Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

''Mums nav, ko zaudēt'': Latvija EČ atlases turpinājumā Valmierā uzņems spēcīgo Poliju

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

''Mums nav, ko zaudēt'': Latvija EČ atlases turpinājumā Valmierā uzņems spēcīgo Poliju
Polijas handbolists Sipšaks (#21). Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas otro spēli šodien aizvadīs Latvijas handbola izlase, kas Valmieras Olimpiskajā centrā uzņems viesus no Polijas. Spēles sākums plkst. 15:10 - tiešraide kanālā LTV7.

• Kamēr Latvija EČ atlasi iesāka ar smagu zaudējumu Francijai (18:35), poļi samērā viegli tika galā ar Latvijas nākamo pretinieci Itāliju (30:23).

• Spēlē pret Franciju rezultatīvākais no latviešiem ar pieciem gūtiem vārtiem bija Emīls Kurzemnieks. Tas gan neglāba izlasi no antirekorda. Latvija bija vienīgā komanda, kas pirmajā spēļu kārtā nespēja gūt vismaz 20 vārtus.

• Latvijas izlase iepriekš ar Poliju ir tikusies divas reizes, abās piedzīvojot zaudējumu (19:36 un 12:27).

• Tāpat kā spēlē pret Franciju, arī šajā cīņā Latvijai personīgu iemeslu dēļ nevarēs palīdzēt izlases līderis Dainis Krištopāns, kā arī svarīgie rotācijas spēlētāji Endijs Kušners, Antons Šuleiko un Guntis Piļpuks.

• Poliju tikmēr metīsies aizstāvēt Krištopāna komandas biedrs un viens no Parīzes ''Saint-Germain'' līderiem Kamils Sipšaks.

• ''Esmu drošs, ka pret Poliju mēs spersim vēl soli uz priekšu un būsim konkurētspējīgāki. Šī būs otrā spēle šajā nedēļā, kurā pretinieki ir izteikti favorīti, tieši tādēļ mums nav ko zaudēt. Mums ir jāprogresē no spēles uz spēli. Mēs gribam sapņot un, kas zina... Redzējām, ka Itālija spēja likt poļiem panervozēt, tāds ir arī mūsu uzdevums. Šobrīd mums ir svarīgi ļaut komandai gan fiziski, gan mentāli atgūties, gan no spēles, gan emocijām, gan lidojumiem. Jau šovakar būsim Valmierā, aizvadīsim vēl pāris treniņus līdz svētdienas spēlei. Protams, ka nebūs nekādas radikālas izmaiņas. Ir svarīgi mums jau zināmās lietas izdarīt labāk. Mūsu mērķis ir uzvarēt katru mazo cīņu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Katram spēlētājam sevī jāatrod resursi, lai izdarītu vēl labāk,'' pirms mača pauda izlases galvenais treneris Davors Čatura.

• Poļi augstāk par ceturto vietu Eiropas čempionātā vēl nav finišējuši. To viņi paveica tālajā 2010. gadā. Pēdējā čempionātā, kas norisinājās šogad janvāra otrajā pusē Ungārijā un Slovākijā, Polija ierindojās 12. pozīcijā, bet pirms diviem gadiem, kad Latvija ieņēma 24.vietu, poļi palika 21.vietā.

• Polijas komanda vienu no pašiem labākajiem panākumiem sasniedza 2007.gadā, kad kļuva par pasaules vicečempioniem. Vēl divas medaļas - bronzas kaluma - viņi ieguva 2009. un 2015.gada pasaules čempionātos.

• Jāatgādina, ka Polija 1976.gadā ieguva medaļas arī olimpiskajās spēlēs, mazajā finālā jeb spēlē par bronzu pārspējot VFR (Vācijas Federatīvo republiku), bet pirms sešiem gadiem izcīnīja augsto 4.vietu. Zīmīgi, ka Rio bronzas spēlē poļi zaudēja vāciešiem (poļi kā pēdējie ceturtie tika ārā no grupas, bet vēlāk pusfinālā tikai pagarinājumā ar vienu vārtu starpību piekāpās nākamajiem čempioniem dāņiem - aut.piez.).

• Taču Polija netika uz pagājušajām olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī uz 2019. gada pasaules čempionātu, bet 2021. gada pasaules čempionātā ieguva 13. vietu.

• Pašreizējā galvenā trenera Patrika Rombela vadītajā poļu komandā ir 9 spēlētāji no Čempionu līgas komandām. Polijai vēl ir četri spēlētāji no 2015. gada pasaules čempionāta “bronzas” sastāva – jau pieminētais Krištopāna komandas biedrs Sipšaks, viens no aizsardzības balstiem Pjotrs Hrapkovskis (Vācijas čempionvienība SC “Magdeburg”), kreisās malas spēlētājs Pžemislavs Krajevskis (“Orlen Wisla”) un labās malas spēlētājs Mihals Dašeks (30; “Orlen Wisla”).

• Pēc šīs cīņās latviešiem būs jāgaida 2023. gada marts, kad nāksies aizvadīt divas spēles ar handbolistiem no Itālijas.

• Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā iekļūs visas pirmo divu vietu īpašnieces, kā arī četras statistiski augstvērtīgākās trešo pozīciju ieguvējas.

Latvijas izlases provizoriskais sastāvs spēlei pret Poliju

SpēlētājsPoz.DzimisKomanda
Ričards JuzupsLW2004.ZRHK Tenax/Dobele
Emīls KurzemnieksLB1998.ZRHK Tenax/Dobele
Nils Aivis MiķelsonsLB/CB1994.ZRHK Tenax/Dobele
Nils KreicbergsLB/CB1996.ZRHK Tenax/Dobele
Ralfs GeislersLB/CB2003.Team Handball Lippe II
Māris VeršakovsCB1986.SSV Brixen
Rauls Erlands SerafimovičsCB2004.MSĢ
Artūrs MeikšānsPV1998.Polva Serviti
Jevgēņijs RogonovsPV2004.MSĢ
Mārtiņš Stepuļenoks – StukanovsPV1998.ASK Zemessardze/LSPA
Elvijs BorodovskisRB1987.HK Ogre/Hydrox
Linards UsānsRW2003.ZRHK Tenax/Dobele
Ņikita PančenkoRW1999.ZRHK Tenax/Dobele
Raitis PuriņšGK1988.ASK Zemessardze/LSPA
Edgars KukšaGK1990.OHV Aurich
Rolands ĻebedevsGK1996.Hordur

Galvenais treneris: Davors Čutura
Treneris: Alvaro Senovilla Estebans, Arnolds Straume
Vārtsargu treneris: Mareks Skabeiķis
Fiziskās sagatavotības treneris: Artūrs Paiķis

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija

     [+] [-]

, 2022-10-16 08:18, pirms 2 gadiem
Autor, lūdzu, ieliec saiti uz Kreipana rakstu par Poliju. Tur bija info par viņu sastāvu un klubiem, te nav nekā par pretinieku komandu. Ja var likt pie rakstiem Suveizdas tvitus, tad Tollija raksta linkam obligāti jābūt, jo tur bija vērtīga informāciju.

     [+] [-]

, 2022-10-16 09:31, pirms 2 gadiem
Aumeisteru, Tu necieni Tolliju??