labākās pozīcijās ir šīvakara laukuma saimnieki, kas ar 38 punktiem pamazām tuvojas uzvarai regulārajā sezonā, kamēr valmieriešiem vēl ir nepieciešami punkti, lai būtu droši par vietu izslēgšanas turnīrā. Pašlaik komanda ar 23 punktiem 16 mačos ir astotie, bet panākuma gadījumā var pakāpties pat līdz piektajai ailītei tabulā.

Pirms trim dienām “Rubene” izbraukumā mača galotnē izrāva 5:4 uzvaru pār valsts čempioniem “Lielvārde/FatPipe”, tādējādi nostiprinoties turnīra tabulas galvgalī, tuvākajiem sekotājiem esot priekšā par četriem punktiem. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Ingars Matisons (17+4), bet komandas labākais “bombardieris” Matīss Celms (26+9) pārtrauca 12 spēļu sēriju ar vārtu guvumiem, samierinoties vien ar vienu rezultatīvu piespēli. Tikmēr pie pirmajiem vārtiem virslīgā tika Hugo Buhrots, tiekot arī pie mača labākā spēlētāja balvas. Bez punktiem palika Jēkabs Keišs (10+18), kuram tādējādi garām ticis uzvaras vārtu autors Dāvis Zēmelis (10+18).

Valmierieši nedēļas nogalē aizvadīja spēles Latvijas-Igaunijas florbola līgā, tiekot pie vienas uzvaras un piedzīvojot vienu neveiksmi. Tikmēr Elvi līgā pēdējā spēlē izcīnīta 11:3 uzvara pār “RTU/Rockets”, kas bija trešais panākums pēc kārtas, tādējādi lielā mērā sekmējot ielaušanos vadošo komandu astotniekā. Pret rīdziniekiem rezultatīvākais ar trim vārtu guvumiem un vienu piespēli bija Mārtiņš Broks, kurš ir arī komandas rezultatīvākais spēlētājs sezonā, iekrājot 27 (18+9) punktus. Pāvels Semjonovs iekrājis 16 (3+13) punktus, bet Gvido Laugam, Ričardam Eglītim un Matīsam Salmiņam ir pa 15 (8+7) punktiem.

Elvi līgā abas komandas pirmajā aplī Valmierā tikās 26. oktobrī, kad 3:2 uzvaru izcīnīja “Rubene”, uzvaras vārtus mača 38. minūtē gūstot Matīsam Celmam. Divas reizes komandas spēlējušas arī Latvijas-Igaunijas līgā, vispirms “FBK Valmiera/Betsafe” uzvarot ar 4:3 papildlaikā, bet pēc tam zaudējot ar 5:6 pamatlaikā. Līdz ar to neviena no savstarpējām šīs sezonas spēlēm nav noslēgusies ar vairāk kā vienu vārtu pārsvaru.

Šodien spēles sākums Kocēnu sporta namā pulksten 20:00 un mača video tiešraide Sportacentrs.com. Spēlei apkalpos tiesnešu pāris Ēriks Bauers un Vitālijs Ksenzovs.

“Irlava” – “Talsu NSS/Krauzers” (pulksten 20:00 Irlava un LFS Youtube kanālā)

Pirms vairākiem gadiem abi klubi uz pāris sezonām bija apvienojušies, taču tagad atkal katrs atsevišķi cīnās par saviem mērķiem. Tomēr savstarpējās cīņas arī var uzskatīt par sava veida derbiju, turklāt daži spēlētāji savulaik ir pārstāvējuši kā vienu, tā otru klubu. Pašlaik tabulā “Irlava” ar 25 punktiem 16 spēlēs ieņem sesto pozīciju, taču joprojām nevar būt absolūti droši par spēlēšanu izslēgšanas turnīrā. Komanda pēdējās divās spēlēs tikusi pie uzvarām, turklāt vienā no mačiem izdevies uzvarēt arī turnīra tabulas līderus. Pret ādažniekiem kārtējo lielisko spēli aizvadīja Kristaps Kazlovskis (10+14), tiekot pie diviem vārtiem un tikpat piespēlēm. Viņš tagad ir otrs rezultatīvākais komandā, atpaliekot vien no Mareka Stančika, kuram 26 (13+13) punkti. Emīls Krūmiņš (13+9) un Kristers Tiltiņš (10+12) tikmēr tikuši pie 22 punktiem.

Talsu komanda pirms četrām dienām prata atspēlēt trīs vārtu deficītu un pēcspēles metienu sērijā ar 7:6 izdevās uzvarēt Ulbrokā. Komandai tā bija trešā uzvara pēc kārtas, bet interesanti, ka divas no tām izcīnītas pēcspēles metienos, bet viena – papildlaikā. Tādējādi komanda ar 32 punktiem turas vadošo komandu pulkā, taču tajā pašā laikā nav izmantojuši iespēju tikt augstāk par ceturto pozīciju. Pēdējo maču lieliski aizvadīja Artis Raitums (10+12), izceļoties ar trim vārtu guvumiem, tādējādi sasniedzot 400 gūto vārtu robežu virslīgas līmenī. Komandas šīs sezonas rezultatīvākie spēlētāji gan ir citi – Jānis Ragovskis ar 31 (12+19) punktu, Andrejs Šķerbergs, kuram 29 (15+14) punkti un Toms Akmeņlauks, kura kontā ir 27 (13+14) punkti.

Abu komandu pirmā apļa spēlē 1. novembrī komandas priecēja ar rezultatīvu sniegumu, mājiniekiem desmit minūšu laikā panākot 4:0. Otrajā periodā viesi divreiz pietuvojās divu vārtu attālumā, bet tuvāk netika. Trešajā periodā mājiniekiem 12:4 vadība, uz ko viesi atbildēja ar diviem precīziem metieniem cīņas izskaņā. Ar četriem vārtiem uzvaru sekmēja Mariss Šķuburs, bet Ragovskim vieni vārti un sešas piespēles. Viesiem rezultatīvākais bija Ričards Riekstiņš, kuram divi vārti un viena piespēle.

Šodien spēles sākums Irlavas sporta namā pulksten 20:00 un mača video tiešraidi iespējams vērot Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā. Spēli vadīs tiesnešu pāris Mārtiņš Gross un Kaspars Šulcs.