Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Ogre" otrajā puslaikā sakauj "Celtnieku" un ielaužas finālā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Otro reizi kluba vēsturē "SynotTip" handbola līgas finālā spēlēs "Ogre", kas šovakar sērijas otrajā spēlē savā laukumā ar 39:31 (16:16) uzvarēja komandu "Celtnieks Rīga". Finālā ogrēniešus jau gaida pašreizējā čempiones titula īpašniece "Tenax Dobele".

Pusfināla sērijas pirmajā spēlē, kas tikai vakar notika rīdzinieku laukumā, rezultāts mainījās punkts punktā, bez pēc neizšķirta pirmā puslaika (15:15) uzvaru ar 34:33 izcīnīja ogrēnieši. Skaidrs, ka pašreizējā vicečempione "Celtnieks Rīga" šodien Ogrē ieradās pēc revanša, tomēr arī ogrēniešiem bija savi argumenti.

Rezultāts tika atklāts tikai 3. minūtes sākumā, kad precīzi meta mājinieks Reinis Sļusarevs (1:0). Pēc pusminūtes ar vārtu guvumu atbildēja rīdzinieks Arturs Kļaviņš (1:1). Tomēr lielāko daļu pirmā puslaika vadībā atradās ogrēnieši, kam, piemēram, 16. minūtē bija pat triju vārtu pārsvars (9:6). Vēl pirms pārtraukuma vadībā ar 13:11 spēja izvirzīties viesi, tomēr pēc spēlētām 30 minūtēm uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts – 16:16. Toties otrajā puslaikā vadības grožus samērā droši savās rokās pārņēma Ogres handbolisti, kuru pārsvars lielākoties turējās septiņu – astoņu vārtu robežās. Jāsaka, ka mača otrajā pusē ogrēniešiem izdevās gandrīz viss, kamēr Rīgas handbolisti ļoti daudz metienu raidīja vai nu garām, vai arī trāpīja pa vārtu konstrukcijām. Savu pārsvaru HK "Ogre" nosargāja līdz pat finālsvilpei, spēlē svinot uzvaru ar 39:31, bet pusfināla sērijā triumfējot ar 2:0.

Rezultatīvākais ogrēniešu rindās ar astoņiem vārtu guvumiem bija Renāts Hovratovičs. Viņa komandas biedri Toms Lielais un Vjačeslavs Rutka iemeta pa septiņiem goliem, Jānim Bauzem seši rezultatīvi metieni, Andrim Pozņakam un Reinim Sļusarevam – pa četriem, Mārtiņš Dāvidnieks neatvairāmi meta divas reizes, bet Edijs Putniņš un Aivars Čikuts – pa vienai reizei. Rīgas komandas sastāvā ar desmit goliem izcēlās Aleksijs Haisa, pa septiņiem vārtiem guva Aļaksandrs Patcikailiks un Arturs Kļaviņš, Rihardam Lejam četri vārtu guvumi, Jānis Gremzde divas reizes meta rezultatīvi, bet Mareks Černousovs – vienu reizi.

Fotogalerija: ŠEIT

Līdz ar to cīņā par Latvijas čempionu titulu spēkiem mērosies Ogres un Dobeles komandas, bet bronzas medaļas savā starpā dalīs "Celtnieks Rīga" un Ludzas SK "Latgols".

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija

     [+] [-]

, 2021-05-17 08:09, pirms 3 gadiem
super! apsveicu Ogri! par interesantu finālu.