Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Gaugeres klubs NLB finālā, Jeiges - NLA pusfinālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Gaugeres klubs NLB finālā, Jeiges - NLA pusfinālā
Laura Gaugere, foto: Chilis Rümlang-Regensdorf

Arvien tuvāk izšķirošie mirkļi tuvojas arī citvalstu florbola čempionātos. Cīņu par Šveices čempionu titulu turpina Elīnas Jeiges pārstāvētais klubs. Tiesa, latvietes izslēgšanas spēlēs vārtos nav devusies. Augstākajā līmenī sezona noslēgusies Evelīnai Garbarei, bet Laura Gaugere ar komandas biedrenēm nonākusi otrā ešelona finālsērijā.

Jeige nespēlē arī ceturtajā spēlē, komanda tiek pusfinālā

Šveices sieviešu florbola čempionātā labāko komandu kvartetā iekļuvis Elīnas Jeiges pārstāvētais “Skorpion Emmental Zollbruck”, kas ceturtajā ceturtdaļfināla spēlē viesos ar rezultātu 6:2 (1:2; 2:0; 3:0) apspēlēja “UHC Laupen ZH”, tādējādi triumfējot visā sērijā ar rezultātu 4:0. Līdzīgi kā pirmajās trijās sērijas spēlēs, arī šoreiz latviešu florboliste laukumā nedevās.

Garbarei sezona noslēdzas ar vēl vienu sagrāvi

Tikmēr sezona noslēgusies Evelīnas Garbares pārstāvētajam Šveices NLA klubam “Red Ants Winterthur”, kas pēc divām līdzvērtīgām spēlēm pret “Kloten-Dietlikon Jets”, piedzīvojusi divas smagas sagrāves. Ceturtajā mačā savās mājās ar rezultātu 1:9 (0:2, 1:2, 0:5) nācās zaudēt savās mājās. Latviešu florboliste šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām “Kloten-Dietlikon Jets” svinēja panākumu ar rezultātu 4:0, sasniedzot pusfinālu. Šajā sezonā pieredzējusī aizsardze piedalījās 22 čempionāta spēlēs, kurās atzīmējās ar 7 (5+2) rezultativitātes punktiem. Pieci gūtie vārti ir spēlētājas labākais rādītājs kopš 2018./19. gada sezonas, kad “Wizards Bern Burgdorf” komandas rindās tika gūti seši vārti.

Gaugeres klubs turpina pārsteigt, sasniedzot līgas finālu

Šveices otrajā spēcīgākajā florbola līgā turpina pārsteigt Lauras Gaugeres pārstāvētāis "Chilis Rumlang-Regensdorf", kas regulāro sezonu noslēdza piektajā vietā, bet ceturtdaļfināla sērijā tika galā ar ceturto labāko komandu "Unihockey Basel Regio". Savukārt pusfināla sērijā pret regulārās sezonas uzvarētājām "UH Appenzell" latvietes pārstāvētā komanda bija uzvarējusi pirmās divas spēles un tagad tikusi pie panākuma arī trešajā mačā, viesos triumfējot ar rezultātu 5:3 (1:1; 1:1; 3:1), tādējādi sasniedzot lielo finālu. Trešajā spēlē Gaugere ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Par uzvaru līgā Gaugeres komanda sacentīsies ar "Aergera Giffers" – komandu, kas regulārajā sezonā ierindojās otrajā vietā, tiesa, iekrājot tikai par pieciem punktiem vairāk. Regulārajā sezonā komandas uzvaras dalīja uz pusēm, tiekot pie panākumiem savās mājās. Finālsērija sāksies 18. martā.

Kuzņecovs asistē, komanda izlaiž spēli

Dānijas florbola čempionātā cīņu par vietas saglabāšanu spēcīgāko komandu pulkā aizvadījis Emīla Zīverta un Kristera Marsela Kuzņecova pārstāvētais "Rungsted Horsholm FK", kas mača gaitā panāca 2:0 vadību, neilgi pirms spēles beigām atspēlējās un panāca 5:5, taču turpinājumā pamanījās salaist savos vārtos trīs bumbiņas, kas nozīmēja sāpīgu 5:8 (2:0; 1:4; 2:4) zaudējumu "Vanlose" komandai. Latviešu florbolists Kristers Marsels Kuzņecovs atzīmējās ar rezultatīvu piespēli komandas ceturtajā vārtu guvumā. Divas kārtas pirms kvalifikācijas turnīra noslēguma "Rungsted Horsholm" ar sešiem punktiem ieņem trešo vietu četru komandu konkurencē. Nākamais mačs jau 11. martā.

Jančevskis asistē, "Storvreta IBK" juniori turpina cīņu

Zviedrijas florbola čempionātā U-18 vecuma grupā izslēgšanas turnīra pirmo spēļu kārtu pārvarējis Emīla Jančevska un Edija Šenberga pārstāvētais "Storveta IBK Ungdom", kas savās mājās atspēlējās no 0:2 deficīta, kāds bija radies spēles pirmajā pusē un ar 4:3 (0:1; 1:2; 3:0) pieveica "IK Sirius FBC/IBK". Šenbergs šajā spēlē palika bez punktu guvumiem, bet Jančevskis asistēja komandas biedram tik svarīgajā pirmajā vārtu guvumā. Izcīnītā uzvara ļāvusi iekļūt turnīra otrajā izslēgšanas spēļu kārtā, kurā 18. martā gaidāma nomināla izbraukuma spēle pret "Hagunda IF". Tiesa, mačs tiks aizvadīts "IFU Arena", kas faktiski ir arī "Storvreta" kluba mājvieta. Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā "Hagunda" negaidīti papildlaikā ar 4:3 pieveica savas grupas vadošo komandu "IBF Falun Utveckling". Abās savstarpējās spēlēs regulārajā sezonā "Storvreta" bija pārāka par saviem nākamajiem pretiniekiem, uzvarot ar 6:1 un 4:2.