Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadala pamestajā grupā iespēju laiks citiem finālistiem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadala pamestajā grupā iespēju laiks citiem finālistiem
Grigors Dimitrovs un Davids Gofāns janvārī Melburnā
Foto: AP/Scanpix

"ATP Finals" turnīrā Londonā šodien notiks otrās kārtas mači Pīta Samprasa grupā, kur savainojuma dēļ vairs nav Rafaela Nadala. Dienas pirmajā spēlē 16:00 būs Grigora Dimitrova un Davida Gofāna duelis, bet vakara cīņā plkst. 22:00 Nadalu aizstājušais Pablo Karenjo Busta finālturnīra debijā tiksies ar Dominiku Tīmu.

Grigors Dimitrovs – Davids Gofāns

Abi spēlētāji turnīru sāka ar nervozām uzvarām trīs setu mačos, apspēlējot attiecīgi Tīmu un Nadalu. Dimitrovam uzvara arī šodien garantēs pusfinālu, bet Gofāns priekšlaicīgu izkļūšanu no grupas nodrošinās ar uzvaru divos setos vai jebkādu uzvaru kombinācijā ar Karenjo Bustas panākumu dienas otrajā mačā.

Dimitrovs dominējis sāncensībā pret Gofānu, ATP mačos sakrājot 3-1 bilanci, bet visos līmeņos kopā bulgāram ir 6-1 pārsvars. Šogad abi tikušies jau trīs reizes. Dimitrovs uzvarēja janvārī "Australian Open" ceturtdaļfinālā un februārī Sofijas finālā, bet Gofāns savu pirmo un arī vienīgo uzvaru pār Dimitrovu svinēja nākamajā nedēļā Roterdamas ceturtdaļfinālā.

Dominiks Tīms – Pablo Karenjo Busta

Arī šajā sāncensībā rangā augstāk esošajam tenisistam ir graujošs pārsvars – Tīms visos mačos vadībā ar 5-1, bet ATP līmenī austrietim 4-0 pārsvars. Abiem tenisistiem ērtākais segums ir māls, bet uz "hard" spējīgāks austrietis, kurš abu vienīgajā duelī uz cietā seguma bija pārāks pagājušā gadā "US Open". Abi šodienas mačā ierodas ļoti sliktā formā. Tīmam pēdējos deviņos mačos 2-9 bilance, bet Karenjo Busta kopš "US Open" pusfināla sasniegšanas guvis tikai vienu uzvaru (1-6).

Tautieša Nadala izstāšanās no turnīra ceļgala savainojuma dēļ ļāvusi Karenjo Bustam debitēt "ATP Finals". Viņš ilgi atradās sezonas ranga 8. vietā ar itin drošu kvalifikāciju, taču regulārās sezonas pēdējā nedēļā ar uzvaru Parīzē viņu no astoņnieka izstūma Džeks Soks.

Būdams rezervists, Karenjo Busta ir sliktākā situācijā nekā pārējie grupas dalībnieki, jo pusfinālistu noteikšanā priekšrocības ir vairāk mačus nospēlējušajiem tenisistiem. Tādējādi Pablo pusfinālā var netikt pat ar divām uzvarām, jo šajā turnīrā 2-1 bilance ir labāka par 2-0.

     [+] [-]

, 2017-11-15 10:08, pirms 6 gadiem
Vai Bustam nāk līdzi Nadala zaudējums un ir vēl 2 spēles, vai spēlēs visas 3?

     [+] [-]

, 2017-11-15 10:54, pirms 6 gadiem
Carreno spēlēs tikai divas spēles, bet var netikt tālāk, ja abas uzvar.
Let’s go Goffin.