Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"RTU/Inspecta" iet pretī uzvarai regulārajā turnīrā, "Lielvārde" cer

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"RTU/Inspecta" iet pretī uzvarai regulārajā turnīrā, "Lielvārde" cer
"RTU/Inspecta"
Foto: floorball.lv

Galvenā pretendente uz uzvaru Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas regulārajā turnīrā - "RTU/Inspecta" – šovakar viesos ar 13:4 sakāva "Bauskas" florbolistus. Pēc šī studentu panākuma viņiem palikusi tikai viena konkurente - "Lielvārde", kas šodien pretinieku laukumā ar 9:1 sagrāva komandu "Talsi/Triobet". Tiesa, lielvārdiešiem jāuzvar vēl divas spēles, kā arī jācer, ka rīdzinieki vismaz punktu zaudēs mačā ar "Cēsu alus/Lekrings".

"Bauska" sagaidīja "RTU/Inspecta" florbolistus bez sava pamatvārtsarga Elvja Holsta, bet rīdzinieku pārsvars metienu skaitā ziņā jau pirmajā periodā deva viņiem labu handikapu – 4:0. Otrajā trešdaļā uzbrukumā nedaudz labāk veicās "Bauskai", kura viesiem neļāva palielināt rezultāta starpību (4:8), tomēr pēdējā periodā laukumā atkal dominēja "RTU/Inspecta", kas izcīnīja gana iespaidīgu uzvaru ar 13:4.

Uzvarētāju rindās neapturams bija Atis Blinds, kurš viens pats guva 7 (2+5) punktus. Pa četriem punktiem viņa komandas biedriem Henrijam Uzraugam un Kārlim Bulānam, pa trim – Gvido Laugam un Jānim Jaunzemam, bet par labāko spēlētāju tika atzīts "RTU/Inspecta" jaunieguvums Mārtiņš Lapsiņš, kuram 2 (1+1) punkti. Bauskas komandā labākā spēlētāja gods tika vienu vārtu autoram Valdim Vāveram. "RTU/Inspecta" pēc šīs uzvaras ir 64 punkti. Lai kļūtu par regulārā turnīra uzvarētājiem, studentiem pēdējā spēlē jau pamatlaikā jāuzvar "Cēsu alus/Lekrings", spēle notiks Cēsīs.

"Lielvārde", viesojoties pie "Talsi/Triobet", pirmo periodu uzvarēja tikai ar 2;1. Kā vēlāk izrādījās, talsenieka Mārtiņa Maķevica gols kļuva par mājinieku goda vārtiem, jo atlikušajās 40 minūtēs rezultatīvi bija tikai lielvārdieši, kuri pēc otrās trešdaļas atradās vadībā ar 7:1, bet visā spēlē uzvarēja ar 9:1.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Oskars Dūdens, bet rezultatīvākie bija Aivis Kusiņš ar trim gūtiem vārtiem, Mikus Valpēters ar 3 (2+1) punktiem un Kaspars Mudelis, kura kontā divi goli. Labākā gods "Talsi/Triobet" sastāvā tika Mārtiņam Maķevicam. "Lielvārdei" pēc šī panākuma ir 60 punktu un 3.vieta turnīra tabulā, bet vēl jāaizvada divas spēles - ar "Valmiera/ViA" un "Rubeni".

Kā pirmie regulāro turnīru un arī visu sezonu noslēdza "Madonas" florbolisti, kuri šodien viesojās Ulbrokā pie "Ķekavas". Pirmo periodu ar 1:0 uzvarēja madonieši, bet otrajā trešdaļā trīs vārtus guva ķekavieši, izvirzoties vadībā ar 3:2. Pēdējā periodā "Ķekavai" vēl tikai viens rezultatīvs metiens, bet ar to pietika, lai laukuma saimnieki svinētu panākumu ar 4:2.

Par labāko uzvarētāju rindās tika atzīts Ēriks Akulovs, kura kontā divas rezultatīvas piespēles. Labākā gods Madonas komandā tika vārtsargam Valērijam Bodniekam, kurš atvairīja 28 no 32 pretinieku metieniem. FK "Madona" savā debijas sezona izcīnījusi 21 punktu un saglabājusi vietu Virslīgā. "Ķekavai" šobrīd 45 punkti un iespēja pakāpties no 6.vietas uz 5.vietu.

Regulārā turnīra galotni labi aizvada "Ulbroka/FS Masters" florbolisti, kuri šovakar viesojās pie "Ķekavas Bulldogs". Jau pirmā perioda laikā ulbrokieši izvirzījās vadībā ar 5:1, otrās trešdaļas laikā panāca 12:2, bet galarezultātā izcīnīja savu šosezon pārliecinošāko panākumu – 16:2.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 8 (5+3) punktiem bija Pēteris Freimanis, bet par labāko spēlētāju atzina Kasparu Šķēlu, kuram 5 (2+3) punkti. Par četriem punktiem guva Niks Ķuzulis un Edžus Ceriņš, bet pa trim – Ričards Gruziņš un Rolands Peļņa. Par labāko starp ķekaviešiem atzina Oskaru Eglīti, kura kontā viens gols. "Ulbroka/FS Masters" ar 27 punktiem ieņem 9.vietu turnīra tabulā.

Izmantotie resursi:
floorball.lv