Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB zvaigznes kapitulē Japānas izlases priekšā - no sešiem mačiem uzvar tikai vienu

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB zvaigznes kapitulē Japānas izlases priekšā - no sešiem mačiem uzvar tikai vienu
Japānas beisbola izlase
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā nedēļā Augstāko beisbola līgu (MLB) zvaigžņu komanda bija devusies nu jau tradicionālajā pēcsezonas tūrē uz Japānu, kur aizvadīja kopumā astoņus mačus. Tiesa, sešu spēļu sērijā pret Japānas izlasi viņi zaudēja ar 1:5.

MLB Zvaigžņu komandas tūre pa Japānu ir diezgan sena tradīcija, jo šāds pasākums notiek jau kopš 1986. gada. Laika periodā līdz 2006. gadam šādas tikšanās tika rīkotas reizi divos gados un MLB komanda tikās ar Japānas profesionālās beisbola līgas (NPB) zvaigžņu izlasi. Tiesa, pēc 2006. gada šī tradīcija tika pārtraukta un to atjaunoja vien 2014. gadā, taču Ziemeļamerikas līgas komandas pretiniekos bija vairs nevis NPB zvaigznes, bet gan Japānas beisbola izlase.

Spēlējot pret NPB izlasi, MLB komanda bija uzvarējusi deviņās no desmit sērijām, bet 2014. gadā tika izspēlētas piecas spēles, no kurām trijās uzvarēja Japāna, tādējādi nodrošinot panākumu visā sērijā.

Pirms šī gada turnīra turnīra katra no komandām aizvadīja pa vienai pārbaudes spēlei. Japāna ar 5:6 piekāpās Taipejas valstsvienībai, bet MLB komanda tikās ar Jomiuri "Giants" komandu, kas spēlē NPB čempionātā, un uzvarēja ar 9:6.

Jāsaka, ka 2018. gada tikšanās arī noslēdzās ar Japānas "Samuraju" pārsvaru. Sērija sākās ar trim spēlēm Tokijā, no kurām divās pirmajās uzvarēja Japāna un tikai trešajā tikšanās reizē MLB zvaigznes spēja atvērt savu uzvaru kontu. Tiesa, ne uz ilgu laiku, jo tam sekojošajos divos mačos "Samuraji" tika pie vēl divām uzvarām, priekšlaicīgi nodrošinot Japānas izlases triumfu visā sērijā.

Pēdējā cīņā, kura gan vairs neko neizšķīra, Japānas izlase izrādījās pārāka ar 4:1. Tiesa, nebija tā, ka MLB komanda nevarēja šajā mačā uzvarēt, jo astotajā iningā viņiem bija laba situācija, kad visas četras bāzes bija pilnas un japāņi bija guvuši tikai vienu autu, taču Jū Sato no spēles izslēdza gan Hosē Čirinosu, gan Krisu Teiloru.

Kopumā gan jāsaka, ka šai MLB zvaigžņu komandai, lai veiksmīgāk aizvadītu sēriju, pietrūka spēlētāju, kas var noslēgt uzbrukumus, jo pārāk bieži veidojās situācijas, kad iningi, gluži kā sestā mača astotā spēļu kārta, beidzās ar vairākiem spēlētājiem bāzēs.

Jāpiebilst, ka MLB izlase nespēlēja maksimāli labākajā sastāvā, taču komandā netrūka arī pirmā lieluma zvaigžņu. Tā šogad uz Japānu bija devušies pašlaik titulētākais MLB ķērājs Jadirs Molina, šīs sezonas "All-Stars" mača un "Silver slugger" izlases dalībnieks Džeitī Realmuto, Ronalds Akuna un Huans Soto, kuri abi cīnījās par Nacionālās līgas labākā debitanta balvu, kā arī daudzi citi gan Pasaules beisbola klasikas medaļnieki, gan Pasaules sērijas uzvarētāji un izslēgšanas maču sēriju vērtīgākie spēlētāji.

Interesanti, ka MLB komandu pārstāvēja arī divi japāņi – metējs Kenta Maeda un treneris Hideki Matsui.

Beisbols Japānā tiek spēlēts jau vairāk kā 145 gadus un to nereti dēvē par Japānas nacionālo komandu sporta veidu. Tāpat nevar nepieminēt, ka Japānas izlase divreiz ir triumfējusi Pasaules beisbola klasikas turnīrā (beisbola analogs Pasaules kausam futbolā, kas notiek reizi četros gados un tajā spēlē visas pasaules spēcīgākās izlases labākajos sastāvos), kā arī trīsreiz tikuši pie olimpisko spēļu medaļām – divām bronzām un viena sudraba.

Atgādināsim, ka, 2020. gada vasaras olimpiskajās spēlēs, kas norisināsies Japānas galvaspilsētā Tokijā, beisbols un tā paveids, softbols, atgriezīsies programmā pēc 16 gadu pārtraukuma.

2018. gada MLB "All Stars" un Japānas izlases maču sērija

ViesiMājniekiRezultāts
JapānaMLB7:6
MLBJapāna6:12
JapānaMLB2:7
MLBJapāna3:5
JapānaMLB6:5
JapānaMLB4:1

MLB un Japānas maču sēriju iznākumi

GadsUzvarētājsZaudētājsRezultātsMVP
1986.MLBNPB6-1Tonijs Penja
1988.MLBNPB3-2-2Berijs Larkins
1990.NPBMLB4-3-1Kens Grifijs jr.
1992.MLBNPB6-1-1Markss Greiss
1996.MLBNPB4-2-2Stīvs Finlijs
1998.MLBNPB6-2Semijs Souza
2000.MLBNPB5-2-1Barijs Bondss
2002.MLBNPB5-3Torijs Hanters
2004.MLBNPB5-3Vernons Velss
2006.MLBNPB5-0Raiens Hovards
2014.JapānaMLB3-2Juki Janagita
2018.JapānaMLB5-1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja