Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bukeram 30 punkti, līgas līdere ''Suns'' pārliecinoši apspēlē ''Pistons''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Bukeram 30 punkti, līgas līdere ''Suns'' pārliecinoši apspēlē ''Pistons''
Devins Bukers. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) svētdienas agrajā mačā līgas līdervienība Fīniksas ''Suns'' izbraukumā pārliecinoši uzveica Detroitas ''Pistons'' ar 135:108 (39:35, 25:19, 39:28, 32:26). Devins Bukers uzvarētāju labā iemeta 30 punktus.

• Rietumu konferences līdere un visa NBA labākās bilances īpašniece Fīniksas ''Suns'' šovakar viesos izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār Detroitas ''Pistons'' ar 135:108. Montija Viljamsa trenētā komanda tika pie trešās uzvaras pēc kārtas.

• Fīniksas klubs aizvadīja savu sezonas otru rezultatīvāko spēli, sametot 135 punktus. Sezonas labāko rādītāju ''Suns'' vienība uzstādīja 2021. gada 19. decembrī, kad ar 137:106 sakāva Šarlotes ''Hornets''.

• Mača gaitā tehnisko piezīmju dēļ no spēles tika izraidīti divi ''Pistons'' basketbolisti - pirmgadnieks Keids Kaningems un Džošs Džeksons.

• Tāpat maču priekšlaicīgi noslēdza arī ''Suns'' pamatcentrs Deandrē Eitons, kurš pirmajā puslaikā iedzīvojās potītes savainojumā.

• Uzvarētājiem 30 punktus, trāpot 11 no 18 metieniem no spēles, sakrāja Devins Bukers. Deandrē Eitonu ļoti sekmīgi aizstāja Džaveils Makgī, kurš atzīmējās ar 20 punktiem. Tikpat pievienoja arī Kamerons Peins, bet Krisam Polam šoreiz desmit punkti, sešas atlēkušās bumbas un tikpat piespēles.

• Detroitas komandā, neraugoties uz otro tehnisko piezīmi trešajā ceturtdaļā, dalīts rezultatīvākā gods Keidam Kaningemam ar 21 punktu. Korijs Džozefs sameta tikpat un pievienoja arī septiņas piespēles. Sekmīgs mačs arī Trejam Lailzam - spēka uzbrucējs iekrāja 18 punktus un sešas atlēkušās bumbas.

Pirmajā ceturksnī abas komandas uguņoja uzbrukumā. Viesi no Fīniksas trāpīja 16 no 20 jeb 80% izdarīto metienu un pēc spēlētām 12 minūtēm atradās priekšā ar plus četri. Otrajā ceturtdaļā apgriezieni uzbrukumā nedaudz kritās, tomēr ''Suns'' turpināja attālināties, puslaikā iekrādami desmit punktu pārsvaru. Par spēles izšķirošo kļuva trešā ceturtdaļa, kurā ne tikai Fīniksas komanda veica vairākus mazus izrāvienus, bet arī no spēles tika izraidīts ''Pistons'' līderis Keids Kaningems. Viesi noslēdzošās divpadsmitminūtes ievadā savu pārsvaru palielināja, dzēšot jebkādus jautājumus par uzvarētāja likteni.