Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

papildināts HK ''Juniors'' sāk ar uzvaru, ''Liepājas Metalurgs 2'' grauj arī otrajā spēlē

HK ''Juniors'' sāk ar uzvaru, ''Liepājas Metalurgs 2'' grauj arī otrajā spēlē
Artūrs Kuzmenkovs šajā mačā guva trīs vārtus.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ar uzvaru Latvijas atklātā hokeja čempionāta izslēgšanas spēles sākuši HK "Juniors" hokejisti, kas savā laukumā pārliecinoši, ar 6:2 apspēlēja ''JLSS/Zemgale''. Otro graujošo uzvaru play-off spēlēs izcīnīja ''Liepājas Metalurgs 2'', kas, gūstot sešus vārtus jau pirmajās 20 minūtēs, ar 8:1 pieveica HK "Rīga 95".

HK ''Juniors'' - ''JLSS/Zemgale'' 6:2 (3:1, 3:0, 0:1), sērijā 1:0 par labu HK "Juniors"

Pirmo spēli sērijā šodien aizvadīja regulārās sezonas ceturtā spēcīgākā komanda HK ''Juniors'' un piektajā vietā finišējušie ''JLSS/Zemgale'', kuri no junioriem atpalika tikai par vienu punktu. Četrās savstarpējās spēlēs regulārajā sezonā pa divām uzvarām izcīnījušas katra no komandām. Tiesa, juniori to bija paveikuši visai pārliecinoši (uzvaras ar 7:1 un 7:4), kamēr viņu pretinieki uzvarējuši ar 5:3 un 6:5 pēcspēles metienos.

''JLSS/Zemgale'' šai spēlei bij pieteikuši vien 16 laukuma spēlētājus (8 aizsargi un 8 uzbrucēji), taču tas netraucēja viņiem gūt pirmos vārtus šajā sērijā, kad ripu vārtos raidīja Viktors Jasionis. Mača galvenais tiesnesis Gints Zviedrītis pēc īsas apspriedes ar vārtu tiesnesi vārtu guvumu arī ieskaitīja (0:1). Ilgi vadībā noturēties jelgavniekiem gan neizdevās, jo jau pēc nedaudz vairāk kā minūtes, spēlējot vairākumā, precīzi meta Edgars Rudzītis (1:1). Turpinājumā, prasmīgi pielietojot presingu, junioriem izdevās apturēt lielu daļu ''Zemgales'' uzbrukumu pirms tie bija sākušies. Mača vidusdaļā savu iespēju gūt vārtus garām nepalaida HK ''Juniors'' rezultatīvākais hokejists Edgars Kulda (2:1). Līdz trešdaļas beigām mājinieki guva arī trešos vārtus, tādējādi pēc pirmajām 20 minūtēm atrodoties komfortablā vadībā ar 3:1.

Otrā perioda sākumā juniori nopelnīja iespēju spēlēt piecatā pret trijiem ''Zemgales'' hokejistiem, un šādu izdevību garām nelaida, panākot 4:1. Pēc pusotras minūtes Artūrs Ševčenko guva jau piektos vārtus savas komandas labā, atkal spēlējot vairākumā. Līdz perioda beigām mājinieki precīzi meta arī sesto reizi, šoreiz izcēlās Rūdolfs Prūsis (6:1).

Noslēdzošajā trešdaļā HK ''Juniors'' joprojām kontrolēja spēles gaitu, un darba viņu vārtsargam Nilam Grīnfogelam bija visai maz. Tomēr vienīgos vārtus šajā periodā guva tieši viesi – pēc Mika Komula piespēles Sanijs Kutovajs izslidoja vienatnē pret vārtsargu, taču, tā vietā, lai mestu pats, viņš atstāja ripu Kalvim Ozolam, kurš raidīja ripu zem vārtu pārlīkņā – 6:2. Ar šādu rezultātu mačs arī noslēdzās un HK ''Juniors'' sērijā izvirzās vadībā ar 1:0.

Divus vārtus uzvarētāju rindās guva Edgars Rudzītis, bet ar četriem rezultativitātes punktiem (1+3) izcēlās Rūdolfs Prūsis. Zaudētājiem pa vārtu guvumam Viktoram Jasionim un Kalvim Ozolam.

''Liepājas Metalurgs 2'' - HK ''Rīga 95'' (6:0, 2:0, 0:1), sērijā ar 2:0 vadībā ''Liepājas Metalurgs 2''

Pēc vakardienas spēles izmaiņas abu komandu spēlē nebija vērojamas. ''Liepājas Metalurgs 2'' jau no pirmajām spēles sekundēm piederēja iniciatīva un, tāpat kā vakar, pirmos vārtus guva Māris Diļevka, izvirzot mājiniekus vadībā jau otrajā mača minūtē (1:0). Pēc tam sekoja rīdzinieku murgs – nākamajās desmit minūtēs tika zaudēti vēl četri vārti, un neveiksmīgi spēlējošo Maksimu Rešetņikovu aizstāt devās Toms Lauskis. Lai gan viņš spēlēja krietni veiksmīgāk par partneri, arī viņam šajā periodā neizdevās nosargāt savus vārtus neskartus, jo savus otros vārtus mačā tikai sešas sekundes līdz pārtraukumam guva Ģirts Jansons (6:0).

Turpinājumā spiediens no LM2 puses pierima, tomēr viņi joprojām pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu. Otrās trešdaļas vidū par vārtu guvumu parūpējās Mārtiņš Gipters, bet nedaudz vēlāk atzīmējās arī Artūrs Kuzmenkovs. Noslēdzošajā periodā liepājnieku aktivitāte noplaka, bet tas ļāva pirmos vārtus šajā sērijā gūt HK ''Rīga 95''. To pēc Oskara Batņas un Rūdolfa Krieviņa piespēlēm paveica Artūrs Logunovs – 8:1. Šāds rezultāts uz tablo saglabājās arī spēlei noslēdzoties.

Līdz ar šo uzvaru ''Liepājas Metalurgs 2'' nonāk vienas uzvaras attālumā no LAČ pusfināla. Ar trīs vārtiem jeb ''hat-trick'' šajā mača atzīmējās Artūram Kuzmenkovam, bet divas reizes izcēlās jau pieminētais Ģirts Jansons.

     [+] [-]

, 2012-03-15 20:50, pirms 12 gadiem
Kuzmenkovs joprojām ir Rīga pieteikumā MHL. Varbūt neizturēja konkurenci, vai spēlēs vienu spēli LM, otru - Rīgā...

  +6 [+] [-]

, 2012-03-15 20:52, pirms 12 gadiem
purva_velns rakstīja: Kuzmenkovs joprojām ir Rīga pieteikumā MHL. Varbūt neizturēja konkurenci, vai spēlēs vienu spēli LM, otru - Rīgā...
Vinsh pieder metalurgam un kaa metalurgs teiks,taa arii buus!

  +2 [+] [-]

, 2012-03-15 21:28, pirms 12 gadiem
vispār tas bildē nav kuzmenkovs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-03-15 22:28, pirms 12 gadiem
simex rakstīja: LM atkal ņirgājas par Latvijas čempi, nav godīgi , ka jauno censoņu vietā ielika BAČ lūzerus,kuri tagad izgāž savu žulti par nožēlojamo sniegumu playoff BAČ uz Rigu 95
kāpēc lūzerus???
un pričom tur LM? ja jau Lipmana kantoris tādus noteikumus izdomā, tad LM atliek vienīgi pieņemt

     [+] [-]

, 2012-03-16 09:43, pirms 12 gadiem
Par reglamentu viss skaidrs.
Mani mazliet izbrīna LM vadības nostāja. Kāda jēga pret 16-17 gadīgiem puikām sūtīt pirmās komandas spēlētājus? Tā vietā varēja ļaut saviem jaunajiem spēlētājiem gūt play-off pieredzi. Ja arī jaunie nogāztu kādus podus vienā spēlē (vai divās), tad pēc tam "pirmie" tāpat izvilktu sēriju.

     [+] [-]

, 2012-03-16 10:09, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Par reglamentu viss skaidrs.
Mani mazliet izbrīna LM vadības nostāja. Kāda jēga pret 16-17 gadīgiem puikām sūtīt pirmās komandas spēlētājus? Tā vietā varēja ļaut saviem jaunajiem spēlētājiem gūt play-off pieredzi. Ja arī jaunie nogāztu kādus podus vienā spēlē (vai divās), tad pēc tam "pirmie" tāpat izvilktu sēriju.
es arī no sākuma tā domāju. Bet īstenībā puikas no tā tikai iegūst, jo viņiem tagad bija iespēja uzspēlēt pret meistarkomandu un gūt teicamu pieredzi jau spēlējot daudz augstākā līmenī. Tas nekas ka viņus sagrāva ar tādu rezultātu. pieci periodi tika zaudēti, bet sesto viņi uzvarēja ar 1-0. Tas ne kas, ka LM nometa trešajā periodā tempu, bet puikas ar "gaļu"ripu iedabūja vārtos. Ceru ka trešajā spēlē Rīga rezultāts būs daudz mērenāks. SK Rīga 95 puiši iekļūšanu izslēgšanas spēlēs bija godam nopelnījuši. čempionāta sākumā viņus dēvēja par pastarīšiem un peramajiem zēniem, bet viņi parādīja, ka viņi arī var iedot pretī. Tie puiķas ir ar raksturu!

     [+] [-]

, 2012-03-16 10:15, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Par reglamentu viss skaidrs.
Mani mazliet izbrīna LM vadības nostāja. Kāda jēga pret 16-17 gadīgiem puikām sūtīt pirmās komandas spēlētājus? Tā vietā varēja ļaut saviem jaunajiem spēlētājiem gūt play-off pieredzi. Ja arī jaunie nogāztu kādus podus vienā spēlē (vai divās), tad pēc tam "pirmie" tāpat izvilktu sēriju.
Kāpēc jārausta sastāvs? Faktiski neviena maiņa šajā komandas modelī šosezon kopā nav spēlējusi, tātad ir iespēja iespēlēt maiņas, saglabāt spēļu ritmu, atrast optimālos virknējumus.

 +15 [+] [-]

, 2012-03-16 11:23, pirms 12 gadiem
Arturs Kuzmenkovs jaunā Latvijas hokeja zvaigznīte

  +1 [+] [-]

, 2012-03-16 11:25, pirms 12 gadiem
čempī uzvarēt Junioram būs grūti