Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Izraēlieši neitrālā laukumā paglābjas no zaudējuma pret I grupas līderi Šveici

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Izraēlieši neitrālā laukumā paglābjas no zaudējuma pret I grupas līderi Šveici
Mirklis pēc Izraēlas valstsvienības futbolista Šona Veismana vārtu guvuma. Foto: Bernadett Szabo/Reuters/Scanpix

2024. gada Eiropas futbola meistarsacīkšu kvalifikācijā otro pārcelto spēli četru dienu laikā aizvadīja Izraēlas valstsvienība, kas Ungārijas ciemā Felčutā spēkojās neizšķirti (1:1) pret I grupas līderi Šveici.

Komandu duelī pirmajā aplī šveicieši savā laukumā bija pārāki ar 3:0. Izraēlieši iepriekšējā kvalifikācijas spēlē svētdien Prištinā piekāpās (0:1) kosoviešiem, savukārt Šveice 15. oktobrī galotnē izglābās no divu vārtu deficīta un mājās cīkstējās 3:3 pret Baltkrieviju.

Šovakar pirmajā puslaikā aktīvāk un bīstamāk uzbruka Šveices futbolisti, tādēļ nebija pārsteidzoši, ka viņi pārtraukumā devās būdami vadībā. Vācijas Bundeslīgas klubus pārstāvošo futbolistu saspēlē 36. minūtē Edimilsons Fernandišs atrada pie tālā staba esošo Rubenu Vargasu, kurš sitienā ar galvu bija nekļūdīgs (1:0).

Pirms tam iespējas izcelties neizmantoja Vargass, kā arī viņa komandas biedrs Granits Džaka. 34. minūtē momentu negaidīti izveidoja izraēlieši, Dora Turgemana bīstamu sitienu ar lielām pūlēm atvairot Janam Zommeram.

Pirmajā puslaikā Okafors un Vargass bumbu raidīja pret vārtu konstrukciju, bet cīņas otrajā cēlienā tamlīdzīgu darbību paveica Izraēlas futbolists Anans Halaili.

Pamatlaika izskaņā veiksme uzspīdēja Izraēlas futbolistiem, pēc komandas biedra centrējuma bumba atlēca pie 81. minūtē laukumā nākušā Šona Veismana, "Granada" uzbrucējam iespēju izmantojot nevainojami – 1:1.

Ceturtajā no septiņām kompensācijas laika minūtēm "Mainz" pussargs Fernandišs par rupju izklupienu no slavenā angļu tiesneša Entonija Teilora izpelnījās sarkano kartīti.

Ar "drošības spilvenu" Nāciju līgas play-off veidolā nodrošinātā Izraēlas valstsvienība atlikušajās kvalifikācijas spēlēs turpat Felčutā spēkosies pret tiešo pretinieci Rumāniju (18. novembrī) un viesosies Andorā (21. novembrī).

Četrās no pēdējām piecām spēlēm neizšķirti cīnījusies Šveices izlase sestdien eksaminēs Kosovas futbolistus, bet 21. novembrī cīnīsies Bukarestē.

I grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Šveice844021:916
2.Rumānija844013:416
3.Izraēla (p-o)83327:812
4.Kosova82429:810
5.Baltkrievija81257:146
6.Andora80263:172

p-o – Nāciju līgas dēļ garantēta vieta vismaz pārspēlēs.

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/european-quali...

  +1 [+] [-]

, 2023-11-16 09:24, pirms 5 mēnešiem
Vai tagad SC rakstīs arī par Izraēlas sportu?

     [+] [-]

, 2023-11-16 12:22, pirms 5 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Vai tagad SC rakstīs arī par Izraēlas sportu?
Kāpēc par Izraēlu nedrīkst rakstīt? Šī bija vienīgā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēle vakar, galvenais dienas notikums futbolā. Pie tam šī grupa ir ļoti interesanta, kur joprojām var kvalificēties 4 komandas un neviena vēl nav tikusi. Pat ja tā būtu Fēru Salas - Lihtenšteina spēle, būtu dīvaini, ja nebūtu raksts.