Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

papildināts FK "Ķekava" sper pirmo soli fināla virzienā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

FK "Ķekava" sper pirmo soli fināla virzienā
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Šovakar Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgā tika aizvadīta pirmā pusfināla spēle – FK "Ķekava", kas jau regulārā turnīra laikā sagādāja ne mazums problēmu titulētajai Kocēnu "Rubenei", pirmajā pusfinālspēlē tika pie panākuma ar 4:3, sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1:0. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta vārtsardze Zane Veidenbauma.

Pirmais periods spēlei, kas notika Kocēnu sporta namā, tika aizvadīts bez vārtu guvumiem (0:0), bet 26.minūtē Anna Reineka izvirzīja vadībā ķekavietes – 1:0. 32.minūtē ar precīzu metienu atbildēja kocēniete Paula Egle (1:1). Līdz otrajam pārtraukuma divas reizes uzbrukumā paspēja izcelties FK "Ķekava" uzbrucēja Elīza Elizabete Bērziņa, izvirzot savu komandu vadībā ar 3:1. Pēdējās trešdaļas sākumā Laura Vancāne panāca jau 4:1, bet "Rubene" vēl nepadevās. Trešā perioda vidū māsas Madara un Liene Adamane katra guva pa vārtiem, viešņu pārsvaru samazinot līdz minimumam – 3:4. Līdz pat pamatlaika beigām iniciatīva piederēja mājiniecēm, tomēr "Ķekava" spēja nosargāt savu pārsvaru un svinēja svarīgu uzvaru ar 4:3, sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta vārtsardze Zane Veidenbauma, kura atvairīja 25 no 28 pretinieču metieniem, bet rezultatīvākās "Ķekavas" sastāvā bija Ieva Jurkāne ar trim piespēlēm un Elīza Elizabete Bērziņa ar diviem gūtiem vārtiem. "Rubenes" rindās labākās spēlētājas gods tika vienu vārtu autorei Lienei Adamanei. Rīt, 16.martā, pulksten 12.00 abas komandas tiksies vēlreiz.

Kocēnu "Rubenes" galvenais treneris Jānis Dainis pēc zaudējuma pusfinālsērijas pirmajā spēlē atklāja, ka viņa komandu šobrīd vajā sastāva problēmas – šīsdienas mačā slimības dēļ nepiedalījās perdzējusī Baiba Juraša, Lība Daija Mikova spēlēja ar paaugstinātu temperatūru, pēc slimības laukumā devās Madara Rudzīte, bet Linda Līce nav vēl atguvusi sportisko formu pēc traumas, lai gan aizsardzībā nospēlēja labi. Rītdienas spēlē būšot atkal ierindā Juruša. Ķekavietes uzvarējušas, jo vairāk to gribējušas, viņām arī vairāk veicies, kamēr Kocēnu komandas meitenes spēlēja kā ar baltiem cimdiem. Tomēr "Rubenes" treneris joprojām ir pārliecināts, ka viņa meitenes ir labākas un šajā sērijā izcīnīs uzvaru.

Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas pusfināla spēle, 15.marts

"Rubene" – FK "Ķekava" 3:4 (0:0, 1:3, 2:1), sērijā 0:1

Metienu attiecība:
28:31 (6:10, 8:15, 14:6)
Rezultatīvākās:
"Rubene" – Paula Egle 1 (1+0), Liene Adamane 1 (1+0), Madara Adamane 1 (1+0), Edīte Bankava 1 (0+1).
FK "Ķekava" – Ieva Jurkāne 3 (0+3), Elīza Elizabete Bērziņa 2 (2+0), Laura Vancāne 1 (1+0), Anna Reineka 1 (1+0), Dina Štāle 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv