Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Kluba rekorddarījums: ''Bournemouth'' maksās 47 miljonus par Solankī aizstājēju

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Kluba rekorddarījums: ''Bournemouth'' maksās 47 miljonus par Solankī aizstājēju
Evanilsons. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Anglijas futbola Premjerlīgas klubs ''Bournemouth'' īsi pirms jaunās sezonas sākuma vienojies par transfēru, kas būs kluba rekorddarījums, atrodot iepriekšējo sezonu uzbrukuma līdera Dominika Solankī aizstājēju brazīlieša Evanilsona personā.

Kā vēstī britu mediji un futbola pāreju insaideris Fabricio Romano, Bornmuta par Evanilsona transfēru šķirsies no 47 miljoniem eiro. Brazīlieša bijušais klubs ''Porto'' tiks arī pie 10% no nākamā transfēru darījuma summas.

Futbolistam vēl jāiziet medicīniskās pārbaudes Anglijas klubā, lai darījums kļūtu oficiāls.

24 gauds vecais uzbrucējs ''Porto'' rindās aizvadīja trīs iepriekšējās sezonas un nospēlēja desmit minūtes arī šīs sezonas Portugāles čempionāta atklāšanas cīņā. Pagājušajā sezonā brazīlietim 27 ''Liga Portugal'' spēlēs 13 vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Evanilsons kļūs par ilggadējā ''Bournemouth'' uzbrukuma līdera Dominika Solankī aizstājēju, kurš šajā vasarā vairāk nekā 64 miljonus eiro vērtā transfērā pārcēlās uz galvaspilsētas klubu ''Tottenham Hotspur''.

Karjeras laikā Evanilsons spēlējis arī dzimtenes grandā ''Fluminese'' un Slovākijas vienībā ''Samorin''.

Premjerlīgas pirmajā cīņā ''Bournemouth'' 17. augustā izbraukumā spēlēs pret Notingemas ''Forest''.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://twitter.com/FabrizioRomano/...