Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pēc kuriozi izgāztā darījuma "Wizards" un "Suns" tomēr vienojas par Arizas pāreju

Rolands Eliņš

Pēc kuriozi izgāztā darījuma "Wizards" un "Suns" tomēr vienojas par Arizas pāreju
Trevors Ariza. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komandas Vašingtonas „Wizards” un Fīniksas „Suns” panākušas vienošanos par maiņas darījumu, kurā Trevors Ariza pārcelsies uz Vašingtonu, kamēr Fīniksa pretim saņems Ostinu Riversu un Kelliju Ūbri.

Aizvadītajā naktī „Wizards” un „Suns” komandas gandrīz jau bija vienojušās par maiņas darījumu, kurā Trevors Ariza pievienotos Vašingtonai, un kā trešā komanda darījuma realizēšanai tika piesaistīta „Grizzlies”. Viss bija kārtībā līdz brīdim, kad „Suns” atklāja, ka „Grizzlies” darījumā gatava iekļaut Maršonu Bruksu, nevis Dilonu Bruksu. Memfisas komandā ir divi spēlētāji ar uzvārdu Brukss, un kaut kur komunikācijā nebija noprecizēts, par kuru tieši ir runa šī darījuma sakarā. Darījums līdz ar to izgāzās, un „Suns” un „Wizards” komandas kļuva par NBA sabiedrības joku objektu.

Situācija tika atrisināta mazāk nekā diennakti vēlāk – ESPN un „Athletic” ziņo, ka Vašingtonas un Fīniksas komandas vienojušās par daudz vienkāršāku darījumu, proti, „Suns” pret Arizu saņems tikai divus spēlētājus. Nevienas drafta izvēles šajā darījumā nav iekļautas.

„Wizards” bija izvirzījusi sev par mērķi iegūt Arizu sastāvā, taču saskaņā ar NBA noteikumiem vasarā līgumu noslēgušais Ariza tikai vakar kļuva tiesīgs mainīt komandu. Arizam ir viena gada līgums par 15 miljoniem dolāru, un „Suns”, kas atrodas bezcerīgā pēdējā vietā Rietumu konferencē, vēlējās aizmainīt pieredzējušo uzbrucēju.

33 gadus vecais Ariza šosezon vidēji mačā guvis 9.9 punktus un savācis 5.6 atlēkušās bumbas. Viņš pazīstams kā vērtīgs aizsardzības spēlētājs, taču „Wizards” viņu vēlas sastāvā arī tādēļ, Ariza iepriekš jau spēlējis Vašingtonā no 2012. līdz 2014. gadam un toreiz atstāja pozitīvu iespaidu uz komandas mikroklimatu, kā arī saglabāja labas attiecības ar "Wizards" līderi Džonu Volu. Neveiksmju un iekšēju konfliktu māktajai „Wizards” vienībai tas šobrīd būtu ļoti svarīgi.

Fīniksa tikmēr ieguvusi „Clippers” trenera Doka Riversa dēlu Ostinu, kurš šosezon vidēji mačā guvis 7.2 punktus, kas ir nedaudz zem viņa karjeras vidējā rādītāja (9.3 punkti). 26 gadus vecais Riverss aizvada savu pēdējo sezonu līgumā, kas Losandželosā tika noslēgts par trim gadiem un 35 miljoniem dolāru. Tāpat Fīniksā karjeru turpinās Kellijs Ūbre, atlētiskais un vēl tikai 23 gadus vecais uzbrucējs, kurš šosezon guvis 12.9 punktus un savācis 4.4 atlēkušās bumbas. Ūbrem pēc sezonas beigsies debitanta līgums. ESPN vēsta, ka „Wizards” neticēja savām iespējām nākamvasar izteikt Ūbrem konkurētspējīgu piedāvājumu, tādēļ izšķīrās par viņa iekļaušanu darījumā. "Suns" nākamajā vasarā savukārt būs pietiekami līdzekļi algu sarakstos, lai varētu Ūbrem izteikt viņa spējām atbilstošu piedāvājumu.

Izmantotie resursi:
Washington Wizards trading for Trevor Ariza of...

     [+] [-]

, 2018-12-15 21:27, pirms 5 gadiem
Abam pusem veiksmīgi darījumi. Suns iegūst jaunu forwardu Oubre, bet Wizards pastiprina sastāvu ar Arizu, lai varētu iekļūt play-off.

     [+] [-]

, 2018-12-15 23:52, pirms 5 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Abam pusem veiksmīgi darījumi. Suns iegūst jaunu forwardu Oubre, bet Wizards pastiprina sastāvu ar Arizu, lai varētu iekļūt play-off.
Nu viņš jau pirms tam bija WSH. Kas no tā sanāca, ir tas, ka nekas nesanāca. Ko WSH domā ar šito maiņu īsti jau skaidrība nav.

     [+] [-]

, 2018-12-16 00:23, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu viņš jau pirms tam bija WSH. Kas no tā sanāca, ir tas, ka nekas nesanāca. Ko WSH domā ar šito maiņu īsti jau skaidrība nav.
Rivers totāls miskastnieks, Oubre prasīs līgumu pēc sezonas ko viņam Wizardi vienkārši neiedos, Ariza sakarīgs veterāns laikam jau ies uz playoffiem, lai dabūtu 0-4 vai 1-4 1. raundā.