Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Hanesku Sanktpēterburgā zaudē 17 gadus vecajam Hačanovam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hanesku Sanktpēterburgā zaudē 17 gadus vecajam Hačanovam
Karens Hačanovs
Foto: Tennis Europe

Ar pārsteidzošiem rezultātiem slavenais Sanktpēterburgas "ATP World Tour 250" turnīrs jau pirmajā dienā sagādājis sensāciju – pieredzējušais rumānis Viktors Hanesku divos taibreikos ar 6:7(4), 6:7(4) zaudēja tikai 17 gadus vecajam Krievijas tenisistam Karenam Hačanovam, kura reitingā vēl nav. Viņš sacensībās piedalās, pateicoties "wild card".

Viktors Hanesku pašreiz rangā atrodas 63. vietā, bet pirms četriem gadiem bija pat 26. pozīcijā. Lai arī rumāņa ērtākais segums ir māls, viņš var spēlēt arī uz citiem segumiem. Var, ja spēj noskaņoties. Šodien tā acīmredzami trūka.

Hanesku patiešām centīgi spēlēja tikai no brīža, kad "wild card" īpašnieks Hačanovs pie rezultāta 7:6(4), 5:4 servēja par uzvaru mačā. Hačanovs bija pamatīgi uztraucies un no 30:0 pieļāva četras kļūdas pēc kārtas, nespējot pielikt punktu – 5:5. Hanesku līdz šim geimam pat nebija nevienas breikbumbas.

Hačanovs savā nākamajā servēšanas reizē atspēlējās no 0:40 jeb novērsa trīs setbumbas un tika līdz taibreikam. Tajā Hanesku divreiz bija priekšā ar minibreiku. Ja pirmo Krievijas tenisists atspēlēja pats, tad otro Hanesku atdāvināja ar dubultkļūdu. Drīz Viktoram vēl viena kļūda un Hačanovam izdevās uzvarēt divos setos – 7:6(4), 7:6(4). Punktu mačam jaunais tenisists pielika ar eisu. 32 gadus vecais Hanesku ir turnīra vecākais dalībnieks un šodien zaudēja sacensību jaunākajam spēlētājam.

2008. gada Sanktpēterburgas pusfinālists Hanesku šogad tikai divreiz bija zaudējis tenisistiem, kuri atrodas ārpus ranga Top 100 – Oklendā ranga 373. vietā esošajam Gregam Džounsam, bet Hamburgā tobrīd 135. vietu ieņēmušajam Blažam Kavčičam. Hačanovam, protams, karjeras lielākā uzvara ATP turnīros, jo šodien viņš aizvadīja tikai pirmo maču šajā līmenī un ar ranga Top 100 pārstāvjiem nebija spēlējis.

Hačanovs līdz šim pieaugušo turnīros bija aizvadījis tikai vienu spēli, pagājušā gada martā Tjumeņas "Future" turnīrā uzvarot trīs geimus. 17 gadus vecā tenisista lielākais sasniegums ir šovasar Beļģijā izcīnītais Eiropas čempiona tituls U18 vecuma grupā.

Sanktpēterburgas turnīrs šogad notiek 19. reizi. No iepriekšējo gadu uzvarētājiem šonedēļ startē Mihails Južnijs un Sergijs Stahovskis. Pagājušā gada čempions Martins Kližans titulu nevar aizstāvēt plaukstas locītavas dēļ, bet pirms 12 mēnešiem viņam finālā zaudējušais Fabio Foņīni ir šī gada turnīra pirmais numurs.

2004. gada čempions Južnijs Sanktpēterburgā spēlē 13. reizi pēc kārtas! Šī gada turnīrs Krievijas pirmajam numuram sācies ar trīs setu uzvaru pār 20 gadus veco tautieti Aslanu Karacevu. Ranga 334. vietā esošais Karacevs ar "wild card" palīdzību debitēja ATP pamatturnīrā un pat uzvarēja pirmo setu.

Južnijs pirmās breikbumbas ieguva tikai 12. geimā, kad viņam uzņemšanā bija divas setbumbas. Karacevs abas atspēlēja, bet vēlāk uzvarēja taibreikā – 7:6(5). Južnijs setbumbas izspēlē kļūdījās ar savu trumpi – "bekhendu". Karacevs pirmā seta līmeni noturēt nespēja, mača turpinājumā bieži kļūdījās vienkāršās situācijās un zaudēja nākamos divus setus – Južnijam uzvara ar rezultātu 6:7(5), 6:2, 6:2.

Ernests Gulbis savu 1. kārtas spēli pret mājinieku Mihailu Jelginu aizvadīs tikai trešdien.

"St.Petersburg Open", "ATP World Tour 250" turnīrs

1. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Fabio Fognini – Dominic Inglot
(2) Mikhail Youzhny – Aslan Karatsev6:7(5) 6:2 6:2
(3) Janko Tipsarevic – Roberto Bautista-Agut
(4) Dmitry Tursunov – Marcos Baghdatis
(5) Fernando Verdasco – Sergiy Stakhovsky
(6) Ernests Gulbis – Mikhail Elgin
(7) Lukas Rosol – Ricardas Berankis
(8) Denis Istomin – Samuel Groth
Albert Ramos – Michal Przysiezny
Andrey Golubev – Jan-Lennard Struff
Daniel Gimeno-Traver – Jurgen Zopp
Evgeny Donskoy – Adrian Mannarino
Guillermo Garcia-Lopez – Mikhail Biryukov
Horacio Zeballos – Konstantin Kravchuk
Joao Sousa – Paolo Lorenzi
Karen Khachanov – Victor Hanescu7:6(4) 7:6(4)

  +1 [+] [-]

, 2013-09-16 21:33, pirms 11 gadiem
Savulaik Gulbis te izcili debitēja!!