Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Mavrokefalidim 42+9, Mičelam 39+8: abi uzstāda Eiropas kausa rekordus

Andrejs Siliņš

Mavrokefalidim 42+9, Mičelam 39+8: abi uzstāda Eiropas kausa rekordus
Lukas Mavrokefalidis
Foto: AFP/Scanpix

Trešdien ārkārtīgi aizraujošā cīņā Volgogradas "Krasny Oktyabr" komanda izbraukumā ar rezultātu 96:94 pagarinājumā pieveica Atēnu AEK, bet abu komandu labākie punktu guvēji Tonijs Mičels un Lukas Mavrokefalidis uzstādīja jaunus ULEB Eiropas kausa rekordus.

Zaudētāju sastāvā grieķu centrs Mavrokefalidis guva 42 punktus (2p. 12/18, 3p. 2/2, s.m. 12/15), izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, pārtvēra četras bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu un izprovocēja 11 piezīmes. Sakrātais efektivitātes reitings +55 ir atkārtots visu laiku augstākais rādītājs turnīra vēsturē.

Iepriekš tādu pašu rādītāju 2003./2004. gada sezonā sasniedza 224 centimetrus garais "Lukoil Academic" amerikāņu centrs Prīsts Louderdeils. Toreiz gan Louderdeilam bija vajadzīgi trīs pagarinājumi, lai sasniegtu šādu rādītāju. 42 gūtie punkti ir ceturtais augstākais rādītājs vienā mačā Eiropas kausa vēsturē. Vairāk guvuši tikai Rendijs Daks (49), Bobijs Brauns (44) un Mairs Četmens (43).

Savukārt uzvarētāju rindās Tonijs Mičels izcēlās ar 39 punktiem (2p. 11/16, 3p. 3/10, s.m. 8/10), astoņām bumbām un astoņām izprovocētām piezīmēm. 39 punkti ir dalīts piektais līdz astotais augstākais rādītājs Eiropas kausa vēsturē, bet augstākais rādītājs kā Eiropas kausa debitantam pirmajā mačā. Iepriekšējais rekords bija serbu aizsarga Marko Marinoviča gūtie 37 punkti debijas spēlē šajā turnīrā.

Mavrokefalidis un Mičels kopā guva 81 punktu, kas ir jauns rekords divu basketbolistu kopā gūtajiem punktiem vienā spēlē. Iepriekšējais rekords piederēja Bobijam Braunam un Lensam Viljamsam, kuri 2007. gada nogalē četros pagarinājumos abi kopā sameta 78 punktus.

F grupā "Krasny Oktyabr" un AEK spelē kopā ar Klaipēdas "Neptunas", Stambulas Galatasaray, Jeruzalemes "Hapoel" un "Nizhny Novgorod", ko pārstāv Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs, Oskars Ernšteins un Kaspars Bērziņš. Ar "Oktyabr" Ņižņijai jāspēlē nākamnedēļ, bet pret AEK paredzēta spēle trešajā kārtā.

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup

     [+] [-]

, 2015-10-15 16:02, pirms 9 gadiem
Iespaidīgi, ņemot vērā faktu, ka mūsdienās tomēr vairāk spēlē komandas spēli, ne tik ļoti paļaujoties uz individuālo meistarību!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja