Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijai ar bagātīgu sastāvu sāk startu pasaules jaunatnes čempionātā airēšanas slalomā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijai ar bagātīgu sastāvu sāk startu pasaules jaunatnes čempionātā airēšanas slalomā
Latvijas delegācija pasaules junioru un U23 čempionātā airēšanas slalomā. Foto: Laivu Nams - Valmiera

Latvijas juniori otrdien Polijas pilsētā Krakovā izcīnīja 15. vietu pasaules junioru un U23 čempionātā airēšanas slaloma komandu sacensībās. Latvija uz sacensībām olimpiskajā sporta veidā devusies plašā sastāvā un pirmajā dienā uz starta tika izliktas trīs komandas.

Komandu sacensībās K1 grupā starp junioriem startēja 20 komandas, Latvijai spējot apsteigt piecas no tām un izcīnot 15. vietu. Mūsu komandas sastāvā startēja Ivo Kurviņš, Ralfs Jurjānis un Ralfs Baldiņš, kuri tika pie 14 soda punktiem un no čempiones Lielbritānijas atpalika par 31 sekundi.

15. vieta tika gūta arī U23 grupā C1 disciplīnā, tomēr šeit tā bija pati pēdējā - Stefans Romanoss, Jānis Dombrovskis un Baldiņš tika pie 18 soda punktiem, bet no čempiones Itālijas atpalika par 82,34 sekundēm.

Savukārt K1 grupā U23 ieskaitē sievietēm tika iegūta 13. vieta starp 14 izlasēm. Latvijas komandas sastāvā airēja Daila Grāvīte, Enija Laksa un Elīza Šefere, kuras iekrāja iespaidīgus 118 soda punktus un no labāko rezultātu sasniegušās Francijas atpalika par divām minūtēm, bet tāpat tika apsteigta Austrālijas komanda.

Čempionāta turpinājumā trešdien un ceturtdien notiks individuālo sacensību priekšsacīkstes, kur U23 ieskaitē C1 grupā startēs Romanoss, U23 grupā starp dāmām K1 grupā uz starta izies Grāvīte, U23 ieskaitē K1 grupā starp vīriem airēs Edgars Grāvītis un zem Latvijas karoga startējošais slovāks Samuels Stanovskis, kamēr starp junioriem C1 grupā ūdenī būs Baldiņš un Dombrovskis, bet starp juniorēm K1 ieskaitē startēs Šefere un Laksa. Tāpat Laksa izmēģinās spēkus C1 ieskaitē starp juniorēm, bet Baldiņš un Kurviņš airēs junioru K1 grupā.

Latvijas komandu Krakovā veido pārstāvji no "Vidzemes sporta asociācija - Valmiera" kluba, Liepājas sporta kluba "Atvars", Baldones airēšanas kluba, kā arī bērnu un jaunatnes sporta skolas "Rīdzene"

     [+] [-]

, 2019-07-17 07:20, pirms 5 gadiem
Autor! Kas ir raksrīts virsrakstā?