Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dimitrovs debijas reizē iekļūst "ATP Finals" pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dimitrovs debijas reizē iekļūst "ATP Finals" pusfinālā
Grigors Dimitrovs
Foto: Reuters/Scanpix

Bulgārijas tenisa līderis Grigors Dimitrovs Londonā notiekošā "ATP Finals" turnīra Pīta Samprasa grupas 2. kārtas mačā ar 6:0, 6:2 sagrāva Davidu Gofānu, ar otro uzvaru tikpat cīņās sasniedzot pusfinālu.

Dimitrovs Gofānu pieveicis septiņos no astoņiem mačiem visos līmeņos, ieskaitot 4-1 bilanci ATP sacensībās, bet līdz šim beļģi tik graujoši vēl nebija sakāvis – iepriekšējā lielākā uzvara "best of 3" mačā viņam bija 2010. gadā "Futures" turnīrā Vācijā, kur Gofāns uzvarēts ar 6:1, 7:6(3).

Gofāns pirmo geimu ieguva tikai tad, kad jau bija iedzinējos ar 0:6 un 0:3. Davidam izdevās uzvarēt nākamajos divos serves geimos, bet mača finišā Dimitrovs izcēlās ar vēl vienu breiku. Gofānam bija tikai viena breikbumba, kuru Dimitrovs atspēlēja ar "forehand" uzbrukumu.

Mačs "vienos vārtos" notika divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, Gofānam bija problēmas ar jaudīgāk uzbrūkošā Dimitrova ātrumu. Otrkārt, Davids bieži sasteidza uzbrukumus, kad viņam pietika laika, tādās situācijās uzkrītoši bieži kļūdoties ar "forehand" sitieniem.

Pirmoreiz spēlējot "ATP Finals", Dimitrovs ar divām uzvarām jau garantējis spēlēšanu pusfinālā un arī ir nodrošinājis uzvaru Pīta Samprasa grupā, kas viņam nozīmē pusfinālā izvairīties no seškārtējā "ATP Finals" čempiona Rodžera Federera.

Statistika

KategorijaDimitrovsGofāns
Eisi22
Dubultkļūdas15
1. serves precizitāte57%56%
Iegūtie punkti ar 1. servi23/2720/32
Iegūtie punkti ar 2. servi11/205/25
Breikpunktu realizācija5/110/1
Visi iegūtie punkti6638