Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Lech" trenerim patīk Černomordija sniegums, Kamešs pārbaudē Krakovā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Lech" trenerim patīk Černomordija sniegums, Kamešs pārbaudē Krakovā
Antonijs Černomordijs (#5) U-19 izlases sastāvā
Foto: bfcdaugava.lv

Polijas vicečempiones Poznaņas "Lech" treneris Macejs Skorža ir apmierināts ar 18 gadus vecā daugavpilieša Antonija Černomordija sniegumu un apsver iespēju ņemt līdzi viņu uz treniņnometni Turcijā.

Kā zināms, 18 gadus veco "Daugavpils" spēlētāju Antonija Černomordija un Vladislava Fjodorova iekārtošanos Poznaņas "Lech" palīdzēja īstenot cits daugavpilietis Artjoms Rudņevs, kuru Poznaņā atceras kā varoni. Nesenajā intervijā "Daugavpils" direktors Nauris Mackevičs atzina, ka ar abu spēlētāju oficiālu pievienošanos gan ir sarežģījumi, jo FIFA nevēlas dot atļauju šo futbolistu pārejai, sak, pirms transfēru loga aizvēršanas viņi vēl bija nepilngadīgi.

Tomēr šobrīd gan Černomordijs, gan Fjodorovs atrodas "Lech" rīcībā, un Černomordijs izgāja sākumsastāvā Poznaņas komandas pārbaudes spēlē ar Ščecinas "Pogon" (1:1). Kā raksta Poznaņas sporta portāls poznan.sport.pl, Černomordijs esot atstājis ļoti labu iespaidu. Centra aizsargs Černomordijs esot pieļāvis vienu rupju kļūdu (pazaudēja bumbu, komanda gandrīz ielaida vārtus), taču pārējā laikā spēlējis ļoti labi. Portāls raksta, ka viņa darbībās nav bijis manāms lampu drudzis, lēmumi bijuši drosmīgi un pareizi. Portāls secina, ka Černomordijam acīmredzot palīdz Latvijas U-19 izlasē gūtā starptautiskā pieredze. Tāpat tiek uzsvērts, ka daugavpilietis tekoši runā poļu valodā.

Viens ir, ko raksta mediji, bet daudz būtiskākas ir trenera domas. "Lech" galvenais treneris Macejs Skorža, taujāts par jauno spēlētāju sniegumu, sacījis, ka viņi ir izmantojuši savu iespēju un viens no viņiem ir devis vielu pārdomām par to, vai nepaņemt viņu uz treniņnometni Turcijā līdzi galvenajai komandai (pēc mēneša Polijas čempionātā iestāsies ziemas pārtraukums). Kad žurnālisti taujāja, kurš ir šis viens futbolists, Skorža atbildējis: "Parasti tādu informāciju neatklāju, taču šai reizē izdarīšu izņēmumu. Man padomā ir latvietis Černomordijs."

Jāpiebilst, ka Černomordijam šogad Virslīgā "Daugavpils" sastāvā 25 spēles (un vieni vārti), savukārt pussargam Fjodorovam 24 spēles (un pieci vārti). Tikmēr Polijas vicečempione Poznaņas "Lech" Ekstraklasē pēc 15 kārtām atrodas 7.pozīcijā.

Turpinot Polijas tēmu, pārbaudē citā Polijas Ekstraklases komandā "Cracovia" ieradies Vladimirs Kamešs, kurš oficiālas spēles nav aizvadījis jau kopš šī gada maija, kad uz īres tiesībām pārstāvēja Krievijas Nacionālās līgas klubu "Neftekhimik". "Cracovia" otrais treneris smejot sacījis: "Skaidrs ir tas, ka šobrīd pie mums neatbrauks Krištianu Ronaldu. Taču uzaicinājām tādus futbolistus, kuri bija pieejami un kurus gribējām pārbaudīt." Kopā ar Kamešu vēl uzaicināts arī bulgāru vārtsargs.

Piektdien "Cracovia" sparingmačā ar 10:0 sagrāva "Cracovia" otro komandu, un Kamešs bija viens no diviem futbolistiem, kas nospēlēja pilnu maču. Vārtus gan neguva. Pēc šīs spēles galvenās komandas treneris sacījis, ka vēlas, lai pārbaudāmie futbolisti turpina pierādīt sevi arī ziemas pārtraukumā. Jāpiebilst, ka "Cracovia" jau pārstāv cits "Liepājas metalurga" bijušais spēlētājs Deniss Rakels.

Pirmo spēli 1.līgā pēc gūtā smadzeņu satricinājuma aizvadījis Sergejs Kožans. Viņa Tihu GKS ar 1:0 pārspēja "Dolcan", un Kožans nāca uz maiņu 68.minūtē, palīdzot nosargāt minimālo vadību. GKS joprojām atrodas pirmspēdējā vietā, taču manāmi tuvāka kļuvusi neizkrišanas zona. Maksima Rafaļska Suvalku "Wigry" viesos tūkstoš skatītāju klātbūtnē nospēlēja 1:1 ar vicelīderi "Plock" - mūsu pussargam pilna spēle un dzeltenā kartīte, bet "Wigry" ierindojas 10.pozīcijā.

Itālijas 3.līgā šodien pilnu spēli nospēlējis Sergejs Vorobjovs, bet viņa komanda ar 0:2 zaudēja "Venezia". Vorobjova komanda savā grupā ieņem 18.vietu no 20.

Izmantotie resursi:
Poznań - Sport.pl
Dziennik Polski - Dziennik Polski - Wiadomości...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-11-16 10:11, pirms 9 gadiem
brexels rakstīja: Nebutu polija,nebutu kur lv futbolistiem dzivot
un kas par to??? labāk lai brauc uz poliju,nekā uz krieviju

  +2 [+] [-]

, 2014-11-16 12:55, pirms 9 gadiem
brexels rakstīja: Nebutu polija,nebutu kur lv futbolistiem dzivot
nebūtu eiropa, mums nebūtu kor dzīvot :0 ne.. tāda ir tav aloģika?

  +1 [+] [-]

, 2014-11-16 21:46, pirms 9 gadiem
Liels prieks par Černomordija pozitīvo novērtējumu. Tik agrā vecumā tikt trenēties kopā ar Lech pirmo komandu, protams, būtu lieliski. Bet izlases kontekstā ceru, ka jaunu klubu beidzot izdosies iegūt Kamešam. Pirmā pārbaude Polijā bija neveiksmīga, cerams, ka Krakovā izdosies, lai gan grūti teikt, kādā formā viņš šobrīd ir. Polija būtu labākais variants.