Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL atliek ķīniešu uzbrucēja diskvalifikāciju, jo šajās dienās IIHF pārstāvji apmeklē "Kunlun" spēles

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

KHL atliek ķīniešu uzbrucēja diskvalifikāciju, jo šajās dienās IIHF pārstāvji apmeklē "Kunlun" spēles
Brendons Jips. Foto: KHL

Kontinentālās hokeja kluba (KHL) vienības Pekinas "Kunlun Red Star" ķīniešu uzbrucējs Brendons Jips sākotnēji tika diskvalificēts uz divām spēlēm, taču pēc Ķīnas galvaspilsētas kluba lūguma šo sodu atlika, lai Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) pārstāvji varētu gūt objektīvāku priekštatu par ķīniešu hokejistu varējumu, lemjot par Pekinas olimpisko spēļu rīkotājvalsts vīriešu hokeja izlases piedalīšanos četrgades nozīmīgākajās sacensībās.

Atgādinām, ka 13. novembra cīņā Brendons Jips iesita Omskas "Avangard" uzbrucējam Vladimiram Brjukvinam pa galvu, par ko pārkāpējam tika piespriesta diskvalifikācija uz divām spēlēm, tādējādi viņam tika liegts piedalīties 15. un 17. novembra mačos.

Ņemot vērā kluba lūgumu un iespējamo ietekmi uz IIHF lēmumu par Ķīnas izlases iespējām piedalīties mājas olimpiskajās spēlēs, KHL ir mainījusi savu lēmumu - minētā uzbrucēja diskvalifikācijas stāšanās spēkā tiek atlikta uz 18. novembri. 36 gadus vecais Brendons Jips šosezon ir "Kunlun" otrais rezultatīvākais hokejists: 28 spēlēs sakrājis 16 (9+7) punktus.

15. novembrī Ķīnas klubs nopelnīja punktu cīņā pret Habarovskas "Amur" (4:5 papildlaikā), Bredons Jips izcēlās ar vārtu guvumu. 17. datumā ieplānota spēkošanās ar Omskas "Avangard".

KHL ķīniešu klubs tika izveidots arī ar mērķi sagatavot spēlētājus Ķīnas hokeja izlasei, kas piedalīsies Pekinas olimpiskajās spēlēs. Notika pamatīgs darbs, meklējot ķīniešu izcelsmes spēlētājus Ziemeļamerikā un citur. Pēdējā laikā risinās diskusijas par to, ka šī nacionālā izlase nebūs tik spēcīga, lai varētu cienīgi startēt olimpiskajās spēlēs, tāpēc Ķīnas vietā jāaicina kādas citas valsts izlase.

Izmantotie resursi:
khl.ru

     [+] [-]

, 2021-11-16 14:09, pirms 2 gadiem
pipec... kolhozs rullē