Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

103 dienas pēc incidenta Eiropas čempionātā FIBA soda Gruzijas un Turcijas basketbolistus

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

103 dienas pēc incidenta Eiropas čempionātā FIBA soda Gruzijas un Turcijas basketbolistus
Tornike Šengelija un Goga Bitadze. Foto: FIBA

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) 103 dienas pēc ''EuroBasket 2022'' finālturnīra grupu spēles starp Gruzijas un Turcijas izlasēm sodījusi konfliktā iesaistītos basketbolistus – Gogu Bitadzi, Dudu Sanadzi, Torniki Šengeliju un Furkanu Korkmazu.

''EuroBasket 2022'' finālturnīra A apakšgrupas duelī Tbilisi starp mājinieci Gruziju un Turciju izvērtās asumi, spēles gaitā no zāles tiekot izraidītiem Dudam Sanadzem un turku zvaigznei Furkanam Korkmazam.

Filadelfijas ''76ers'' basketbolists pēc spēles atklāja, ka, dodoties uz ģērbtuvēm pēc diskvalificējošās piezīmes saņemšanas, viņam uzbrukuši trīs Gruzijas basketbolisti – sākotnējā konfliktā iesaistītais Duda Sanadze, pieteikumā esošais, bet nespēlējošais Goga Bitadze un ārpus pieteikuma palikušais un savainotais Tornike Šengelija.

Pēc notikušā Turcija draudēja pamest Eiropas čempionātu, Gruzijas puse notikušo noliedza, bet FIBA uzsāka izmeklēšanu, tai noslēdzoties šodien.

Bargākos sodus izpelnījās tieši Gruzijas basketbolisti. Gogam Bitadzem piespriesta soda nauda 15 tūkstošu Šveices franku apmērā (nedaudz vairāk kā 15 tūkstoši eiro) un trīs gadu probācijas periods. Tas nozīmē, ka, vēlreiz iesaistoties asumos, Bitadze saņems piecu spēļu diskvalifikāciju.

Ar trīs tūkstošu Šveices franku lielu soda naudu sodīts Sanadze, kuram arī piespriesta trīs gadu probācija. Atkārtota pārkāpuma gadījumā Sanadzem pienāksies viena mača diskvalifikācija. Mačā pret Turciju nespēlējušajam Šengelijam par dalību konfliktā piespriesta piecu tūkstošu Šveices franku liela soda nauda un probācija, atkārtota pārkāpuma gadījumā izpelnoties divu maču diskvalifikāciju.

Vienīgajam konfliktā iesaistītajam turkam Furkanam Korkmazam soda naudā būs jāškīrās no sešiem tūkstošiem šveiciešu franku. Arī viņam piešķirts probācijas periods, ko pārkāpjot Korkmazs tiks diskvalificēts uz trīs spēlēm.

Par Tbilisi arēnā notikušo sodītas arī iesaistīto valstu federācijas. Gruzijas Basketbola federācijai, arī kā vienai no finālturnīra organizatorēm, piespriesta 40 tūkstošu Šveices franku liela soda nauda, bet Turcijas Basketbola federācija sodīta ar 15 tūkstošiem Šveices franku.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-182506-...