Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Spāņu treneris preses konferencē aizsvilstas un skarbi kritizē līdzjutējus

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Spāņu treneris preses konferencē aizsvilstas un skarbi kritizē līdzjutējus
Roberto Injuess spēles laikā ieklausās tiesneses teiktajā
Foto: fiba.com

FIBA Eirolīgas kluba "Nadezhda Orenburg" galvenais treneris Roberto Injuess (Roberto Iniguez) ceturtdien, 12. janvārī, nespēja novaldīt emocijas un asi kritizēja vietējās basketbola līdzjušanas tradīcijas.

Eirolīgas, Spānijas un Turcijas čempions pie Orenburgas kluba stūres stājās 2015. gada vasarā. Injuesa debijas sezonā “Nadezhda” (cerība – krievu val.) sasniedza labākos rezultātus kluba vēsturē – pirmo reizi iekļuva Eirolīgas finālā un izcīnīja sudraba medaļas Krievijā.

Starpsezonā kluba budžets tika ievērojami samazināts, taču Orenburgas sportiskie rezultāti būtiski nepasliktinājās. “Nadezhda” ar bilanci 7-1 ieņem otro vietu Eirolīgas B grupā aiz Jekaterinburgas UGMK. Šonedēļ komanda mājās uzvarēja Turcijas klubu “Hatay” ar 63:54, bet Injuess pēcspēles preses konferencē neizturēja un ļāva vaļu emocijām.

"Mūsu bilance Eirolīgā ir 7-1. Septiņi – viens! Kāpēc skatītāji kritizē spēlētājas? Kāpēc līdzjutēji kritizē treneri? Mēs esam otrajā vietā Eirolīgā un jūs zināt, ka tas ir īsts brīnums. Ko jūs gribat?

Man nav saprotams, kāpēc līdzjutēji raida kritiskas piezīmes spēlētāju virzienā. Jūtos šeit ļoti savādi. It kā mājas spēle, taču atbalsta no līdzjutējiem nav. Kad spēlējām Kurskā vai Turcijā, uz spēli atnāk vairāki tūkstoši cilvēku, kuri visiem spēkiem atbalsta savu komandu.

Kad spēlējam Orenburgā un spēlētāja netrāpa tālmetienu – uzreiz dzirdam “Ā, kā jūs spēlējat? Paņemiet minūtes pārtraukumu, izdariet maiņu.” Un tā tālāk. Visu laiku salīdzina mūs ar Jekaterinburgas UGMK. Tas vienkārši nav iespējams.

Mums ir jauna komanda. Nav tādas naudas kā pagājušajā gadā. Neraugoties uz to, spēlējot Eiropā, visu laiku uzvaram. Vienīgā komanda, kurai zaudējām, ir UGMK. Tāpēc nav saprotams, ko līdzjutēji vēlas no spēlētājām. Komanda iespēju robežās dara visu, spēlē ar sirdi un dvēseli.

Ja vēlaties, lai komandai būtu cits treneris, aiziešu projām. Nākamajā sezonā palikt šajā pilsētā nevēlos. Līdz sezonas beigām nostrādāšu, jo esmu vajadzīgs savai komandai. Neesmu radis visu pamest pusceļā."

Video: Injuesa emocionālā uzruna (00:50-02:20)

     [+] [-]

, 2017-01-16 01:09, pirms 7 gadiem
Skat, visgudrie troļļi un dīvānos pirdēji arī citur savairojušies! Skaidrs, ka nevienam nepatiks, ja top kritizēts kritizēšanas pēc, droši vien lielākajiem kritizētājiem ar. Bet tā tak tagad modē, visi aicina domāt kritiski! Un štrunts par to, ka tam, kas tiek mācīts, nav nekāda sakara ar to, kas un kādā veidā tiek kritizēts, katrs attiecīgā domāšanas tipa (trollisma) pārstāvis uzskata par savu pienākumu noliet ar visvisādiem garīgajiem sūdiem visu pēc kārtas, savējos it sevišķi. Nenovēlu nevienai izlasei vai klubam tādus "līdzjutējus"!
Vēlmes pašapliecināties sporta līdzjutēju vidū netrūkst, netrūkst arī dažādu izpausmes formu un veidolu. Tas pats par sevi nebūtu slikti, tikai dažādu izkropļojumu mūsu laikā gan mežonīgi daudz. Laikam daudz dažādu mežoņu grupu, vismaz domāšanas līmenī noteikti.

     [+] [-]

, 2017-01-16 03:33, pirms 7 gadiem
denebs rakstīja: Skat, visgudrie troļļi un dīvānos pirdēji arī citur savairojušies! Skaidrs, ka nevienam nepatiks, ja top kritizēts kritizēšanas pēc, droši vien lielākajiem kritizētājiem ar. Bet tā tak tagad modē, visi aicina domāt kritiski! Un štrunts par to, ka tam, kas tiek mācīts, nav nekāda sakara ar to, kas un kādā veidā tiek kritizēts, katrs attiecīgā domāšanas tipa (trollisma) pārstāvis uzskata par savu pienākumu noliet ar visvisādiem garīgajiem sūdiem visu pēc kārtas, savējos it sevišķi. Nenovēlu nevienai izlasei vai klubam tādus "līdzjutējus"!
Vēlmes pašapliecināties sporta līdzjutēju vidū netrūkst, netrūkst arī dažādu izpausmes formu un veidolu. Tas pats par sevi nebūtu slikti, tikai dažādu izkropļojumu mūsu laikā gan mežonīgi daudz. Laikam daudz dažādu mežoņu grupu, vismaz domāšanas līmenī noteikti.
Tev viss labi?