Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ar "Capitals" un "Bruins" sēriju šonakt sāksies Stenlija kausa izcīņa

Rolands Eliņš

Ar "Capitals" un "Bruins" sēriju šonakt sāksies Stenlija kausa izcīņa
Zdeno Hāra ilgus gadus bija "Bruins" kapteinis, bet tagad būs pretinieku komandā. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Lai gan NHL regulārā sezona vēl līdz galam nav izspēlēta, jau šonakt sāksies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas spēles. Šonakt tiks aizvadīts mačs starp Vašingtonas un Bostonas komandām, kas sāksies 2:15 pēc Latvijas laika, kamēr Teodoram Bļugeram un "Penguins" pirmā spēle būs rītvakar.

NHL regulārajā sezonā atlikušas vēl trīs spēles, kuras tiks izspēlētas starp "Canucks" un "Flames" komandām. Šīs abas komandas uz vietu izslēgšanas spēlēs vairs nepretendē, attiecīgi arī līga nolēmusi neko lieki negaidīt un Stenlija kausu sākt jau brīdī, kad "Canucks" un "Flames" vēl palikušas regulārās sezonas spēles. Šāda situācija radusies vairāku pārcelto spēļu Covid-19 infekciju dēļ.

Stenlija kausa izcīņas pirmās spēles notiks Austrumu divīzijā, kurā spēlē arī Teodors Bļugers un "Penguins". Pitsburgas komandai pirmais mačs sērijā pret "Islanders" būs svētdienas vakarā (19:00 pēc Latvijas laika), kamēr otrā šīs divīzijas duelī "Capitals" un "Bruins" savu pirmo spēli aizvadīs jau šonakt.

"Capitals" regulārā sezonā bija par vienu vietu augstāk nekā Bostona, taču abas komandas šķīra tikai četri punkti, attiecīgi spēku samēri mērojami līdzvērtīgi. Mājas laukuma priekšrocības būs "Capitals", kas savstarpējās spēlēs pret Bostonu šosezon palika ar sliktāku bilanci nekā pretinieki. Abas komandas uzvarēja pa četrām spēlēm, taču "Bruins" divi zaudējumi bija papildlaikā. Jāpiezīmē, ka visas uzvaras sadalījās pakāpeniski, proti, katrā no četriem spēļu pāriem katra komanda guva pa vienai uzvarai.

Šīs izslēgšanas spēles var sanākt īpašas "Capitals" līderim Aleksandram Ovečkinam, kuram pēc tām beigsies viņa līgums ar Vašingtonas komandu. Ovečkins 2008. gadā noslēdza masīvu līgumu uz 13 gadiem par 124 miljoniem dolāru, un šovasar būs pienācis brīdis, kad šis līgums beigsies. Abas puses gan ir vienojušās, ka par jaunu līgumu nerunās līdz nebūs beigusies šī sezona.

"Par jauno līgumu nesatraucos. Kāpēc lai es par to satrauktos?" NHL mājaslapā citēts Ovečkins. "Pirmais, ko vēlamies izdarīt, ir uzvarēt Stenlija kausā. Vēlamies iegūt vēl vienu čempiona titulu."

Ovečkinam šosezon nācās izlaist 11 spēles un kopš 22. aprīļa viņš piedalījies tikai divos mačos, taču izslēgšanas spēlēm ir gatavs. Kā viņš pats apgalvo, iepriekšējās nedēļās viņš būtu varējis spēlēt vairāk, ja vien ne piesardzība pirms Stenlija kausa sākuma. Vašingtonai regulārā turnīra pēdējās divas spēles izlaida arī rezultatīvais aizsargs Džons Kārlsons (52 spēlēs 44 punkti), taču viņš jau atgriezies treniņos un būs gatavs pirmajai spēlei. Kārlsons šosezon bija piektais rezultatīvākais aizsargs līgā. "Capitals" gan tāpat pastāv jautājumi par uzbrucēju Jevgeņija Kuzņecova un Tīdžeja Ošī gatavību spēlei, kā arī vārtsargu situāciju.

"Capitals" sastāvā toties skaidrs, ka būs Zdeno Hāra, pieredzējušais Slovākijas aizsargs, kuram šī būs atkalsatikšanās ar savu ilggadējo komandu "Bruins". Bostonai iepriekšējās sezonās pret Vašingtonu pārsvarā bijusi negatīva bilance, līdz ar to šosezon astoņās spēlēs iegūtie desmit punkti ir pozitīva pārmaiņa. Bostonas komandā lieliski iekļāvis arī aprīlī no Bufalo iemainītais Teilors Hols, kurš 16 spēlēs "Bruins" sastāvā guvis 14 punktus un iemetis astoņus vārtus, kas ir četras reizes vairāk nekā visā iepriekšējā sezonas daļā "Sabres" rindās (37 spēlēs 2+17).

Stenlija kausa kalendāra ievads

DatumsLaiksKomandas
16.05.2:15Capitals-Bruins
16.05.19:00Penguins-Islanders
16.05.22:00Golden Knights – Wild
17.05.2:30Panthers-Lightning
18.05.2:30Capitals-Bruins
18.05.3:00Hurricanes-Predators
18.05.5:00Avalanche-Blues

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/capitals-c...

     [+] [-]

, 2021-05-15 16:07, pirms 3 gadiem
Bruins viennozīmīgi!

  -1 [+] [-]

, 2021-05-15 17:38, pirms 3 gadiem
Visu noskatīties neiespējami,iesākumā jākoncentrējas uz Austrumu divīzijas komandu mačiem.Par Pitsburgu un Bostonu.Divos pie datora😃

     [+] [-]

, 2021-05-16 03:20, pirms 3 gadiem
Mača sākums,kā jau plovos.Nelaimes gadījums,salūzt nūja bostonietim un Vilsons izmanto momentu 0:1,bet jau septītajā minūtē nenoveicās Vašingtonai.Pēc iemetiena Bostonas ceturtās maiņas spēlētājs Debrusk negaidīti met un Capitals pamatvārtsargs asi reaģējot ,izskatās ka pastiepis cirksni un spiests atstāt laukumu 1-1

     [+] [-]

, 2021-05-16 03:48, pirms 3 gadiem
Atkal Vašingtonai cūcene1-2

     [+] [-]

, 2021-05-16 04:05, pirms 3 gadiem
2-2 Bostonai arī mēsliņš iekrita.Kviti

     [+] [-]

, 2021-05-16 05:18, pirms 3 gadiem
Jau pirmajā spēlē OT