Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cīņā iesaistās arī Cēsu un Ķekavas vienības

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cīņā iesaistās arī Cēsu un Ķekavas vienības
Cēsu "Lekrings", foto: Floorball.lv

Vakar ar četrām cīņām starts tika dots jaunajai Elvi florbola līgas sezonai, bet šodien Cēsu sporta kompleksā savu pirmo cīņu aizvadīs pērnās sezonas bronzas medaļnieki “Lekrings” un “Ķekava/RB&B”.

“Lekrings” – “Ķekava/RB&B” (pulksten 16:00 Cēsu SK)

Pēc visnotaļ smagās sezonas, kad komandu vajāja dažādi savainojumi, “Lekrings” tomēr spēja izcīnīt bronzas medaļas, kas, visticamāk, bija komandas tā brīža spēju griesti. Sastāvā tika iekļauti daudzi gados jauni un nepieredzējuši spēlētāji, kuri šosezon būs jau ar lielāku pieredzes bagāžu. Pašlaik komandas pieteikumā trūkst viens no līderiem Edgars Puriņš, nav arī Paula Erenbota un Kaspara Lisovska vārdi, bet jaunu spēlētāju vārdi sastāvā nav atrodami.

Tikmēr diametrāli pretēja situācija novērojama Ķekavas kluba rindās, kas paspējušai nomainīt septiņus spēlētājus jeb teju pusi sastāva. Pēc vienas neveiksmīgas sezonas Somijā mājup atgriezies Ernests Ronis, kurš varētu būt būtiskākais pastiprinājums. No Talsu komandas pievienojies rezultatīvais Valters Kalnietis, bet uzreiz četri spēlētāji atnākuši no “RTU/Rockets”, kuri gribējuši turpināt pilnveidoties virslīgas līmenī. No tiem nozīmīgākais varētu būt Kirils Namļinskis, kurš cīnīsies par pirmā vārtsarga statusu pret Reini Kirilko. Aplūkojot to spēlētāju vārdus, kuri vairs nav pieteikumā, jāsaka, ka lielākā daļa iepriekšējā sezonā vai nu nespēlēja vai darbojās vien epizodiski, kā rezultātā komandai nevajadzētu būt vājākai kā iepriekšējā sezonā. Jautājums vienīgi ir par saspēlētības līmeni.

Pagājušajā sezonā abas komandu savstarpējās spēles izvērtās ļoti rezultatīvas, vispirms cēsniekiem triumfējot viesos ar rezultātu 11:5, bet pēc tam savās mājās zaudējot ar 9:10 papildlaikā, mača pašā izskaņā gan atspēlējoties no divu vārtu deficīta.