Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Horvāti Rīgā spēlēs arī bez "Torino" pussarga Vlašiča un "Union Berlin" aizsarga Jurānoviča

Agris Suveizda

Horvāti Rīgā spēlēs arī bez "Torino" pussarga Vlašiča un "Union Berlin" aizsarga Jurānoviča
Josips Jurānovičs. Foto: imago/Focus images/Scanpix

Horvātijas vīriešu valstsvienības lazareti pirms "Euro 2024" kvalifikācijas spēles Rīgā papildinājuši vēl divi futbolisti – 26 gadus vecais Itālijas "Torino" malējais pussargs Nikola Vlašičs un arī 28 gadus vecais Vācijas "Union Berlin" labās malas aizsargs Josips Jurānovičs.

Jau gandrīz divus mēnešus krustenisko saišu plīsumu ārstē "Tottenham" malējais pussargs Ivans Perišičs, nedēļas sākumā savainojumu dēļ no kandidātu saraksta tika svītrots arī "Manchester City" centra pussargs Mateo Kovačičs un Zagrebas "Dinamo" uzbrucējs Bruno Petkovičs, taču Zlatko Dāliča sastāva nedienas ar to nav beigušās – izlasē ar savainojumiem ieradās arī Vlašičs un Jurānovičs. Pirmais sāpju dēļ no kandidātiem svītrots pēc vakardienas treniņa, bet Jurānovičs, kuram muskuļa problēmas jau bija visu oktobri, izlaida pirmos treniņus un nespēlēs, kā minimums, pirmajā mačā – par mājas spēli pret armēņiem vēl tiks lemts.

Horvātija atlases ciklu pabeigs ar izbraukuma spēli Latvijā un mājas spēli pret Armēniju, un pašlaik turnīra tabulā horvāti ieņem tikai trešo vietu – Turcija ar 16 punktiem septiņos mačos jau ir kvalificējusies, bet ar 10 punktiem sešās spēlēs seko Velsa un Horvātija, kurai ir sliktāka savstarpējo spēļu bilance gan pret Velsu (1:1 mājās, 1:2 viesos), gan pret Turciju un Velsu (Velsa 7p, Turcija 6p, Horvātija 4p). Lai kvalificētos finālturnīram, Horvātijai šomēnes jāizcīna vairāk punktu, nekā Velsa spēs pret Armēniju viesos un Turciju mājās, taču pat tad, ja Horvātija grupā paliks trešā, Nāciju līgas finālistei vēl gan ir drošības spilvens marta pārspēļu izskatā.

Atlases ciklā no diviem savainotajiem spēlētājiem svarīgāka figūra bijusi Jurānovičs, kurš sācis trīs un aizvadījis četras no sešām spēlēm un sāka arī Rijekā pret Latviju, taču oktobrī viņš aizvadīja vienīgi pirmo puslaiku Velsā. Vlašičam šajā ciklā ir trīs spēles uz maiņu. Valstsvienības karjerā Vlašičs 52 spēlēs guvis septiņus vārtus, bet Jurānovičs piedalījies 31 mačā. "Torino" šovasar Vlašiču no "West Ham" izpirka par 12,8 miljoniem eiro un pašlaik A sērijā ieņem 11. vietu – Vlašičs sācis septiņas no savām desmit spēlēm un guvis vienus vārtus. "Union Berlin", kas janvārī Jurānoviču par 8,6 miljoniem nopirka no Glāzgovas "Celtic", briesmīgi sākusi sezonu un ieņem pēdējo vietu Bundeslīgā. Jurānovičs līgā aizvadījis piecas spēles, bet Čempionu līgā – trīs.

Izmantotie resursi:
https://hns.team/vijesti/27179/vlas...

  +3 [+] [-]

, 2023-11-15 18:38, pirms pusgada
nu vispār...
Horvātiem nav variantu...

Dainis uz spēli var pat neierasties...
puiki paši tiks galā...

  -2 [+] [-]

, 2023-11-15 19:38, pirms pusgada
nav jegas spelet te jau zinam ka bus zagis ar 0-7

  -2 [+] [-]

, 2023-11-15 19:38, pirms pusgada
Latvija ir miskaste aizet RFS LOVE

     [+] [-]

, 2023-11-15 22:07, pirms 5 mēnešiem
tas tāpat neglābs

     [+] [-]

, 2023-11-15 22:10, pirms 5 mēnešiem
ja horvāti zinātu, ka LV valsts svētkos uz laukuma būs jāslidinās mīnuss grādos, vēl kādi "saslimtu".
Pagājušajā gadā Islandes zvaigznes jau pateica, ko domā par spēlēšanu uz sasaluša laukuma, tiesa tas bija "Daugavas" lidlauks