Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Cīņa boksa gardēžiem: Golovkins un Alvaress Lasvegasā sadalīs trīs jostas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Cīņa boksa gardēžiem: Golovkins un Alvaress Lasvegasā sadalīs trīs jostas
Sauls Alvaress un Genādijs Golovkins
Foto: AFP/Scanpix

Kazahstānas bokseris Genādijs Golovkins, kurš karjeras laikā nav piedzīvojis nevienu zaudējumu, šonakt Lasvegasā tiksies ar Saulu Alvaresu. Duelis notiks par Golovkina īpašumā esošajām trim jostām vidējā (70 līdz 73 kilogramiem) svara kategorijā. Labākās vietas pie ringa maksā 20 tūkstošus eiro. Televīzijas tiešraide sāksies pulksten 3:00 pēc Latvijas laika.

"Šī cīņa neprasa papildus haipu. Vienā stūrī ir Sauls Alvaress, un jūs zināt, ko viņš spēj. Liels ātrums, teicams darbs ar kājām un iznīcinošs sitiens. Otrā stūrī ir Genādijs Golovkins – čempions, nepieveikts, liels spēks. Cīņa, kuru nedrīkst palaist garām," teica promouters Oskars De La Hoija.

Piemēram sekoja arī abi bokseri, kuri pirms cīņas nevis mētājās lieliem vārdiem, bet gan izrādīja cieņu pretiniekam. "Šī ir lieliska diena mūsu ērai un boksam kā sportam. Respektēju Kanelo un viņa komandu. Beidzot pienākusi vēsturiskā cīņa," teica 35 gadus vecais Golovkins, kurš karjeras laikā uzvarējis visās 37 cīņās, 33 reizes sāncenšus pieveicot ar nokautu.

"Man nepatīk gari runāt. Esmu sagatavojies. Zinu, ka būs grūta cīņa, un man tas patīk, un tieši tam esmu gatavojies. Gribu, lai visi skatītāju cīņu izbaudītu tikpat ļoti, cik to izbaudīšu es pats," teica Alvaress. 27 gadus vecais bokseris uzvarējis 49 no 51 cīņas, 34 reizes virsroku ņemot ar nokautu. Viņš ringā dosies Meksikas neatkarības dienā, tāpēc Lasvegasā būs ļoti daudz Alvaresa atbalstītāju.

Kopš 2015. gada, kad ringā tikās Floids Meivezers un Menijs Pakjao, un šī cīņa laboja visus rekordus naudas ziņā, vispieprasītākais bijis tieši duelis starp Alvaresu un Golovkinu. Viņa nometne bija gatava, taču nācās gaidīt uz pretinieku. Alvaresa komanda nevēlējās riskēt, pirms nezināja, ka bokseris ir patiešām pārslēdzies uz vidējo svaru un ir gatavs šāda līmeņa pretiniekam. Golovkina īpašumā ir trīs no četrām galvenajām jostām.

"Vienīgā cīņa, kuru uz papīra varu salīdzināt ar šo dueli, ir Mārvina Haglera un Tomasa Hērnsa cīņa. Tā notika 1985. gadā, bet mēs joprojām par to runājam. Gribu, lai mani un tavi bērni pēc 20 gadiem runātu par Golovkina un Alvaresa tikšanos. Tā būs īpaša cīņa," teica De La Hoija.

Golovkins 18 reizes pēc kārtas veiksmīgi aizstāvējis titulu, un viņš tuvojas leģendārā Bernarda Hopkinsa rekordam, kurš uzvarēja 20 cīņās, kad aizstāvēja iegūtos titulus. "Mūsu svara kategorijas vēsture ir ilga. Atceros daudzus lieliskus čempionus – Karlosu Monzonu, Šugaru Reju Lenardu, Mārvinu Hagleru, Bernardu Hopkinsu. Tagad ir jauni laiki, un tie domāti mums. Būt čempionam – tā ir lieliska sajūta," teica Golovkins.

Izmantotie resursi:
Canelo Alvarez vs. Gennady Golovkin fight guide...

  +2 [+] [-]

, 2017-09-16 14:27, pirms 7 gadiem
Brožes kungs! Kur tu dzemdēji, ka Golovkins aizvadījis un uzvarējis tikai 35 cīņas? Laikam pēdējo reizi Golovkinam līdzi būsi sekojis ap 2016. gadu un pazaudējis cīņas ar Brook un Jacobs

  -1 [+] [-]

, 2017-09-16 14:34, pirms 7 gadiem
G. Galviņš, cilvēks ar tādu vārdu vienkārši nevar zaudēt nevienā sporta veidā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-09-16 20:20, pirms 7 gadiem
afroman rakstīja: Brožes kungs! Kur tu dzemdēji, ka Golovkins aizvadījis un uzvarējis tikai 35 cīņas? Laikam pēdējo reizi Golovkinam līdzi būsi sekojis ap 2016. gadu un pazaudējis cīņas ar Brook un Jacobs
Jā, gudriniek 35 ir TIKAI salīdzinot ar 37 ... what a scumbag!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-16 21:29, pirms 7 gadiem
Ir tāda lieta. 2 cīņas parasti prasa veselu gadu laika. Nu labi, Golovkins aizvada pa 3 cīņām gadā. Taču sportacentra diletantisms vienalga lien ārā pa visām vīlēm. Sajaukuši boksera vecumu ar cīņu skaitu.

     [+] [-]

, 2017-09-16 23:12, pirms 7 gadiem
ja jau tiešraide sākas ap trijiem, tad cīņai vajadzētu sākties pēc četriem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja