Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

"Mettas" U-11 un U-13 komandām zelts turnīrā Zviedrijā

Andrejs Siliņš

"Mettas" U-11 un U-13 komandām zelts turnīrā Zviedrijā
Foto: fsmetta.lv

Nedēļas nogalē uz Zviedrijā notiekošo starptautisko elites jauniešu futbola turnīru "BP Stadium Cup" bija devušās četru vecuma grupu futbola skolas "Metta" komandas: U-13, U-11, U-10 un U-9. Ar izcilu panākumu turnīru noslēdza U-13 un U-11 vienības, pārspējot labākās Zviedrijas futbola akadēmijas un izcīnot čempionu titulus.

U-13 konkurencē mettieši turnīru aizvadīja pārliecinoši, izcīnot tikai un vienīgi uzvaras. Vispirms tika pārspēta Hammarby IF (1:0), kam sekoja panākumi pret IF Brommapojkarna (3:2), Skoftebyns IF (3:0) un Djurgardens IF (2:0), kas ļāva turnīru noslēgt ar izcīnītām zelta medaļām un uzvarētāju godu.

U-11 vecuma grupā komandas vispirms aizvadīja cīņas apakšgrupās. Arī šeit mettieši bija pārliecinoši, pārspējot visas konkurentes - vispirms ar 7:2 tika sakauta AIK FF, kam sekoja panākumi pret Ilves (3:1) un IFK Lidingo (5:1). Izslēgšanas spēlēs FS Metta/Rīga futbolisti turpināja panākumu sēriju, esot pārāki par Malmo FF (2:0), IF Brommapojkarna (3:1), savukārt finālcīņā ar 3:1 tika pārspēta arī AIK FF, ļaujot mettiešiem triumfēt arī 2005. gadā dzimušo spēlētāju vidū.

U-10 konkurencē FS Metta/Rīga apakšgrupu turnīru sāka ar uzvaru pret KuPS (5:3), kam sekoja piekāpšanās Brommapojkarna (2:5), savukārt turpinājumā tika pārliecinoši pārspēta IFK Goteborg (7:1), ierindojoties 2. vietā savā grupā. Ceturtdaļfinālā mettiešiem gan nācās atzīt Ilves pārākumu (1:6), bet turnīrs tika noslēgts ar Syrianska IF Kerburan pārspēšanu (3:1).

U-9 vecuma grupā FS Metta/Rīga savā apakšgrupā pārspēja FC Boo (6:3), nospēlēja neizšķirti (2:2) ar AIK FF, taču piekāpās Ilves, ierindojoties 2. vietā savā grupā. Diemžēl ceturtdaļfinālā nācās atzīt pamatīgu Hammarby IF FF pārākumu, zaudējums arī turnīra noslēdzošajā cīņā pret HJK Helsinki.

U-13 trenera Ģirta Mihelsona komentārs:

"Šis turnīrs ir no tiem, kurā kāda no FS Metta komandām piedalās jau piekto gadu. Augstā līmenī organizēts turnīrs, kurā piedalās tikai elites līmeņa jaunatnes komandas. Turnīra saimnieki ir spēcīgākā Zviedrijas jaunatnes futbola akadēmija Brommapojkarna, kura šo atzinību ieguvusi jau 6. gadu pēc kārtas. Dalībnieku vidū ir arī tādas top akadēmijas kā Malmo FF, Hammarby IF, AIK un Djurgardens IF. No 2012. gada, ieskaitot šī gada panākumus, FS Metta akadēmijas futbolisti šajā prestižajā turnīrā ieguvuši 3 zelta, 1 sudraba un 1 bronzas godalgu. Mūsu futbolistu demonstrētais augstais spēles līmenis un rezultāti ir apliecinājums Mettas futbola sistēmas un treneru pareizajam darbam. Futbolistu šī brīža sagatavotība un potenciāls ir Eiropas augstākais futbola standarts. Latvijas ietvaros treneru darba kvalitāte ir izšķiroša, lai mēs varētu sevi apliecināt lielajā futbola konkurencē un FS Metta akadēmijā tas tiek nodrošināts. Paldies spēlētājiem par ticību un vecākiem, un citiem līdzjutējiem par atbalstu! Turpināsim iesākto."

Izmantotie resursi:
METTA

  +3 [+] [-]

, 2016-08-16 16:43, pirms 8 gadiem
Cik dzirdu jauniešu vecuma visu laiku panākumi, bet kad ir pieaugušie, tad nevienu vārdu nedzirdu. Hmm.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-16 16:52, pirms 8 gadiem
Bērni, protams, malači! Bet tas Mettas Narciss ĢM...

     [+] [-]

, 2016-08-16 17:13, pirms 8 gadiem
Caune JM rakstīja: Bērni, protams, malači! Bet tas Mettas Narciss ĢM...
Ko tu citu sagaidi komentārā, kas ir izveidots speciāli priekš kluba mājaslapas?

     [+] [-]

, 2016-08-16 17:39, pirms 8 gadiem
Rēzeknieši raksta par Zeļenkovu ( rezeknesfutbols.lv ), ''Metta'' klusē.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-16 18:24, pirms 8 gadiem
Vot tad kad saaks vinnet turnirus 18 gadigie, tad buus jeega. Nejeedzat juus treneet normali. Aizbrauciet uz lielajaam liigaam pamaacieties!!!

     [+] [-]

, 2016-08-16 20:33, pirms 8 gadiem
rronijs rakstīja: Vot tad kad saaks vinnet turnirus 18 gadigie, tad buus jeega. Nejeedzat juus treneet normali. Aizbrauciet uz lielajaam liigaam pamaacieties!!!
Metta vēl jau nav īsti paradījusi ko prot. Viņi vēl ir vienīgais cerību stariņš, kas ļauj cerēt, ka arī mums var izaugt labi sagatavoti futbolisti. Uz Skonto un Liepāju vairs neceru.

     [+] [-]

, 2016-08-16 22:49, pirms 8 gadiem
Metta malači!Nebūt ne visām Latvijas komandām tur bija tik labi rezultāti.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-17 00:46, pirms 8 gadiem
malači ta malači, bet nu būtu laiks sākt uzrādīt rezultātus arī ne tikai puiku sacīkstēs. Ja jau tā sistēma ir tik ļoti laba un pareiza, kā to šeit reklamē. Ņemot vērā šī gada LČ panākumus (nosacīti, tikai uz iepriekšējo gadu fona) - varbūt kaut kas tiešām būs? Bet nu vairāk par pāris gadiem vairs rezervi nevar dot.
Ja patiešām sistēma augļus dos, tiem jāparādās, vēlākais, tuvāko 2 gadu laikā. Un - ar uzviju, ja jau tiek apgalvots par pareizu treneru darbu un Eiropas augstākajiem futbola standartiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-08-17 13:18, pirms 8 gadiem
šajā nedēļas nogalē redzēsim ko iespēj šie spēlētāji uz pašmāju fona
U-10 vecuma grupa (2006.dz.g.) - Latvijas...

  -1 [+] [-]

, 2016-08-17 13:25, pirms 8 gadiem
Kļavulapa! No bērniem izaug pieaugušie,to laikam tu nezināji, un ne jau viena gada laikā,bet ilgtermiņā ieguldot milzīgu darbu!
Ir jau viegli paņemt leģionārus un tēlot,ka esam baigi labie,bet ilgtermiņā spēcīgi kļūs tie klubi,kuriem pašiem ir sava stabila jauniešu futbola sitēma!
Metta to jau ir pierādījusi!
Nesāksim tagad lielīties ar rezultātiem,kuri izdevīgi tikai naudas maisiem,sapērkot uz laiku leģionārus,nevis Latvijas futbolam!
LFF laikam nav iedziļinājusies reālā situācija,jo nu nepavisam nekādu labumu Latvijas futbola jauniešiem,šāda situācija nedod,jo nav jau reālas iespējas tikt laukumā spēlēt,jo jau 5 leģi priekšā!