Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Cauce: "Ar jauno uzvārdu sadzīvoju labi, taču katrā trasē to izrunā citādi"

Cauce: "Ar jauno uzvārdu sadzīvoju labi, taču katrā trasē to izrunā citādi"
Elīza Cauce ar "Inchape Motors Latvia" pasniegtajām BMW automašīnas atslēgām.
Foto: kamanas.lv

Latviešu kamaniņu braucēja Elīza Cauce (iepriekš Tīruma) portālam Sportacentrs.com pastāstīja par gatavošanos jaunajai sezonai, pierašanu pie jaunā uzvārda un māsas Maijas Tīrumas gaitām, strādājot Francijā.

Pirms sezonas Latvijas kamaniņu sportistiem bija iespēja pa trim, četrām dienām trenēties četrās dažādās trasēs - Īglsā, Altenbergā, Oberhofā un Vinterbergā. Elīza Cauce atzīst, ka tas dodot daudz, jo pērn pirms sezonas treniņnometne aizvadīta Vinterbergā un sezonas laikā tieši šajā trasē izdevies sasniegt vienus no labākajiem rezultātiem.

"Parasti ir tā, ka aizbrauc uz mačiem un tev sešos braucienos jāpaspēj apgūt tas trases profils, kāds tas ir izveidots šajā sezonā. Jā, kaut kādas nianses varbūt mainīsies arī sezonas laikā, tomēr būtiskākās izmaiņas trases profilā tiek veiktas pie ledus liešanas. Tagad sezonas laikā sešos treniņu braucienos būs tikai jāatceras pirmssezonas darbs. Jau tagad lielu kļūdu nebija, bija tikai atsevišķas nianses, kuras pierakstīju treniņu dienasgrāmatā, lai, atkal aizbraucot uz konkrēto trasi, veltītu tām lielāku uzmanību," skaidro 25 gadus vecā kamaniņu sportiste.

"Trīs, četras dienas šajās trasēs ir optimālais daudzums. Ja pirms mačiem ir iespēja aizvadīt sešus treniņbraucienus, tad tagad mēs sešus treniņu braucienus varējām aizvadīt vienas dienas laikā. Turklāt nav arī labi aizvadīt pārāk daudz braucienus, jo, kā mēs sakām, "pārbraucot" sāc pieļaut muļķīgas kļūdas. Patika arī tas, ka braucot no vienas trases uz nākamo, bija ātri jāpārslēdzas, tāpat kā tas būs jādara sezonas gaitā."

"Pasaules čempionāts šosezon notiks Kēnigzē, bet tai trasei klāt netikām. Esmu tur braukusi diezgan daudz un tā ir interesanta trase, kurā ne brīdi nedrīksti atslābināties. Sākumā ir S virāža, tad ir šķība taisne un "šūpoles". Elpu atgūsti tikai pēc finiša. Zīmīgākais ir tas, ka starts ir ļoti lēzens, tādēļ bija svarīgi īpaši piestrādāt pie starta. Stāvajā startā laika atšķirības starp sportistiem ir nelielas, bet lēzenajā startā, kad trīs "pingvīnu" vietā ir jāsit seši "pingvīni", ātrums jādabū pēc iespējas ātrāk," stāsta Cauce.

"Ar jauno uzvārdu sadzīvoju ļoti labi, taču katrā trasē to izrunā citādi - Kauče, Sausa. Austrieši jau mūsējo divniekiem esot prasījuši - vai Latvijai ir kāds jauna sportiste?" smejas Elīza. "Nekādu diskusiju par uzvārda maiņu nebija. Jau iepriekš biju nolēmusi - ja precos, tad pāreju vīra uzvārdā. Turklāt biju dzirdējusi, ka atstāt arī meitas uzvārdu un savienot ar domu zīmi neesot labi. Vai tas ir jauna posms sākums arī manā sportistes karjerā? Varbūt, redzēsim."

Cauce atklāj, ka vasaras sākumu daļēji aizņēmis rehabilitācijas periods, jo nebija pilnībā izdevies sadziedēt pērn Norvēģijā gūto ceļgala traumu. Pēc tam niķoties sācis arī plecs un nācies iziet vēl vienu rehabilitācijas posmu. "Taču, manuprāt, tas man nāca tikai par labu, jo rehabilitācijas periodā vairāk nostiprināju dziļos muskuļus un vēlāk kopā ar komandu varēju celt daudz lielākus svarus. Arī tagad atsevišķās trasēs izdevās sasniegt jaunus personiskos starta rekordus. Pat ne uz īpaši kvalitatīva ledus."

Elīzas vecākā māsa Maija Tīruma turpina strādāt ar Francijas junioru izlasi. "Viņai tur patīk, taču ir grūti tik ilgi būt prom no mājām. Viņa saka, ka labprāt strādātu Latvijā, taču ir vajadzīgs kāds konkrēts piedāvājums. Viņa nevar uzteikt darbu, kamēr nav citu piedāvājumu. Protams, viņa gribētu dzīvot mājās, jo tur viņa ir viena pati, tur nav neviena savējā."

2015./2016. gada sezona kamaniņu sportā

DatumsVietaSacensībasPapildus
28. un 29. novembrisĪglsaPK 1. posmsStafete
4. un 5. decembrisLeikplesidaPK 2. posmsStafete
11. un 12. decembrisPārksitijaPK 3. posmsSprints
18. un 19. decembrisKalgariPK 4. posmsSprints
9. un 10. janvārisSiguldaPK 5. posmsStafete
15. un 16. janvārisAltenbergaEČ junioriem
16. un 17. janvārisOberhofaPK 6. posmsSprints
30. un 31. janvārisKēnigzēPasaules čempionāts
6. un 7. februārisVinterbergaPČ junioriem
6. un 7. februārisSočiPK 7. posmsStafete
13. un 14. februārisAltenbergaPK 8. posms un EČStafete
20. un 21. februārisVinterbergaPK 9. posmsStafete

     [+] [-]

, 2015-11-16 20:50, pirms 8 gadiem
Varējau jau kā Ikauniece, ņemt divus uzvārdus, tagad būs jāpierod pie šī
Slēpts komentārs: Rietumu_Fronte

  -1 [+] [-]

, 2015-11-16 21:30, pirms 8 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: Kāda Ikauniece? Ko tu murgo?
Laura Ikauniece-Admidiņa(Admidiņa=Vīra uzvārds, Ikauniece=No senčiem)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-11-17 00:53, pirms 8 gadiem
Doomy1990 rakstīja: pilnīgs jobaks esi,, vilciena radinieks gadījumā neesi...
ko lien pie sporta tēmas, ja neko nejēdz
Raksta resns sīkais kurš iekš sc.com uzdodās par veceni

  +2 [+] [-]

, 2015-11-17 10:06, pirms 8 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: Kāda Ikauniece? Ko tu murgo?
Atvaino, bet tev tiešām derētu kaut ko dzīvē pamainīt, citādāk no tevis smird pa gabalu. Spamot pie katra raksta glupības jau nu nav tas ar ko dzīvē lepoties.