Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kurucs: "Pirmajā spēlē iemetu 13 punktus un sapratu, ka varu spēlēt NBA"

Ints Megnis
Ints Megnis

Kurucs: "Pirmajā spēlē iemetu 13 punktus un sapratu, ka varu spēlēt NBA"
Rodions Kurucs. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs pārliecību par saviem spēkiem Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) ieguvis, kad jau pirmajā pārbaudes spēlē iemeta 13 punktus, piektdien, tiekoties ar medijiem Visu zvaigžņu spēles nedēļas nogales ietvaros pauda spēlētājs.

Gaidāmajā naktī sāksies NBA Zvaigžņu spēles nedēļas nogales pasākumi, un 4:00 paredzēts sākums Uzlecošo zvaigžņu spēlei („Rising Stars Challenge”), kurā trešo reizi vēsturē būs pārstāvēta arī Latvija – Rodions Kurucs spēlēs Pasaules komandas sastāvā pret ASV jaunajām zvaigznēm.

Kaut kādā no atbildēm medijiem Kurucs pauda, ka neko īpaši nedomā, kad spēlē pret kādu konkrētu zvaigzni, jo visi ir tikai cilvēki, vēlāk cēsnieks atzina, ka "visnereālāk" līdzšinējā NBA karjerā bijis spēlēt pret Džeimsu Hārdenu. "Viņu ir grūti segt. Savukārt mana iespaidīgākā atmiņa ir, kad guvu pirmos punktus pārbaudes spēlē. Šajā mačā iemetu 13 punktus un sapratu, ka varu būt šeit un spēlēt, šis basketbols ir piemērots manam spēles stilam."

"Latvijas basketbolam ir gaiša nākotne - mums ir trīs NBA čaļi, daudzi Eirolīgas spēlētāji. Mums ir iespējas kvalificēties Pasaules kausam, tikai jāuzvar spēles pret Melnkalni un Spāniju," Kurucs atbildēja uz jautājumiem par Latvijas basketbolu. "Daudz atkarīgs no tā, kas gaidāmajās spēlēs mums sastāvā būs par spēlētājiem, kuri Eirolīgas spēlētāji tiks, bet ir arī daudzi, kuri var aizstāt Eirolīgas basketbolistus. Es Latvijas izlasē esmu spēlējis tikai divas spēles un pāris minūtes, bet izbaudīju pašu procesu, esot ar spēlētājiem, kuri runā savā valodā."

"Manai spēlei nav noteikta pozīcija - varu spēlēt jebkurā pozīcijā, kurā trenerim vajag no manis," saka Kurucs, paužot, ka NBA basketbols ir vairāk piemērots tieši viņa spēles stilam. "Bruklinas "Nets" komandā atbalstām viens otru, katru dienu izbaudu došanos uz zāli. Ja godīgi, nekad neesmu bijis komandā, kas atbalsta mani tik ļoti, kas palīdz, kur vien iespējams."

Gaidāmajā spēlē Kuruca komandu trenēs Dirks Novickis, bet ASV vienību vadīs Kairijs Ērvings. Līdz ar to Kurucs saņēma daudzus jautājumus, ko domā par Novicki. "Zinu, ka Porziņģis bija viņa fans. Es, protams, skatījos uz viņu, kad augu, bet viņš nebija manas pozīcijas spēlētājs, tobrīd domāju, ka esmu trešais numurs. Būs patīkami viņu satikt, jo viņš ir leģenda," teica cēsnieks.

Tāpat viņam uzdeva jautājumu, ko vēlētos mainīt NBA noteikumos. "Varbūt tehniskās piezīmes. Vienā reizē to nopelnīju, kad bumba vienkārši izslīdēja no manām rokām. Šie noteikumi ir pārāk strikti," teica Kurucs.

Pasākumā bija dažādu valstu žurnālisti un Kurucs ilgstoši runāja arī spāniski. Rodions Kurucs vasarā tika draftēts ar 40. numuru un ir viens no tikai deviņiem debitantiem, kuri šosezon izraudzīti dalībai Uzlecošo zvaigžņu spēlē, kurā Pasaules un ASV komandu sastāvos sacenšas NBA labākie pirmgadnieki un otrgadnieki. Kuruca paveiktais ir iespaidīgs un negaidīts, nopelnīts ar stabilu spēli "Nets" sākumsastāvā nu jau divi mēnešu garumā, taču ne unikāls. Piemēram, pirms gada Uzlecošo zvaigžņu spēlē piedalījās ar 45. numuru draftētais Dilons Brukss.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-15 20:19, pirms 5 gadiem
Ja Noah var spēlēt, tad jebkurš var