Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Deivisu neaizmainījušais Dempss tiek atlaists no "Pelicans" ģenerālmenedžera amata

Emils Ozerinskis

Deivisu neaizmainījušais Dempss tiek atlaists no "Pelicans" ģenerālmenedžera amata
"Pelicans" bijušais ģenerālmenedžeris Dels Dempss. Foto: AP

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņūorleānas "Pelicans" no darba atbrīvojusi līdzšinējo vienības ģenerālmenedžeri Delu Dempsu, kura vārds īpaši bieži tika locīts pirms maiņu darījumu gala termiņā, kurā Dempss neaizmainīja Entoniju Deivisu.

49 gadus vecais Dels Dempss Ņūorleānas organizācijā strādājis kopš 2010. gada. NBA zvaigžņu spēles nedēļas nogalē "Pelicans" vadība paziņojusi par darba attiecību pārtraukšanu ar Dempsu. Komandas bijušā ģenerālmenedžera vārds īpaši bieži tika locīts Entonija Deivisa nenotikušās maiņas sakarā, kad līgas superzvaigzne ar savu aģentu pieprasīja aizmainīšanu uz Losanadželosas "Lakers", par spīti līgumam, kas vēl spēkā līdz nākamās sezonas izskaņai. "Pelicans" ģenerālmenedžeris "Lakers" maiņas piedāvājumus neņēma nopietni un savā ziņā padarīja Losandželosas komandu par maiņu gala termiņa apsmieklu.

Tomēr šī bezdarbība nav palikusi bez sekām un "Pelicans" vadība lēmusi par ģenerālmenedžera nomaiņu. Ja Deivisa sāgā maiņas neveikšana ar "Lakers" vēl ir saprotama, tad lielākie akmeņi Dempsa dārziņā metami par nespēju nokomplektēt konkurētspējīgu sastāvu ap paaudzes talantīgāko garo spēlētāju Deivisu. "Pelicans" pēdējos gados ir bijusi pilnīgi bezspēcīga talanta novērtētāja NBA draftā, kas īpaši svarīgs mazā mēdiju tirgus komandai kā "Pelicans" uz kuru brīvie aģenti paši neraujas. Vienīgo komandas veiksmīgo drafta izvēli Badīju Hīldu Ņūorleāna aizmainīja pret Demarkusu Kazinsu, ar kuru netika pagarināts līgums pēc ahilleja cīpslas traumas. Tāpat brīvo aģentu tirgū Dempss regulāri pārmaksājis spēlētājiem, kas nedod ieguldījumu komandas panākumos, par piemēriem minot Solomonu Hilu un Omēru Ašiku.

Pie Devisa maiņas jautājuma Ņūorleānas "Pelicans" atgriezīsies vasarā ap NBA drafta laiku, kad būs zināma drafta izvēļu secība. Pirmās izvēles ieguvēja var kļūt par potenciālo maiņas darījuma partneri Deivisa darījumā. Tāpat vasarā uz piedāvājuma galda būs Džeisons Teitums, kuru gatava atdot Bostonas "Celtics", lai iegūtu ilgi kāroto "Pelicans" superzvaigzni. Dempsa nomaiņa šobrīd ļauj Ņūorleānas vadībai izskatīt citus ģenerālmenedžera amata kandidātus, kuriem dot vadības sviras, lai pārbūvētu "Pelicans" frančīzi dzīvei pēc Deivisa.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-16 12:09, pirms 5 gadiem
Kas ir "Dmepss"?
un kamēr sc beidzot pamodās ar šīm ziņām, "Pels" jau atraduši pagaidu GM
Also, tāds vārds "frančīze" LV valodā nepastāv. ir vai nu "franšīze" vai vienkārši klubs. nevajag mētāties apkārt ar fancy terminiem, ja pat nezini, kā pareizi tos uzrakstīt

  -1 [+] [-]

, 2019-02-16 12:21, pirms 5 gadiem
pieprasīja aizmainīšanu uz Losnadželosas "Lakers"...
jauna pilsēta vai kā?
Baigi kļūdains raksts,tomēr profiņi skaitās tie žurnālisti,bet nu...

  -1 [+] [-]

, 2019-02-16 19:44, pirms 5 gadiem
amarok rakstīja: pieprasīja aizmainīšanu uz Losnadželosas "Lakers"...
jauna pilsēta vai kā?
Baigi kļūdains raksts,tomēr profiņi skaitās tie žurnālisti,bet nu...
viss ok, ir pārlabots uz...Losanadželosas "Lakers"
skumji, vienkārši skumji