Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Emporio Armani" pievienojas Itālijas finālsērijas MVP Sanderss

Andrejs Siliņš

"Emporio Armani" pievienojas Itālijas finālsērijas MVP Sanderss
Rakims Sanderss
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas bagātākā basketbola kluba Milānas "EA7 Emporio Armani" vadība pirmdien paziņoja, ka komandu papildinās amerikāņu uzbrūkošais aizsargs Rakims Sanderss, kurš pagājušajā sezonā "Dinamo Sassari" sastāvā kļuva par Itālijas čempionu un tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

196 centimetrus garais Sanderss pagājušajā sezonā "Dinamo Sassari" rindās ULEB Eirolīgā vidēji spēlē 27,6 minūtēs guva 13,4 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. Savukārt Itālijas čempionātā Sandersam vidēji 26,3 minūtēs 12,3 punkti, 3,9 bumbas un 1,3 rezultatīvas piespēles. Sanderss jūnijā bija viens no galvenajiem Sasari komandas čempiontitula kaldinātājiem un pelnīti saņēma finālsērijas MVP atzinību.

Jauno sezonu Sanderss nevarēja sākt, jo nācās parūpēties par finālsērijā sabojāto veselību, tāpēc nevienam klubam nebija pievienojies. Jau iepriekš Milānas kluba vadība izteicās, ka to interesē Sandersa piesaistīšana un tagad tas noticis arī oficiāli. Lai gan tika runāts par iespējamu vairāku sezonu līgumu, tas noslēgts līdz šīs sezonas beigām.

26 gadus vecais Sanderss profesionāļa karjeru 2012. gadā iesaka Telavivas "Maccabi" rindās, taču sezonas gaitā tika izīrēts citam Izraēlas klubam "Hapoel Gilboa Galil", ar ko triumfēja Balkānu starptautiskajā līgā. Nākamo sezonu amerikānis nospēlēja Bambergas "Brose Baskets" rindās un tad pārcēlās uz Itāliju.

Milānas sastāvā otrā un trešā numura pozīcijās jau ir pieci spelētāji - Alesandro Džentile, Krunoslavs Simons, Čārlzs Dženkinss, Roberts Hammels un Bruno Čerella.

Izmantotie resursi:
EA7 Olimpia Milano